İleti Sayısı: 394
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
3
21-10-2016, 12:34
(Son Düzenleme: 06-02-2018, 14:05, Düzenleyen: Duman.)
Bu konu başlığı altında kendi uygarlığınızı ve ufak bir de hikayesini paylaşabilirsiniz.
Erken dönemde yapılan barbar saldırılarını savuşturamadığımızdan tüm emeklerimiz barbarlar tarafından yağmalandı. Gelişmeye çalışıyoruz tekrardan. Bakalım neler neler olacak...
•
İleti Sayısı: 3,318
Imperium:
56
İlk oyunum, random yapınca Rusya geldi, ilk turlarda Harald'la tanıştım, 50. turu görmedim.
•
İleti Sayısı: 1,418
Imperium:
4
Multiplayerımızdan
•
İleti Sayısı: 26,421
Imperium:
139
•
İleti Sayısı: 394
Imperium:
3
(22-10-2016, 21:59)Duman : 74 tur kaç saat sürdü?
Emin olmamakla beraber 2 ya da 3 saat. Sonrasın da 200e kadar geldik turda tabi zaman ilerledikçe tur oynanış süreleride arttığından 5 saat sürmüştür 200e gelmemiz de.
•
Imperium:
4
Luxury sıkıntım olmadı, hertürlü kaynağa hemen hemen sahip oldum olamadıklarımı ticaretle kazandım. Kendi ülkemi ve İspanya'mı Protestan yapıp kendime ait bir din habitatı oluşturdum. Oyun başından beri dinden çok teknolojiye önem verdiğim için teknolojide ve kültürde çok fazla ilerledim. Yaptığım savaşlarda nerdeyse 1-2 çağ üstte olduğum için çok kolay zorlanmadan kazandım. Nerdeyse tüm ülkelerin hedefi olsamda, ajanlarla vs. ülkemizi korumayı başardık xd
Science'dan yada Culture'dan Victory bekliyordum Culture'dan geldi.
Aşağıdaki 1 üye Pierro nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Pierro nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• GaulTurk
Imperium:
4
28-10-2016, 19:34
(Son Düzenleme: 28-10-2016, 19:40, Düzenleyen: Pierro.)
Dünya'nın merkezi Pericles'in Yunanistan'ı Her oyunda zorluğu bir tık arttırıyorum. Şuan King seviyesi. (2 MP bitti, 2. SP oyunum çok zevkli)
Oyuna çok güzel bir yerde fakat çok güçlü düşmanlarla yanyana başladım. Norveç gibi ileride anamı ağlatıcak bir ülkeyi oyunun başında yaptığım savaşlarla kuzuya çevirdim.
Onun dışında yaptığım tüm savaşlar savunma savaşı şeklinde geçti. Japonya arada bir saldırıyor, vergi alıp barışıyorum. Normal ticaretin yanında, kaynak ticaretimde sağolsun ülke refah içerisinde yaşıyor
Aşağıdaki 1 üye Pierro nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Pierro nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• jax61
İleti Sayısı: 2,843
Imperium:
15
28-10-2016, 23:25
(Son Düzenleme: 28-10-2016, 23:36, Düzenleyen: jax61.)
Imperium:
4
29-10-2016, 13:24
(Son Düzenleme: 29-10-2016, 13:25, Düzenleyen: Pierro.)
Oyunda hiç Cultural dışında victory alamadım, bu oyun fazla zevkli geçmedi. Çok hızlı gelişip puanlamada fark attım. Başlangıç pozisyonumun çok güzel olması sayesinde. 1700'lü yıllarda Information Çağındayım :(
•
Imperium:
15
30-10-2016, 01:17
(Son Düzenleme: 30-10-2016, 01:19, Düzenleyen: jax61.)
tomris hatun tüm dünyaya karşı.. askeri zafer denemesi 1.. 2 başkent kaldı. yavaştan ilerliyoruz. bir yandan da wonder yapıyor şehirleri geliştiriyoruz. yani kültür victory bile gelebilir ama hedef askeri zafer.
bu arada kısaca victory için kolaylıklardan bahsedelim.
askeri olarak en kolay zafer alınabilecek devletler ancient ve klasik erada özel askeri olan devletler.. misal scythia veya roma..hızlıca 2 şehir kurup asker basmaya başlayın. başka hiçbir şeye önem vermeyin. takriben 10-15 birim sağlam asker yaptıktan sonra hemen saldırıya geçin ve rakibi yoketmeye odaklanın. o yokolduktan sonra zaten şehir sayınız artmış ve geride kaldığınız açığı kapatmış olursunuz.1 devleti yokettikten sonra zaten gerisi gelir. ama yokedemezseniz o oyundan da hayır beklemeyin.
din zaferi için.. din zaferinin anladığım kadarıyla en kolay yolu apostlelerden ve aldığınız belieflerden geçiyor.. belief alırken dininizin baskısını artıracak beliefleri almanız lazım. sonrasında apostleler ile karşı tarafın misyonerlerine ve apostlelerine odaklanmanız lazım. onları yokettiğinizde hem karşı tarafın dininin yayılımını - yönde etkiliyor hem de siz çevrenizdeki şehirlere + yönd ekendi dininizi yaymış oluyorsunuz. haliyle misyonerlerle veya apostlelerle şehirleri dönüştürmek yerine karşı tarfın misyonerlerine ve apostlelerine saldırmak din zaferine giden yol..
kültür zaferi en kolay zafer çeşidi zaten. başından itibaren turizm getirecek discristleri alıp bolca müzisyen yazar ve ressam bastığınızda zaten turizminiz uçacak ve zafer gelecektir.
bilim zaferi içlerinde belki de en uzun süreni. yeterli iktarda şehre ihtiyaç var. bu da yaklaşık bu oyun için büyük olmak kaydıyla 4-5 tane yeterli gibi. bilimde geriye düşmeniz halinde casuslarınızı devreye sokmanız lazım.özellikle engineer ve scientistleri iyi takip edin. mümkünse hepsini değilse en işe yararlarını kapmaya çalışın. özellikle oyun sonunda ay ve mars görevlerine inanılmaz bonuslar veren mühendisler ve bilimciler gelebiliyor. ben ay görevlerinden 2 sini bu şekilde tamamladım. 3 tanesine d eüretim bonusu veren great people almıştım.
şuan oynadığım oyunun zorluğu 6/8 emperor..
bir sonrakinde bir tık üstü denicez.. deity dener miyim bilemiyorum. bunda bile direk 2 şehirle başlıyor ai.. sanıyorum deity de 3 şehirle başlatıyordur. denemedim ama denersem görecem..
Imperium:
4
Geçen oyun King'te çok kolay geçmişti Prince'de bıraktım sanıyordum. Bu oyunda King'te gene çok kolay geçti. Bundan sonra bir oyun daha açarmıyım bilmiyorum aşırı derecede bağlıyor bilgisayara asosyal etti. Oynarsam Emperor açaçağım. Oyunda yapay zeka çok kötü demeyeceğim ama kötü. Bazı ailer teknolojide sizi yakalayabiliyor ama çoğu yerlerde sürünüyor. Siz termonükleer başlıklara sahip olduğunuzda şehir devletlerinin hala wariorlarla dolaşması, Modern Kompozite Zırhlı Tanklarınıza karşı spearmenleriyle saldırıp savaş açmaları gibi saçma sapan şeyler var. Zorluk ayarlarına bir patch gelmeli. Bazı ülkeler bir şehir dışında başka şehir bile kurmuyorlar o derece.
1700'lü yıllarda hiçbir kültür araştırmasam bile Science için uğraşırken gene Cultural Victory geldi. Bende devam edip Religious dışında tüm zafer türlerini kazandım .d Tüm dünyayı nükleer başlıklarla bombaladım, uğraşmadım şehir kuşatmakla.
Oyunun tüm dönemlerinde efsane para kaldırdım.
• jax61
Imperium:
15
yapay zeka şu yönden kötü. askerlerini upgradelemiyor. aldığı bonuslar dolayısıyla üretimde sıkıntı yaşamıyor ama sen o şehri aldığında bir bakıyorsun üretim berbat..yapay zekadaki geliştirme asker upgradesi konusunda olmalı. deşhrilerini düzgün yerlere atmalı. koloni atıyor ama garip garip yerlere. bir lüx kaynak görmesin hemen atlıyor. şehir devletlerine karşı agresifler. bunun yerine rakibe odaklansalar sanırım daha iyi olacaktır.civ 5 e göre zekası daha düşük evet. civ 5 ayarına gelirse oyun aşırı zorlayacaktır oynadığımız seviyelerde.
•
Imperium:
4
30-10-2016, 16:55
(Son Düzenleme: 30-10-2016, 16:57, Düzenleyen: Pierro.)
Yukarıya attığım son resimde Rouen'in altındaki şehir Moskova. Fransa'ya kaptırmış. Harita'nın en sağına bakarsanız St. Petersburg var. O kadar boş yer varken ai gidip alakasız, ortasında başka devletin bulunduğu yerlere koloni atıyor. Oysa bomboş bir alan var o bölgede, Rusya'nın sevdiği Tundra güneyi hep.
Ve ayrıyeten Ai askerlerini upgradelemiyor dediğin gibi. Multiler gerçekten çok zevkli geçiyor, kendi aramızda savaşlar falan ama konu ai olunca çok zorlanmıyorum. Field Cannonlar tekte alıyor tüm askerlerini.
•
Imperium:
15
30-10-2016, 21:15
(Son Düzenleme: 30-10-2016, 21:50, Düzenleyen: jax61.)
•
Imperium:
4
Hiç nükleer kulanmıyorsun herhalde.
•
Imperium:
15
henüz nükleeri çözemedim ya. projesini yapıyorum da nerden atılıyor henüz bulamadım. daha doğrusu aramadım ..halen keşfedilmesi gereken yerler var :D civ 5 de kolaydı. şehirde görülüyordu. bunda biraz garip.
•
Imperium:
4
(31-10-2016, 08:13)jax61 : henüz nükleeri çözemedim ya. projesini yapıyorum da nerden atılıyor henüz bulamadım. daha doğrusu aramadım ..halen keşfedilmesi gereken yerler var :D civ 5 de kolaydı. şehirde görülüyordu. bunda biraz garip.
Manhattan Projesini yaptıktan sonra Nükleerler, Ivy Projesini yaptıktan sonrada Termo Nükleerlerle açılıyor. Daha sonra bunları gene şehirlerde proje olarak üretiyorsun. Ürettikten sonra bomber uçaklarınla şehirlere bırakıyorsun. Şehir yerle bir oluyor, çevresindeki herşey turnlar boyu kırılıyor radyasyondan. Şu attığım 1. SS'deki kıyıdaki şehir Norveç'in Medeniyet başkentiydi 16'lı nüfuslara sahipti hertürlü şeyi vardı. Nükleerden sonra harabeye döndü.
Radyosyanı sadece builderla temizleyebiliyorsun. Builderlarda radyosyandan etkileniyor, ayrıca radyasonu temizledikten sonra o bölgeyi tekrar tamir etmek zorundasın. Bildiğin darmadağın ediyor şehrini :D Nükleer attığım şehirlere helikopter dışında asker götüremiyorum yolda telef oluyorlar.
•
Imperium:
15
02-11-2016, 01:00
(Son Düzenleme: 02-11-2016, 01:02, Düzenleyen: jax61.)
Aşağıdaki 1 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• GaulTurk
Imperium:
15
•
İleti Sayısı: 2,134
Imperium:
1
İndirime girene kadar pek oynayan olmaz bence.
•
|