Uzun zamandır anime izlemiyordum, izlediğim son animeler de pek hoşuma gitmemişti. Genel olarak sektörde mi bir durgunluk var, yoksa biz mi güzel animeleri bulamıyoruz diye düşünürken biraz araştırma yaptım. 2016'nın en iyi animeleri listesinde bu anime gözüme çarptı, bu animenin de çok kaliteli ve güzel olduğunu söylemek mümkün değil bana kalırsa ancak enteresan yanları var.
İlk olarak anime tarzı ve karakterleri itibariyle ilk bölümlerde felaket bir şekilde Tokyo Ghoul'u anımsatıyor, 'insan olmadığını öğrenen' sıradan öğrenci ve bu sıradan öğrencinin turuncu saçlı arkadaşı kombinasyonu tamamen uyuşuyor ve bazı yerlerde "Tokyo Ghoul'da bunu daha iyi yapmışlar" diyebiliyorsunuz örneğin Tokyo Ghoul'da karakterin Ghoul oluşu, bu animede karakterin Ajin çıkışından çok daha iyi işleniyor. Bu animede baş karakterimiz örneğin tamamen dalgın bir şekilde yürürken kırmızı ışıkta geçiyor ve kamyonun çarpmasıyla Ajin olduğu ortaya çıkıyor. Daha dramatik, daha çok hikayeyle bağlantılı bir şey yapılamaz mıydı?
Hikaye ilerledikçe, Tokyo Ghoul'un aksine X-Men tadı almaya başlıyorsunuz. Tokyo Ghoul'da hükümet Ghoullara karşı yine Ghoullar gibi silahlar üretip adamlarına bu silahları vererek peşlerine takıyorken, bu hikayede hükümet daha bir çaresiz çünkü Ajinler nedir ne yapabilirler pek bilinmiyor. Bu sebeple yine biraz daha gerçekçi bir rol izleyip Ajinleri yakalayıp üzerlerinde deney yapmak isteyen veya bunlardan kâr eden (ilaç şirketlerine deney yapmaları için kiralamak gibi) bir hükümet mevcut.
Animede beğendiğim, "vay be aslında orijinal..." dediğim yegane husus Şapkalı Adam. Biraz evet gerçek dışı, tek başına orduyu yenmesi falan normal değil ancak tüm anime içerisinde karizmatik ve ilgi uyandıran yegane karakter denebilir. Başroldeki Nagai Kei karakteri felaket uyuz, biraz daha sofistike, biraz daha gerçekçi yapalım demişler ancak ortaya pek öyle bir şey çıkmamış.
Son olarak hükümet tarafındaki esas oğlan ve bu esas oğlanın yanındaki 'aslında düşmanlardan olan' kız fikri de Tokyo Ghoul'da kullanılmıştı.