26-07-2021, 12:19
(Son Düzenleme: 26-07-2021, 13:46, Düzenleyen: Attila the Hun.)
Modern Çağ <- Atom Çağı -> Bilgi Çağı
Bu rehberde Atom Çağı'ndaki askerî birimlere dair bilgi vereceğiz.
Spec Ops
Spec Ops Atom Çağı gözcü birimidir. Ranger'ın yükseltmesidir. Plastics teknolojisi ile kilidi açılır.
Düşman topraklarına paraşütle atlayabilir (7 altıgen menzil). Eğer bir Aerodrome ya da Airstrip'in üzerindeyse menzil 12'ye çıkar.
Üretim Maliyeti: 520
Satın Alım Maliyeti: 2080
Bakım Masrafı: 7
Hareket Puanı: 3
Savaş Gücü: 60
Menzilli Savaş Gücü: 65
Menzil: 2
Görüş Mesafesi: 2
Machine Gun
Machine Gun Atom Çağı menzilli birimidir. Field Gun'ın yükseltmesidir. Advanced Ballistics teknolojisi ile kilidi açılır.
Bölge savunmalarına ve donanma birimlerine karşı -17 menzilli savaş gücü alır.
Üretim Maliyeti: 540
Satın Alım Maliyeti: 2160
Bakım Masrafı: 6
Hareket Puanı: 2
Savaş Gücü: 70
Menzilli Savaş Gücü: 85
Menzil: 2
Helicopter
Helicopter Atom Çağı hafif süvari birimidir. Cavalry'nin yükseltmesidir. Synthetic Materials teknolojisi ile kilidi açılır.
Tüm arazilerde 1 hareket puanı harcar (nehirleri geçerken de). Dağ altıgenlerini geçemez. Düşman etki alanını görmezden gelir.
Üretim Maliyeti: 600
Satın Alım Maliyeti: 2400
Stratejik Kaynak: 1
Bakım Masrafı: 7 1
Hareket Puanı: 4
Savaş Gücü: 86
Görüş Mesafesi: 3
Destroyer
Destroyer Atom Çağı yakın dövüş donanma birimidir. Ironclad'ın yükseltmesidir. Combined Arms teknolojisi ile kilidi açılır.
Görüş alanı içindeki baskıncı donanma birimlerini açığa çıkarır. Hava birimlerini karşılayabilir.
Hareket Puanı: 4
Savaş Gücü: 85
Görüş Mesafesi: 3
Aircraft Carrier
Aircraft Carrier Atom Çağı uçak gemisidir. Combined Arms teknolojisi ile kilidi açılır.
Şehirlere yakın saldırı düzenleyip alabilir. En fazla 2 hava birimi taşıyabilir (bu sayı terfilerle artar).
Bakım Masrafı: 7
Hareket Puanı: 3
Savaş Gücü: 65
Fighter
Fighter Atom Çağı avcı uçağıdır. Biplane'in yükseltmesidir. Advanced Flight teknolojisi ile kilidi açılır. Jet Fighter'a yükseltilir.
Düşman uçaklarının önünü kesmek için devriye gezebilir.
Hareket Puanı: 8
Savaş Gücü: 100
Menzilli Savaş Gücü: 100
Menzil: 5
Görüş Mesafesi: 4
P-51 Mustang
P-51 Mustang Amerikan uygarlığına özel bir avcı uçağıdır. Fighter'ın yerini alır. Advanced Flight teknolojisi ile kilidi açılır.
Düşman uçaklarının önünü kesmek için devriye gezebilir. Avcı uçaklarına karşı +5 savaş gücü alır. %50 daha fazla tecrübe kazanır.
Hareket Puanı: 10
Savaş Gücü: 105
Menzilli Savaş Gücü: 105
Menzil: 5
Bomber
Bomber Atom Çağı bombardıman uçağıdır. Advanced Flight teknolojisi ile kilidi açılır. Jet Bomber'a yükseltilir.
Altıgen geliştirmelerini ve bölgeleri yağmalayabilir. Uygarlığınızda bu silahlar varsa nükleer ve termonükleer saldırıda bulunabilir.
Üretim Maliyeti: 560
Satın Alım Maliyeti: 2240
Hareket Puanı: 10
Savaş Gücü: 85
Bombardıman Gücü: 110
Menzil: 10