EU4 - İmparatorluklarınız
(23-03-2025, 01:45)Xitan : Türkçe Yamayı bir deneyeyim dedim. Ya benim indirdiğim sıkıntılıydı ya da ben Burgonya'yı Bordo deyip bırakmış eventlerde Türkçemi kaybettim. O yüzden tekrardan İngilizce döndürerek devam ettim. Senin yama sanırım bir tık daha düzgün sanırım. :rofl:

Yama kullanmıyorum. Ülke adları, dinler, kültürler, ticaret bölgeleri gibi haritada göz önünde olan yerleri Türkçe görmek istediğimden kendim çevirdim, bu şekilde oynuyorum.
[+] 1 üye Salomon nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(23-03-2025, 04:47)Salomon :
(23-03-2025, 01:45)Xitan : Türkçe Yamayı bir deneyeyim dedim. Ya benim indirdiğim sıkıntılıydı ya da ben Burgonya'yı Bordo deyip bırakmış eventlerde Türkçemi kaybettim. O yüzden tekrardan İngilizce döndürerek devam ettim. Senin yama sanırım bir tık daha düzgün sanırım. :rofl:

Yama kullanmıyorum. Ülke adları, dinler, kültürler, ticaret bölgeleri gibi haritada göz önünde olan yerleri Türkçe görmek istediğimden kendim çevirdim, bu şekilde oynuyorum.
Bunu düşünemediydim  :rofl: Bende diyorum benim yüklediğim yama böyle değil..  :rofl:
Ara
[url=2Q3DWok_4.png]2Q3DWok_4.png[/url]

[url=4HLoVpQlng.png]4HLoVpQlng.png[/url]
Ara
q52rmb3.png

m4a6dis.png
[+] 4 üye taylanhavertz nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Saruhan (One nation to rule them all)
rdg92bm.jpg
4zww9p5.png
[+] 5 üye Salomon nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(22-03-2025, 18:55)Xitan : s7he70s.png

Hayatım kaydı Mehmet's Ambition başarımını alacağım diye kötü yola düştük..  :rofl:
Memlük eventini bekletmeye çalışırken patladım dedim...
İngiltere'ye o kadar girmem tamamen benim hatam... Eyalet sisteminde eyaletleri core almam gerekiyormuş. Onu kavrayana kadar olan İngiltere ve İrlanda'da ki devletlere oldu

Batıya fazla kasmış doğuya hiç genişlememiş halbuki dengeli daha kolay derken tarihi görmemle gelen şok :D.

Cidden hile falan yok değil mi? Nasıl yaptın? Ben o tarihlerde batıdan iki toprak fazla olsun aşiretini çağıran kekoyla kavgaya tutuşmak misali toplanıyorlar. Yani Fransa falan mümkün değil warscore yetmez bir kere :S

Ya da ben oynamayalı oyun çok mu değişti? Hile değilse eğer ben şok.
Ara
(27-03-2025, 20:30)MelaRossa :

Hayatım kaydı Mehmet's Ambition başarımını alacağım diye kötü yola düştük..  :rofl:
İngiltere'ye o kadar girmem tamamen benim hatam... Eyalet sisteminde eyaletleri core almam gerekiyormuş. Onu kavrayana kadar olan İngiltere ve İrlanda'da ki devletlere oldu

Batıya fazla kasmış doğuya hiç genişlememiş halbuki dengeli daha kolay derken tarihi görmemle gelen şok :D.

Cidden hile falan yok değil mi? Nasıl yaptın? Ben o tarihlerde batıdan iki toprak fazla olsun aşiretini çağıran kekoyla kavgaya tutuşmak misali toplanıyorlar. Yani Fransa falan mümkün değil warscore yetmez bir kere :S

diplomatic idea, maltadaki ve granadaki yapıdan warscore cost bonusu geliyor
[+] 1 üye taylanhavertz nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Şahsen ben hilesiz olduğunu pek sanmıyorum. Bunu gösteren bir kaç nokta var. Powerların 1k civarında olması, batıda hiç donanma kurmaması, puanın çok düşük olması, isyancı sayısının çok az olması, estate topraklarının ve etkilerinin yıla nazaran çok az olması, power projection'ın çok düşük olması, onca savaşa yetecek ordu miktarının olmaması gibi. Eğer hilesiz başardıysa da helal olsun demek düşer artık.
Ara
(27-03-2025, 22:42)Elefsar : Şahsen ben hilesiz olduğunu pek sanmıyorum. Bunu gösteren bir kaç nokta var. Powerların 1k civarında olması, batıda hiç donanma kurmaması, puanın çok düşük olması, isyancı sayısının çok az olması, estate topraklarının ve etkilerinin yıla nazaran çok az olması, power projection'ın çok düşük olması, onca savaşa yetecek ordu miktarının olmaması gibi. Eğer hilesiz başardıysa da helal olsun demek düşer artık.

Katılıyorum
İlk gördüğümde gozume çarpan şey core yapma bildirim ikonun olmayışıydı eğer oyuncu kendi bu bildirimi kapatmamışsa bu kadar çok toprağı vassallara corelatmak dışında merkezileştirmesi üzerine de bin küsur adm puanı biriktirmesi pek mantıklı değil
ikincisi ise power projektion olayı
Ara
(27-03-2025, 21:09)taylanhavertz :
(27-03-2025, 20:30)MelaRossa :

diplomatic idea, maltadaki ve granadaki yapıdan warscore cost bonusu geliyor

Mantıklı. Ama gene de ae gerçeği duruyor ortada. Belki birkaç savaşta bir iki ülke birden yutmuştur. Ama gene de tuhaf helal olsun ne diyelim arkadaşa hayatımda bu kadar erken safhada böyle güçlü Osmanlı gördüğümü hatırlamıyorum :D
Ara
Osmanlı (I don't like sand)
Oyunun en kötü, en manasız başarımlarından biri, gereksiz ve çok yorucu. Osmanlı'nın Core Eyalet mekaniği sıfır isyan riski olan vassallara sahip olmanıza izin veriyor. Bazı Afrika ülkelerinin sahip olduğu dev cost reduction veren Hydraulic Rights estate özelliği ile başarım belki daha hızlı elde edilebilir.
si0nm9s.jpg
jlydqp7.png
[+] 2 üye Salomon nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 10 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.