CK2 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
(29-10-2019, 18:58)Attila the Hun : Son oyunlarımda İrlanda ve Brittany krallıklarını kurdum. Başladığım karakterler zor değildi, özellikle de Brittany kurduğum ve paraya para demediğim viking kont. Oyunda usta olduğum söylenemez ancak tamamen acemi de değilim. Bana önerebileceğiniz eğlenceli ve orta zorlukta bir karakter var mı? Dini hiç fark etmez. Ayrıca oyuna büyük bir devletin bağımsız lideri olarak başlamamasını tercih ederim.

Oyunun en erken başlangıç tarihinde Uygur imparatorluğunun sol üst tarafında Tengri dinli bir klan var onun ile başlamanı öneririm 1-2 ay önce oynamıştım ve düello ile bağımsızlığımı ilan edip savaş topluluğunda legend bloodline sahibi oldum düellom çok güçlüydü fakat oğlum başa geçince kabile yönetimine geçtik bu hareket ise sonumuz oldu .d
[+] 1 üye BigUnicorn nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
To many held duchies ?Elimizde en fazla duchy\High chiefdom tutmalıyız?Biraz foruma baktım bulamadım.
Ara
(06-11-2019, 21:47)TengreBaBay : To many held duchies ?Elimizde en fazla duchy\High chiefdom tutmalıyız?Biraz foruma baktım bulamadım.

O uyarı elinde 2'den fazla düklük bulunduruyorsan (Kralken) vassallarından negatif ilişki yediğini gösteriyor. 2'den fazla her bir düklük için -10 ilişki yersin. Fazladan bulundurduğun düklükleri vassaların arasında dağıtırsan sorunu çözersin.
[+] 1 üye Justicar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(06-11-2019, 21:47)TengreBaBay : To many held duchies ?Elimizde en fazla duchy\High chiefdom tutmalıyız?Biraz foruma baktım bulamadım.
 Vassallarına toprak verirken bir tanesini güçlendirme. 3-4 topraklı bir iki vassal ile uğraşmak yerine birer topraklı 5-6 vassal daha iyidir.
Ara
(06-11-2019, 21:54)Justicar :

O uyarı elinde 2'den fazla düklük bulunduruyorsan (Kralken) vassallarından negatif ilişki yediğini gösteriyor. 2'den fazla her bir düklük için -10 ilişki yersin. Fazladan bulundurduğun düklükleri vassaların arasında dağıtırsan sorunu çözersin.
Düklük leri dağıtırsam asker sayım düşer mi?
Ara
(06-11-2019, 22:05)TengreBaBay :
(06-11-2019, 21:54)Justicar :

Düklük leri dağıtırsam asker sayım düşer mi?
 Fazlalıklar belli bir oranda asker düşüşü verir elindeki bütün topraklara elindeki toprak sayın ve mevcut topraklarındaki asker sayılarına bak fazla toprağın yoksa çok fazla sıkıntı yaratmaz fakat fazla toprağın varsa hepsine ceza verdiği için o toprakları verdiğin için kaybedeceğin askerden daha fazla asker kaybediyor olabilirsin şuan
Ara
Oyunda HRE seçildikten sonra sonraki seçimi kaybedince topraklarımın kayde değer bir kısmını kaybetmemin bir yolu var mı ?
Ara
(07-11-2019, 23:50)isocuk : Oyunda HRE seçildikten sonra sonraki seçimi kaybedince topraklarımın kayde değer bir kısmını kaybetmemin bir yolu var mı ?
HRE'den düştüğünde sadece sendeki düklükler ve kontuklar sende kalır. Eğer hreden düştüğünde hala güçlü kalmak istiyorsan 2 düklük tutup içindeki tüm kontlukları eline alıp tamamen geliştirirsen kayda değer bir gücün olur ek olarak elektör düklüklerden birini de elinde tutarsan yeniden imparatorluğa yükselmen kolay olur. ama bunlarla uğraşmak yerine kısaca elektörlerden önce buy favor alıp sonra call succession yapıp 10 yıl boyunca seni desteklemelerini istiyebilirsin. Ard arda imparatorun ölmediği veya -6000 altın gibi bir değerle imparator olmadığın sürece bu yolla imparator kalabilirsin.
Ara
(14-11-2019, 18:49)Pharmacist :
(07-11-2019, 23:50)isocuk : Oyunda HRE seçildikten sonra sonraki seçimi kaybedince topraklarımın kayde değer bir kısmını kaybetmemin bir yolu var mı ?
HRE'den düştüğünde sadece sendeki düklükler ve kontuklar sende kalır. 

Hayır. İmparator olmadan önce elinde hangi ünvanlar varsa onlar kalır. Krallıklar, düklükler, kontluklar ve baronluklar, yani kısacası her seviyeden ünvan kalabilir. Ama İmparatorken aldığı yeni bir ünvan elindeyse o zaman o ünvan yeni imparatora geçer. Ünvanın succesion yasasına bakarak sende kalıp kalmayacağı anlaşabilir. Princely elective succession yasasında ise bir ünvan sende kalmaz.
Fact: Strategyturk'e sadece EU4 ve CK3 dev diaryleri için geliyorum.
Ara
(01-12-2019, 11:14)Otto500206 :

Hayır. İmparator olmadan önce elinde hangi ünvanlar varsa onlar kalır. Krallıklar, düklükler, kontluklar ve baronluklar, yani kısacası her seviyeden ünvan kalabilir. Ama İmparatorken aldığı yeni bir ünvan elindeyse o zaman o ünvan yeni imparatora geçer. Ünvanın succesion yasasına bakarak sende kalıp kalmayacağı anlaşabilir. Princely elective succession yasasında ise bir ünvan sende kalmaz.

Ilk hreyi kurduğumda imparatorluğu kaybedince kralliklarimida kaybetmiştim yani hreyi kurunca elindeki krallıklar princely elective mi dönüyor ?

Bir de ek olarak imparatorluk sınırı icindeki tüm krallıkları kurup onları primogeniture e cevirirsek imparatorluk topraklarının tamamı zaten sende oluyor eğer böyle bir durumda imparatorluktan dusersek imparatora toprak kalmadığı için hemen ardından yine  imparator olmurmuyuz ? Yada imparatorun elindeki dukluk hariç tüm ülke sana mı kalır ?
Ara
(01-12-2019, 14:02)Pharmacist :

Ilk hreyi kurduğumda imparatorluğu kaybedince kralliklarimida kaybetmiştim yani hreyi kurunca elindeki krallıklar princely elective mi dönüyor ?

Bir de ek olarak imparatorluk sınırı icindeki tüm krallıkları kurup onları primogeniture e cevirirsek imparatorluk topraklarının tamamı zaten sende oluyor eğer böyle bir durumda imparatorluktan dusersek imparatora toprak kalmadığı için hemen ardından yine  imparator olmur muyuz ? Yada imparatorun elindeki dukluk hariç tüm ülke sana mı kalır ?

1)Seçilerek gelirsen dediğim gibi oluyor. Kurunca ne oluyor bilmiyorum.

2)Çeviremezsin. Succession yasası değişmiyor onların.
Fact: Strategyturk'e sadece EU4 ve CK3 dev diaryleri için geliyorum.
Ara
(01-12-2019, 15:15)Otto500206 :
(01-12-2019, 14:02)Pharmacist :

Bir de ek olarak imparatorluk sınırı icindeki tüm krallıkları kurup onları primogeniture e cevirirsek imparatorluk topraklarının tamamı zaten sende oluyor eğer böyle bir durumda imparatorluktan dusersek imparatora toprak kalmadığı için hemen ardından yine  imparator olmur muyuz ? Yada imparatorun elindeki dukluk hariç tüm ülke sana mı kalır ?

1)Seçilerek gelirsen dediğim gibi oluyor. Kurunca ne oluyor bilmiyorum.

2)Çeviremezsin. Succession yasası değişmiyor onların.

Holy Roman empire da degisiyormu emin değilim ama Bizans oynarken imparatorken bile kurduğun kralliklarin yasasını değiştirebilirsin. Bu mantık düşündüğümüzde eğer tüm ülkedeki krallıklar alınırsa ve degistirilirse tüm topraklar senin oluyor sonuçta. Bu durumda ne olmalı.

Daha demin bir şeyler denedim dediğim gibi imparator olduktan sonra kralliklarin succesion yasasını degistirebiliyorsun ek olarak Eger holy Roman emperor iken din değiştirirsen tek elektor sen oluyorsun(muhtemelen diğer elektorler senin dininden olmadığı için) bir de anladığım kadarıyla centralization yasası ile council yasalarını full yaparsan hrenin bile succesion yasasını degistirebiliyorsun.(Bu arada HRE'nin basiyken müslüman olursanız sadece vassalarla ilişkiniz 0'in üstünde olduğu sürece bu yasadan kurtulup normal müslüman yasasına gecebiliyosun. Ondan sonra gene Katolik olursan agnatic gavelkinda geçmiş oluyorsun ve holy romanın yasasını tekrar değiştirmek için gerekli olan council yasası ve centralization yasası zorunluluğu kalkıyor.)
Ara
Hre imparatoruyken topraklarınız gitsin istemiyorsanız müslüman olucaksınız böylece yönetim sistemi open olucak öldüğünüz zamanda hre varisinize kalıcak
[+] 1 üye Ferreke nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
S.P.Q.R. basarimini bizansla succesion sıkıntısı yaşamadan nasıl tamamliyabiliriz ?
Ara
Onu üstte arkadaşın anlattığı gibi yasalardan yapılıyor , detaylı halini maalesef hatırlamıyorum
Ara
(01-12-2019, 19:21)Pharmacist : S.P.Q.R. basarimini bizansla succesion sıkıntısı yaşamadan nasıl tamamliyabiliriz ?

Bizansla, yonetim sekli Imperial elective' e sabit oldugundan ne yaparsan yap yonetim seklini degistiremezsin. En basiti ve en etkilisi ,electorlere para karsiliginda favor satin alarak 10 yil sureyle senin adayini desteklemelerini saglamak. Bizans imparatoru olarak pek para sikinitisi yasamayacagin icin cok sikinti olmaz diye dusunuyorum. Onun disinda diger adaylarin sayisini azaltabilirsin mesela iyi bir komutan adaylikta one cikiyorsa komutanliktan alabilirsin veya mutilite edip adayliktan diskalifiye edebilirsin. Bir yerden sonra cok fazla paran oldugu surece favor sayesinde cok sikinti olmuyor.
Ara
Peki Romayı kurduktan sonra başka bir imparatorluğu ana title yapıp Bizans'ı yikarsam başarım devam eder mi ?
Ara
Ek olarak papa vassalımızken eğer müslüman olursak papa vassalımız kalmaya devam eder mi yoksa İrlanda'ya mı kaçar.
Ara
çocuklara gart ayınca ne oluyor o kişin özeliğini mi aliyor vs
Ara
(05-12-2019, 14:33)kurtulus : çocuklara gart ayınca ne oluyor o kişin özeliğini mi aliyor vs

O kişinin özelliklerini alma ihtimali var.  Guardian çocuğun gelişimini etkiler, seçtiğin eğitim alanında uzman bir guardian çocukların gelişimine pozitif bir katkı sağlar. Eğer guardian ayrı bir etnik/dini gruptan ise çocuğun onun etniğine/inancına dönebilir. Guardianların traitleri bunları tetikleyebilir.
pz5_4_1_by_schrodyus-d6kbn1b.gif
Ara

Konuyu Okuyanlar: 85 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.