22-05-2019, 12:20
(22-05-2019, 06:28)Kurt Knispel : - Jon tartışmasız en iyi hikayeye sahip. Westeros'a dadanan dış güçler gidince niye hala duvara gidiyor? Yara ile Jon kral olamaz metni veriyorsunuz, başka soydan biri mi var? İki dellenip boyunun ölçüsü her zamanki gibi alacak Demir Adalar lordundan fazlasını göremiyorum. ( Bknz: Evlere şenlik Demir Adalar İsyanı)
Bu kısma katılmıyorum. En iyi karakter gelişimi ve hikaye Sansa'nın. İlk sezondan beri amaçladığı doğrultuda sapmadan yürüyen ve sonunda hedefine ulaşan yegane karakter de Sansa.
Jon Westeros'un en ılık adamı olduğunu kraliçem aşağı kraliçem yukarı tavırlarıyla çoktan belli etmişti. O kadar katliama seyirci kalıp hala kraliçem diyen karaktersiz birinin kral olamayacağı aşikar.
Duvara gitme olayı bence de saçma. Daha kötüsü iki çüksüzü memnun etmek için Jon'u duvara gönderiyor olmaları saçma. Tyrion'u affedip kral eli yapabiliyorken Jon'u niye affedemiyorsun. Seçimle başa gelmiş kral iki çüksüze laf geçiremiyor. Rezillik.
Tahta kimin geçmesi gerektiğini herkesin gayet bildiğini düşünüyorum. Zira konseydekiler Gendry'nin legitimize edildiğini ve Jon'dan sonra tahtın meşru ve tek varisi olduğunu bilecek salahiyete sahipler. Bu şartlarda niye seçim yapılıyor?
Sansa bağımsızlık alırken daha önce bağımsızlık için savaşmış diğer krallıkların doğru düzgün ordusu kalmamış bir krala sadık kalmaları da zira mantık dışı şeylerden sadece biri.
Sic Parvis Magna