Cities skylines mı yoksa cities skylines 2 mi?
(09-01-2024, 12:23)fff7 : Maket hobi oyunu demek biraz ağır ve haksız olmuş bence. Maket oyunu ben hiç oynamadım bilgisayarda. Trafik sıkıntısı, bütçe, ölümler, işçi-eğitim sorunları, toplu taşıma sorunları ya da doğal afetlerin maket gibi hareketsiz ve görseli ön planda olan bir yapıda bulunacağını düşünmüyorum. Eğer sınırsız bütçe ile doğal afetler olmadan oynuyorsanız yine de trafik sizi zorlar. Yanlış anlaşılmak istemem, single player bir oyunda isterseniz en zorda challenge oynayın, isterseniz hile yaparak oynayın buna kimse karışmaz ama maket demek de haksız olmuş bana göre. Hatta birinci oyun dlc olmadan görünüşü aşırı kötü. Buna rağmen, son 2-3 yıldır takip etmiyorum ama cities ile  kategorisinde yarışacak oyun piyasada yok.

Görüşünüze saygı duyuyorum :) Bütçe mekaniği ve trafik dinamiği olmasa, oyunun adı cities maker olurdu. Doğru...
Bir strateji oyununa nazaran bütçe çok kolay yükseltilebiliyor. Gameplay süresini daha uzun tutmak ve chill bir oynanış sunmak için yapımcının tercihi olarak düşünüyorum. (ayarlardan da kapatabiliyoruz zaten)

nüfus/trafik ikilisi ise, aslında dolaylı yoldan end game mekaniği... ve gerçekten çıldıranlara denk geldim :)
başka mekanikler yok mu, var... mutluluk, vergi, ihtiyaçlar, iş/ev/ticaret gelişimleri ve birbirleri ile uyumu...v.s. kümülede hobi maketçiliğinden kastım da tam burada başlıyor. Bu sorunları kısa sürede tamamlayabiliyor, oyunu paulse alıp, şehrinizi izlemenin keyfini başka oyunda bulamıyorsunuz. :) 
Tercihime gelirsek, 1. oyun tamamlanmış, test edilmiş, gelişim sürecinin sonuna gelmiş... ben olsam 1'den başlar, araya uzun zaman koyar, içimdeki belediye başkanı olma arzusu artınca 2'ye başlarım. Herkese iyi oyunlar.
[+] 1 üye Pashalunda nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Cities skylines mı yoksa cities skylines 2 mi? - Yazar: Pashalunda - 09-01-2024, 13:18

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.