İleti Sayısı: 8,084
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
71
26-03-2021, 15:14
(Son Düzenleme: 26-03-2021, 15:16, Düzenleyen: reddga.)
Ufak bir binge-watch ile kalan 6 bölümü bugün bitirdim.
Her bölüm sonrası kafamdaki soru işaretleri arttığından bir yerden sonra sorularla uğraşmaktansa bölümlerden keyif almaya baktım ve açıkcası aldım. Umarım ileriki sezonlarda hikayeyi biraz toplarlamış olurlar. Şu haliyle dizinin benim için en büyük eksisi hikayenin savrukluğu oldu. Bir şeyler oluyor ama aradaki bağlantıları kurmak ya çok zor oluyor ya da direkt hiç kuramıyorum. Ama önceki sorularıma kısmen de olsa yanıt bulabildim diyebilirim. En azından Davion'un niye Slyrak'e dönüştüğünü daha iyi anladım.
İlk bölümde gözüken Bram'i 8 bölüm boyunca tekrar göremememiz kötü oldu (son bölümdeki 5 saniyelik gözükmesini saymıyorum). Dizideki en ilgi çekici karakterlerden birine bu kadar az sahne vermeleri üzdü. Belki ileriki sezonlarda daha çok görürüz.
Son olarak şu ikili birbirine çok mu benziyor? Tamam, The Legend of Korra ile aynı yapımcılar ondan öyle bir algıya kapılmış olabilirim ama yine de benziyorlar gibi.
•
Imperium:
71
•
İleti Sayısı: 12,355
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
100
Genel olarak bilgilendirici bir video olmuş.
•
Imperium:
100
İkinci sezon yapım aşamasındaymış.
•
Imperium:
71
•
Imperium:
100
Teaser'a yeni bakabildim. Yeni karakter olarak Lina'yı görüyoruz, doğrudan Slyrak ile kapışıyor. Onun dışında Chen'in başlığına benzer bir başlık takan elemanlar da var. Lina varsa Crystal Maiden da olur diye tahmin ediyor ve umuyorum.
•
Imperium:
100
6 Ocakta 2. Sezon geliyormuş
•
Imperium:
100
Netflix üzerinde 18 Ocağa ertelenmiş. Valve tarafında resmi bir duyuru söz konusu değil.
•
Imperium:
100
Resmi olarak 18 Ocağa ertelendi.
•
Imperium:
71
•
Imperium:
100
Yeni sezon dün sabah saatlerinde çıktı.
•
Imperium:
100
"Company"
•
Imperium:
100
Az önce bitirdim. İlk sezona kıyasla çok daha iyi olmuş ve yine ilk sezona kıyasla sonu daha bir "sezon finali" havası veriyor. İzledikçe Dota evreninde power level diyebileceğimiz şeyin pek çok muadiline kıyasla aşırı yüksek olduğunu kavrayabiliyorsunuz. Hikaye yine oyunlardan tamamen bağımsız ilerlediği için alakası olmayan kişiler tarafından izlenebilir düzeyde olmuş fakat Arcane izledikten sonra animasyon kalitesi zayıf geldi.
•
Imperium:
71
2. sezonun ilk bölümünü izledim, başlamadan önce neler olduğuna dair bir özet verilmesini bekliyordum ama yoktu. Aradan geçen zamandan dolayı son olan olayları unuttuğumdan bölümü izledikten sonra ilk sezonun son bölümünü tekrar izleme ihtiyacı duydum. Hatta sonrasında önceki birkaç bölüme tekrar baktım.
Olayları ve nasıl geliştiklerini kavramam daha önce de zor olmuştu ama şimdi daha yerli yerine oturtmaya başladım diyebilirim.
•
Imperium:
71
31-01-2022, 21:00
(Son Düzenleme: 31-01-2022, 21:11, Düzenleyen: reddga. Toplamda 3 kere düzenlenmiş.)
Ne sezon finaliydi be, müthişti.
Marci
•
Imperium:
71
•
Imperium:
71
3. Sezon 11 Ağustos'ta geliyor.
•
Imperium:
100
Yeni sezonu çıktığında izledim. Şahsen beni son derece şaşırttı. Dragon's Blood'ın, Arcane'den en büyük farkı bir karakter dramı olmaktan ziyade dünya kurmaya çalışan çok daha büyük güçlerin söz konusu olduğu bir şov olması. Bu kişisel tercihe göre daha iyi ya da daha kötü olabilir ama olaylara yaklaşım tamamen farklı.
Anladığım kadarıyla izlediğimiz sezon finaldi, genel olarak her şey başladığı yere geri döndü. Bazı karakterlerin nasıl güçlere ulaşabildiğine de tanık olmuş olduk. Oracle karakteri Dota evrenindeki en sevdiğim karakterlerden olsa da kişilik olarak dizideki yansıtılışını beğenmedim, zira kendisi sahip olduğu sonsuz bilginin de etkisiyle son derece bencil, egoist ve düzenbaz birisi, hatta normalde evrenin gidişatına karışmama sözü olsa da kendi sonunun nasıl olduğunu öğrendiğinde bunu değiştirmek için de hareket etmişliği var.
Dizi olayın "oyun" kısmına da kısa bir atıfta bulunarak ufak bir göz kırpmış, bu da gözümde bir artı. Arc Warden dizide bildiğimiz halinden azıcık daha farklı yansıtılmış, zira kendisi sadece Radiant ve Dire'ı hapsetmekle görevli değil aynı zamanda literal olarak bu varlıkların kardeşi. Dota evrenine ufak bir dalış yaparsak her şeyin başlangıcından önce bir güç olduğunu ve bu gücün kendi içinde ikiye bölünüp Radiant ve Dire olduğunu biliyoruz fakat bu bölünme sırasında aynı güçten Arc Warden da doğuyor. Radiant ve Dire birbirini yok etmek isterken Warden bu kadim güçleri birleştirmeye çalışıyor.
Ejderha ruhlarının Marvel evrenindeki güç taşlarına benzetilmesini ilginç buldum zira Dota evreninde zaten buna benzer yapıtaşı güçler bulunuyor ve hatta bu güçlerin suretleri de var fakat bunları aşağı yukarı retconlayıp tamamen Ejderhalara yüklemeleri biraz zorlama gibi geldi. Bunun dışında full circle ilginç bir son vardı, yine başta da söylediğim gibi yanlış anlamadıysam bu final.
•
Imperium:
71
Rick and Morty'nin yeni sezonu güzelmiş. Şaka bir yana zamanda yolculuk, farklı evrenler vs bu tarz merak duyduğum şeyleri burada da görmek daha büyük bir ilgiyle izlememi sağladı.
Her ne kadar üç sezonun üçünü beğenerek izlesem de animasyonun amaçlarından biri olan (veya olduğunu düşündüğüm) oyun olan Dota'yı oynamak gibi bir istek içimde belirmedi. Arcane'de ise bu oldu. İronik bir biçimde onu, Dota: Dragon's Blood'dan daha az sevmeme rağmen.
•
|