Geçen hafta bitirdim 2 sezonu da. Genel itibari ile bakıldığı zaman bütçesi düşük, kurgusu vasat, oyunculuklar vasat, konusu ise ilgi çekici bir yapım olmuş. Hikaye konusunda neler olmalı diye sorup cevapları yedirmişler, ama çok başarılı görmedim. Bazı eleştirilerim:
- Ruy, Jimena, Garcia'da herhangi bir gelişim/değişim yok. Nasıl başladıysa öyle bitiriyorlar.
- Urraca'da karakter gelişimi yapılması amaçlanmış, çok net. Ama uygulaması vasat olmuş. Bu karakter olgunluk gösteriyor, karakterinde kötüden iyiye doğru bir geçiş gözleniyor, başı ile sonu farklı neticede diyebiliyoruz. Ama çok keskin ve bariz geçişlerle yapılmış.
- İlk sezonun mottosu olan "mübarek" kavramı ikinci sezon yok olmuş resmen. İlk sezon giriş-gelişme oldu, ikinci sezon artık bunun olgunlaşması ve meyvelerini vermesi gerekirken konu bir anda kayboluyor.
- Savaş sahneleri kısa olmuş, bütçe düşüklüğüne bağlıyorum.
- Tüm varisler random hareket ediyor. Amaçları ne, hangi davranışını neden gösteriyor doğru düzgün anlatılmamış.
- Kadın dayanışması mevzusunun saçmalığına değinmiyorum.
Başka bir sürü şey yazılabilir. Zaman ayırmak istemiyorum. Başka bir konu altında bir arkadaş bu dizinin GoT'tan daha iyi olduğunu iddia etmesi üzerine izlemiştim. Teessüf ediyorum kendisine. Komple bir yapım olarak GoT'un ilk sezonu etmez. Bu karşılaştırma bile bonkör bir ifadedir.
6.5/10 verilebilir.