25-07-2021, 21:45
(Son Düzenleme: 26-07-2021, 10:10, Düzenleyen: Attila the Hun.)
Rönesans Çağı <- Sanayi Çağı -> Modern Çağ
Bu rehberde Sanayi Çağı'ndaki askerî birimlere dair bilgi vereceğiz.
Ranger
Ranger Sanayi Çağı gözcü birimidir. Scout'ın yükseltmesidir. Rifling teknolojisi ile kilidi açılır. Spec Ops'a yükseltilir.
Bölge savunmalarına ve donanma birimlerine karşı -17 menzilli savaş gücü alır.
Üretim Maliyeti: 380
Satın Alım Maliyeti: 1520
Bakım Masrafı: 5
Hareket Puanı: 3
Savaş Gücü: 45
Menzilli Savaş Gücü: 60
Menzil: 1
Görüş Mesafesi: 2
Highlander
Highlander İskoç uygarlığına özel bir gözcü birimidir. Ranger'ın yerini alır. Rifling teknolojisi ile kilidi açılır. Spec Ops'a yükseltilir.
Tepeler ve ormanlarda +5 savaş gücü alır. Scout'ın aksine etki alanına sahiptir.
Hareket Puanı: 3
Savaş Gücü: 50
Menzilli Savaş Gücü: 65
Menzil: 1
Line Infantry
Line Infantry Sanayi Çağı yakın dövüş birimidir. Musketman'in yükseltmesidir. Military Science teknolojisi ile kilidi açılır. Infantry'ye yükseltilir.
Süvari karşıtı birimlere karşı +5 savaş gücü alır.
Üretim Maliyeti: 360
Satın Alım Maliyeti: 1440
Stratejik Kaynak: 20
Hareket Puanı: 2
Savaş Gücü: 65
Garde Impériale
Garde Impériale Fransız uygarlığına özel bir yakın dövüş birimidir. Line Infantry'nin yerini alır. Military Science teknolojisi ile kilidi açılır. Infantry'ye yükseltilir.
Süvari karşıtı birimlere karşı +5 savaş gücü alır. Öldürüğü birimler için Büyük General puanı kazanır. Başkentin kıtasında +10 savaş gücü alır.
Stratejik Kaynak: 10
Savaş Gücü: 70
Redcoat
Redcoat İngiliz uygarlığına (Victoria tarafından yönetilirken) özel bir yakın dövüş birimidir. Line Infantry'nin yerini alır. Military Science teknolojisi ile kilidi açılır. Infantry'ye yükseltilir.
Süvari karşıtı birimlere karşı +5 savaş gücü alır. Karaya çıkmak için hareket puanı harcamaz. Başkentinki dışındaki bir kıtada savaşırken +10 savaş gücü alır.
Field Cannon
Field Cannon Sanayi Çağı menzilli birimidir. Crossbowman, Crouching Tiger ve Keshig'in yükseltmesidir. Ballistics teknolojisi ile kilidi açılır. Machine Gun'a yükseltilir.
Bölge savunmalarına ve donanma birimlerine karşı -17 menzilli savaş gücü alır.
Üretim Maliyeti: 330
Satın Alım Maliyeti: 1320
Savaş Gücü: 50
Menzilli Savaş Gücü: 60
Menzil: 2
Cavalry
Cavalry Sanayi Çağı hafif süvari birimidir. Horseman'in yükseltmesidir. Military Science teknolojisi ile kilidi açılır. Helicopter'a yükseltilir.
Düşman etki alanını görmezden gelir.
Hareket Puanı: 5
Savaş Gücü: 62
Cossack
Cossack Rus uygarlığına özel bir hafif süvaridir. Cavalry'nin yerini alır. Military Science teknolojisi ile kilidi açılır.
Kendi toprağının içinde veya yanında savaşırken +5 savaş gücü alır. Saldırdıktan sonra hareket edebilir.
Üretim Maliyeti: 340
Satın Alım Maliyeti: 1360
Savaş Gücü: 67
Huszár
Huszár Macar uygarlığına özel bir hafif süvaridir. Cavalry'nin yerini alır. Military Science teknolojisi ile kilidi açılır.
Düşman etki alanını görmezden gelir. Mevcut her ittifak için +3 savaş gücü alır.
Üretim Maliyeti: 335
Satın Alım Maliyeti: 1340
Llanero
Llanero Büyük Kolombiya uygarlığına özel bir hafif süvaridir. Cavalry'nin yerini alır. Military Science teknolojisi ile kilidi açılır.
Düşman etki alanını görmezden gelir. Yanındaki her Llanero için +2 savaş gücü alır. Retire yeteneğini kullanan bir Comandante General'ın menzilindeyse tüm sağlık puanını tekrar kazanır.
Bakım Masrafı: 2
Cuirassier
Cuirassier Sanayi Çağı ağır süvarisidir. Knight ve Varu'nun yükseltmesidir. Ballistics teknolojisi ile kilidi açılır. Tank'e yükseltilir.
Düşman etki alanını görmezden gelir.
Hareket Puanı: 4
Savaş Gücü: 64
Winged Hussar
Winged Hussar Polonya uygarlığına özel bir ağır süvaridir. Cuirassier'ın yerini alır. Mercantilism civici ile kilidi açılır.
Düşman etki alanını görmezden gelir. Saldırırken aldığı hasardan daha fazlasını verdiyse düşmanları geri iter. Geri itilemeyen savunmacılar fazladan hasar alır.
Hareket Puanı: 4
Savaş Gücü: 64
Rough Rider
Rough Rider Amerikan uygarlığına (Teddy Roosevelt tarafından yönetildiğinde) özel bir ağır süvaridir. Cuirassier'ın yerini alır. Ballistics teknolojisi ile kilidi açılır.
Düşman etki alanını görmezden gelir. Başkentinin kıtasında öldürdüğü birimler için kültür kazanır. Tepelerde savaşırken +10 savaş gücü alır.
Üretim Maliyeti: 385
Satın Alım Maliyeti: 1540
Savaş Gücü: 67
Ironclad
Ironclad Sanayi Çağı yakın dövüş donanma birimidir. Caravel'in yükseltmesidir. Steam Power teknolojisi ile kilidi açılır. Destroyer'a yükseltilir.
Tura bir kıyı altıgeninde başlarsa +1 hareket puanı alır.
Stratejik Kaynak: 1
Bakım Masrafı: 2 1
Görüş Mesafesi: 3
Minas Geraes
Minas Geraes Brezilya uygarlığına özel bir menzilli donanma birimidir. Battleship'in yerini alır. Nationalism civici ile kilidi açılır.
Üretim Maliyeti: 430
Satın Alım Maliyeti: 1720
Stratejik Kaynak: 1
Bakım Masrafı: 6 1
Menzilli Savaş Gücü: 80
Menzil: 3