22-01-2017, 17:52
(21-01-2017, 14:45)Semavi7 : Güzel çalışma eline sağlık. Bütün majorler ile oynadım ama İtalya ile oynamamıştım dur bakıyım belki açarım. Oynadığım oyunlardan en zevklisi sovyet olanıydı. Tarihsel gidiyim dedim batıya az tümen koydum eski techizatlı. Ulan adamlar bir geldi öyle böyle değil. Harbiden Moskovada zor durdurdum. İyiki tümenleri çekmişim yoksa paket patates olucaklarmış. 1942 baharına kadar saldırıya geçememiştim. Tabi sonra tükendiler sonra yardır. Fakat Almanya düşene kadar tümenler tam mevcuda çıkamamıştı.Ben İtalya' yı çok seviyorum. 5. araştırma slotuna çok hızlı ulaşabildiği için teknik üstünlüğü elinde tutabiliyor. Donanması, kara kuvvetleri ve hava kuvvetleri en iyi olmasada iyi olarak başlıyor. Fakat kronik bir sorun var İtalya ile, oda eğer Süveyş, Kıbrıs, Malta ve Gibraltar' ı almışsanız, gideceğiniz pek bir alan kalmıyor. Afrika çöllerin' de boğulmak zulüm, doğu cephesin de sınırlı katkı sağlayabiliyorsunuz.
(22-01-2017, 16:55)goldlannister : italya faşistlerin biraz supp u konumunda oluyor :D etrafı kaybakla dolu almanları doyurabilir ancak saldırıya çok açık.İtalya hakikaten saldıraya çok açık, eğer ki deniz üstünlüğünü kaybettiysen Akdeniz' de, Adalar ve sömürgeler zaten kaybediliyor, sadece buda değil, bir ülke düşün ada değil ama her yeri deniz kıyısı, adam Cenova' ya da Roma' ya da Venedik' e de aynı anda çıkabiliyor. Savunulması çok zor bir ülke İtalya.
denizden gelen bir saldırıyı durduramazsınız çünkü sanayiniz abd ve ingilterenin deniz gücünü yenebilecek düzeyde değil.eğer fazla yüklenirsen karada parçalarlar :D
almanya oynarken yanında iyi bir italya varsa çok rahatlıyorsun, büyük ordular çıkarmasına gerek yok senin ekonomini besler kritik yerleri alır vs. italya candır :D
O yüzden ben sapık gibi donanmaya ağırlık veriyorum. Kara ordusu genelde 5*5 infanrty+2artylery+1antitank+1AA+5support unit olarak pozisyonları tutmak üzere eğitiyorum. Zırhlı birlikler olmuyor bende pek. Son olarak Etiyopya' yı vassal yapma taraftarıyım, birkaç bin piyade ekipmanı gönderilirse o ufak Etiyopya Sudan' ı boylu boyunca işgal edebiliyor.
Bu arada Konuyu güncelledim. İtalyan odak ağacını da açıklamarı ile birlikte ekledim. Bu ay bir minor ülke daha inceleyip, bir sonraki ay için oylama açacağım.