İleti Sayısı: 1,576
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
5
02-08-2016, 17:41
(Son Düzenleme: 02-08-2016, 17:42, Düzenleyen: HulkSpider03.)
Memlük savaşından çıktım ve asker kaybettim doğal olarak bende tüm orduyu terhis ettim. Dedim ki arkamda Fransa ve Polonya var(Ottoyum) ilişkilerim sırayla 170 ve 150 dedim rahat. Sonra venedik savaş açtı ve gelmediler.
LAN SİZ GP sizin küçücük venedik'in açtığı savaşa neden gelmiyonuz. Venedik toplamış 6 tane devletçik dalmış dalsanıza. Adam biz dalarken austriaya daldı bir de benden sonra bosnaya ben olsam genişleyemeyecek adama karşı savaşa katılmıyor dostlarım yok bir daha tövbe oynamam.
Şunun nedenini bir açıklayıverin
•
İleti Sayısı: 784
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
10
Niye savaştan sonra ordunu terhis ediyorsun ?
•
Imperium:
5
24 k lık ordunun yarısı paralı asker e onları gönderdim geriye 12k kaldı zaten mp sıfır aynı etki zaten
•
İleti Sayısı: 2,160
Imperium:
28
Ordunu terhis edeceğine ücretini düşürseydin?
•
Imperium:
5
:'(
Neyse sag olun :). Demekki kimseye guvenmeyecez
•
İleti Sayısı: 2,839
Imperium:
47
Muhtemelen biri burgonyadan diğeri tötonlardan dayak yedi bunuda venedik fırsat bildi.
•
İleti Sayısı: 3,113
Imperium:
22
Diplomatik Reppition önemli değil. Çünkü Defensive War şeklinde savaşa katılmalarına +20 mi mi +40 mı ne veriyor. Yine de Hulkcum 24k asker Osmanlı için vahamet :facepalm: yani allahtan yenilmişsin de daha fazla acı çekmemiş aı Osmanlı. :D :D :D
•
Imperium:
5
25 24k ile daldim 40k gibi bir ordu ile dalinca ne yapam gokten zembille ordu mu indirem pasha kardes
•
Imperium:
5
Eh iste ben topu topu 45 k ordu ile daldim ve bir o kadarda bana geldiler :)
•
İleti Sayısı: 2,839
Imperium:
47
Başta etrafındakileri dövdükten sonra zaten 1500 duka kadar paran olucak 10-20 mercenary basıp rahatça tokatlayabilirsin. Aslında onada gerek yok ama erkenden dövmek istiyorsan yapabilirsin.
•
İleti Sayısı: 18
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
0
Düşmanın bölgesinden geçerek ilerleyecekler ise ekseri savaşa katılmamazlık yapıyorlar. Başka nedenlerde olabilir elbette. Kredi borcu gibi. Anladığım kadarıyla yapay zekaya karşı bir oyun bu. Dolayısıyla yapay zeka en zayıf anını kollayıp fırsatı yakaladıktan sonra savaşı başlatır. Venedik diğer iki müttefikin katılmayacağı anı yakalayınca savaşı başlatmış. Hepsi bu. Osmanlı gibi yayılmacı politika izleyip dünya egemenliği hırsına kapılmış devletlerin düşman takibini sıklıkla yapması lüzumlu oluyor. İzleme, gözlem, diğer imkanlarla düşmanlara verilebilecek efektif zararların tekrarı, hususiyetle casus ağı unsurlarından yararlanmak önem teşkil ediyor.
Başka saçmalıklar da var. Örneğin kuşatmalardaki durumlar gibi. Örneğin, siege ability +%20 olup, altı yedi ay bir province'nin kuşatılmasını beklemek gibi. Hele ki oyun sonundaki kuşatma uzunluğu... Sabırsızlık gösterip 100k adamı bir provincede beklettiğim anlar olmadı değildir. Büyük çaplı savaşlar olduğunda ise yapay zekanın davranış hayli tuhaf .Örneğin Osmanlı vs Rusya(oyun sonu) kimler nereleri kuşatması lazım iken nerelere gidip ordularını yok ediyorlar hayli şaşırtıcı doğrusu.
•
İleti Sayısı: 168
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
1
Oyunun yapay zekası oyuncuya karşı oynamaya ayarlı. Zorluk seviyesini öyle sağlayabiliyorlar, ama işte insanı çileden çıkartabiliyor.
•
İleti Sayısı: 398
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
0
Eu4 'ün yapay zekası çoğu oyuna göre daha iyi. Bir kaç kere deneme yaptım ordu terhisi ile ilgili ve hemen arkasından düşmanlarım savaş ilan etti. Yani senin onları kontrol ettiğin gibi yapay zeka da seni takip ediyor. Ordu bütçesini kısıp uygun zamanı beklemek senin için daha yararlı olabilirdi.
•
İleti Sayısı: 1,140
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
5
Son yamadan sonra Memlük bana iki oyunda da savaş açtı çok şaşırdım force limiti doldurmak gerekiyor yoksa saldırıyor adamlar oyun başı.
Bilincin her türlüsü hastalıktır.
•
İleti Sayısı: 155
Imperium:
1
Ben İspanya ile Papaya garanti ve dostluk atmıştım. Bundan gaza gelen papa o kadar çok düşman edindi ki. 10-15 devlet koalisyona girdi. Koalisyon başarımını alamadım henüz, bende papaya karşı koalisyona gireyim diye çıktım dostluktan falan. O sırada koalisyon savaş ilan etti havasını aldılar papanın.
•