Bölümü önceden telefona indirip 3.5 saatlik bir seyahat boyunca izledim. Kalitenin düşük olması telefondan izlenmesini daha mantıklı bir hale getirdi, açıkçası seyahat esnasında başka meşguliyetler olmasa 3 kere bölümü baştan sona izleyerek geçirebilirdim zamanımı, ancak bu bölümün olması gereken seviyede olduğu anlamına gelmiyor bana kalırsa. Bölüm sadece uzun zamandır gerçekleşmesini istediğimiz çok sayıda olayı üst üste içeriyordu, Arya ve Brienne buluşması, Arya ile diğer Starkların buluşması. Littlefinger ve Bran arasındaki konuşma. Daenerys'in ilk defa ejderhasının üstünde Westeros'ta savaşa girmesi ve Jaime Lannister'ın kendini aşması. Bölüme dair yorumlarımdan önce şunu söylemek istiyorum, dizideki tek "kahraman" Jaime Lannister.
Dizideki şu karakterlere bir bakalım:
Jaime sanki hem kitapta hikaye olarak hem de dizide her zaman "aslen onurlu, iyi yürekli" ancak koşullar gereği çoğunluğun iyiliği adına kötü şeyler yapmak zorunda kalmış ve ismi bu şekilde lekelenmiş bir karakter. Aerys şehrin yakılmasını emrediyor, bu emir yerine getirilse kaç yüzbin insan ölecek kimbilir. Burada bu emri yerine getirmek yerine kralını öldüren - aynı zamanda kralını korumaya yemin etmiş - bir karakter görüyoruz. Cersei ile ilişkisi üzerinden bir olumsuzluk mevcut ancak bunu günümüz dünyasının veya kendi tarihimizin yapısıyla düşünmememiz lazım. ASoIaF'ta Targaryenler, krallığı yüzlerce sene yönetmiş hanedan sürekli bir şekilde bu şekilde ilişkilere sahip. Westeros'u fetheden Aegon bu fetihi aynı zamanda karısı olan 2 kız kardeşiyle birlikte yapıyor.
Son olarak Jaime ve Cersei'nin Aerys'ten olma olasılıklarının yüksek olduğunu belirtip Jaime'in hikayenin ileri bir noktasında sevgilisi Cersei'i öldürerek Azor Ahai moduna gireceğini umarak yazıyı sonlandırıyorum.
Bonus görsel:
Dizideki şu karakterlere bir bakalım:
- Bran Stark, kişiliğini yitirdi, 3 gözlü kuzgun'um diye geziyor, ağaçlara dokunarak zamanda seyahat edip olayları görebiliyor, başkasının aklına girebiliyor, zayıf bilince sahip canlıları kontrol edebiliyor. Şu an potansiyel olarak "istediği şeyi öğrenebilecek bir karakter".
- Arya Stark, kişiliğini yitirdi, başkalarının yüzünü çalabiliyor, onların kılığında hiç şüpheye mahal vermeksizin gezebiliyor, şu an potansiyel olarak "istediği kişiyi öldürebilecek bir karakter".
- Daenerys Targaryen, 3 tane ejderhası var, emri altında barbar Dothraki ordusu ve köle Unsullied ordusu var. Kendisini destekleyen "medeni" bir unsur kalmadı. Ateşte zarar görmüyor vs.
- Jon Snow, adamı öldürdüler dirildi daha anlatmaya gerek var mı bilemiyorum.
Jaime sanki hem kitapta hikaye olarak hem de dizide her zaman "aslen onurlu, iyi yürekli" ancak koşullar gereği çoğunluğun iyiliği adına kötü şeyler yapmak zorunda kalmış ve ismi bu şekilde lekelenmiş bir karakter. Aerys şehrin yakılmasını emrediyor, bu emir yerine getirilse kaç yüzbin insan ölecek kimbilir. Burada bu emri yerine getirmek yerine kralını öldüren - aynı zamanda kralını korumaya yemin etmiş - bir karakter görüyoruz. Cersei ile ilişkisi üzerinden bir olumsuzluk mevcut ancak bunu günümüz dünyasının veya kendi tarihimizin yapısıyla düşünmememiz lazım. ASoIaF'ta Targaryenler, krallığı yüzlerce sene yönetmiş hanedan sürekli bir şekilde bu şekilde ilişkilere sahip. Westeros'u fetheden Aegon bu fetihi aynı zamanda karısı olan 2 kız kardeşiyle birlikte yapıyor.
Son olarak Jaime ve Cersei'nin Aerys'ten olma olasılıklarının yüksek olduğunu belirtip Jaime'in hikayenin ileri bir noktasında sevgilisi Cersei'i öldürerek Azor Ahai moduna gireceğini umarak yazıyı sonlandırıyorum.
Bonus görsel: