Osmanlı İmparatorluğu
Yönetim Biçimi: Mutlak Monarşi
Hükümdar: 2. Mustafa
Başkent: Istanbul
Kültür: Orta Doğulu
Din: İslam
Avrupa'nın geçtiğimiz birkaç yüzyılı Osmanlı İmparatorluğu ve Osmanlı'yı durdurmaya çalışan küçük devletler olarak özetlenebilir. Osmanlı hükmettiği coğrafyalar, Asya ve Avrupa arasında kontrol ettiği ticaret rotaları açısından eşsiz bir konumda yer alıyor. Osmanlı aynı zamanda Kuzey Afrika'nın Akdeniz kıyısı boyunca söz sahibi.
Bu Türk İmparatorluğu 15. yüzyılda Ortodoks Bizans İmparatorluğu'nun yerini aldıktan sonra sürekli bir biçimde batıya, Avrupa'nın kalbine doğru genişlemeye çalıştı. Oyunun döneminde hafızalarda Türk ordularının Viyana kuşatması kazılıdır, Türk genişlemeciliği her zaman saray politikasının bir parçası şeklinde olmuştur. Sultan kendisini kendi topraklarında güvende hissettiğinde Avrupa'ya sefere çıkmış, kendi topraklarında Yeniçeriler tarafından tehdit edildiğinde - yine - Avrupa'ya sefere çıkmıştır.
Osmanlıların problemleri büyük, ancak bu problemlerin her biri kendi içinde çeşitli fırsatlar barındırıyor. Ülkenin ordusu ve donanması diğer büyük güçlere nazarna geri kalmış durumda, ancak Sultan'ın askerlerinin kalabalıklığını görmezden gelmek olmaz. Stratejik olarak İmparatorluk güçlü bir konumda yer alıyor, Balkanlar İstanbul'u koruma görevi görürken bir yandan da Osmanlı'nın Avrupa'nın içlerine ilerlemesini sağlayabilir. Osmanlı kendisine Avusturya'nın rakipleri arasında müttefik bulabilir. Doğuda ise Osmanlı her zaman Hint topraklarının zenginliğine gözünü dikebilir.
Zafer Koşulları
- Kısa Zafer: 1750 yılına kadar Venetia, Galicia & Podolia, Rumelia, Austria, Persia, Chechenya-Dagestan ve Hungary dahil olmak üzere 20 bölgeye hükmet.
- Uzun Zafer: 1799 yılına kadar Rumelia, Persia, Austria, Galicia & Podolia, Venetia, Morocco, Chechenya-Dagestan, Spain ve Hungary dahil olmak üzere 30 bölgeye hükmet.
- Prestij Zaferi: 1799 yılına kadar Venetia, Galicia & Podolia, Rumelia, Austria, Persia, Chechenya-Degestan ve Hungary dahil olmak üzere 20 bölgeye hükmet ve 1799 yılında en yüksek prestije sahip ülke ol.
- Dünya Fethi: 1799 yılında Rumelia dahil 45 bölgeye sahip ol.
Osmanlı'nın başta 7500 altını, İstanbul, Ankara, Yerevan, Sarajevo, Sofia, Cairo, Athens, Baghdad, Iaşi, Jerusalem, Belgrade ve Damascus olmak üzere 12 bölgesi bulunur.
Cumhuriyet Bayrağı
Osmanlı ile cumhuriyete geçildiğinde aşağıdaki bayrak kullanılır.
Tartışmalar
- Osmanlıyla ilk 10 tur nelere dikkat etmeli, hangi hamleler yapılmalı?
- Cumhuriyete veya Meşrutiyete geçiş yapılmalı mı?
- Hangi ticari ürünlerin olduğu ticaret noktaları ele geçirilmeli?
- Diğer ülkeler ile nasıl bir diplomasi izlenmeli? Kimlerle ticaret yapılmalı? Nerelere fetih yapılmalı?
- Hangi teknolojilere öncelik verilmeli?
- Ordu ve donanmada hangi birimler tercih edilmeli?
Bu konuda Empire: Total War'da Osmanlıyla ilgili ipuçları ve önerilerinizi paylaşabilirsiniz.