12-10-2016, 15:11
EU4 - Rights of Man : Çıkış ve İlk İzlenimler
|
@AÖZÖZ @Awake bahsettiğiniz tarzda bir oyun olan hoi4 ü oynamak istediğinde elde kalan ülke sayısı sanıyorum bir elin parmaklarını geçmez. haliyle oyunu oynamak istediğinizde oynama saatinize bu doğrudan yansır .sonrası bilgisayarın çöp kutusunda oyun yerini alacaktır.yani düşünün oyunu açmak istiyorsunuz hangi devletle oynayacaksınız? ingiltere , yarın fransa ertesi gün ispanya sonra rusya sonra ? bitti kalmadı..ee ne kadar sürecek bu oyun deneyimi?
eu4 bu haliyle her ülkeyle bir zafer elde etme imkanı sunduğu için halen aktif olarak oynanan bir oyun. sizin bahsettiğiniz şekle getirilirse hoi4 den bir farkı kalmaz ve belli süre sonra oynanmaz. bu yüzden siz hoi4 e takılın. oldukça tarihsel gidiyor. biz eu4 e devam ;)
12-10-2016, 15:32
Kısmi haklı oldukları konular var ama genel olarak ben şuanki sistemi beğendim. Sonuç olarak ai kongo harikalar yaratamıyor ve ben singleplayer oyunumda kendi kafama göre oynuyorum. Ama mp olayına gelirsek karşımda harikalar çıkartan bir kongo görsem bende sinirlenirim heralde. Olayı dengelemeleri gerek.
@jax61
EU iddia ettiğinin aksine artık oyunculara tarihsel bir deneyim sunamamaktadır, oyunun ilk çıktığında iddia edilen şey bu idi, "historical experience", şu an ise oyun sadece Kongo ile 8000 saat oynamak isteyenlerin fantezi oyununa dönüşmüş, mantıksız bir hal almış ve bir fantastik-kurgu romanından hallice olmuştur. İşin kötüsü bu factdir. Reddedilemeyecek bir gerçektir. Size fantezi oyununuzla iyi eğlenceler diliyorum, ben laubali oyunlardan değil, gerçekçilikten yanayım.
12-10-2016, 15:59
Ay. Beğenmeyenler eski patchi yüklesin.
12-10-2016, 16:04
12-10-2016, 17:33
Ya oyun deli etti. Oyundan menüye dönüyorum masaüstü ülke seçim ekranından geri yapıyorum masa üstü. Bu ne ya
12-10-2016, 17:40
Bu yeni patchle olan bir şey değil yalnız bir önceki patchten beri böyleydi zaten.
12-10-2016, 19:27
12-10-2016, 19:41
arkadaslar bu prusya kurduktan sonra yonetim bicimindeki militarization sadece mil puan harcayarak mı artcak baska turlu artmıyor cunku hep - yiyorum sehir sayımdan dolayı
12-10-2016, 21:19
military puanı harcayacaksın. ülkenin büyüklüğüne göre ordaki değer her ay azalır.ne kadar büyüksen o kadar fazladır. military puan harcayarak tekrar yükseltebilirsin.
12-10-2016, 21:36
vay anam vay teknolojisi komutanı developmenti derken bi de ona mı ayırcaz military cok zor ya o iş sanki ben o kadar ugrastım yok yani yetmiyor yetismiyor
13-10-2016, 02:08
PDS oyunları ele alındığı vakit daha ufak tarih aralığındaki (misal 2. DS) oyunlarda ikmal&lojistik alanlarına yeteri kadar ilgi göstermediği için bu oyunların tekrar oynanabilirliği üzerine tartışma doğuruyor. Fakat esasen piyasada sadece Japonya-ABD veyahut Almanya-Sovyet savaşlarını ele alan ve harita üzerinden oynanan strateji oyunlarına bakıldığında ne kadar uzun ömrü olduğu görülebilir. Burada kanımca Paradox oyunlarında aranan tekrar oynanabilirliğin ölçütü dönem gereği büyük devletler yerine stratejiyi alternatif tarih adı altında en düşük ölçekte devletlerde aramak üzerinden geçiyor. Bu da bir yerde bu oyunların daha global popülerliğini sağlıyor..
13-10-2016, 17:21
(12-10-2016, 15:11)PiriReis :(11-10-2016, 19:43)muratav : arkadaşlar benzer sorularla sıkıcı olduysam kusura bakmayın ama tek amacım oyunu keyifli şekilde oynamak. İndirime girmiş 3 paket birden aldım. Teşekkürler cevap için. :)
13-10-2016, 18:42
AoW sonrası en başarılı eklenti olmuş bence. Arayüz değişiklikleri ve yeni eventleri başarılı buldum.
Büyük güç ve milli irade testi:
14-10-2016, 11:31
1.18.3 hotfix geldi
pek anlamasam da sanıyorum agresiflik olayını düzeltmişler.baya sıkıntı oluşturuyordu. https://forum.paradoxplaza.com/forum/ind...98.974356/ Fixed issue where Brandenburg could form a Personal Union with a ghost Ansbach. - Subjects can no longer abdicate and disinherit their overlord's rulers and heirs. - Re-added code to define_heir effect since it broke certain events. - Fixed rebels changing own capital when breaking another nation (with weird side effects). - Fixed cultures getting set to have wrong indices when there is more than one culture database file. - Aggressive Expansion changes from 1.18 reverted. - Institutions fix for effects in spawn event. - Fixed bug that overextended countries released vassals like crazy - Distance between border fails should now be fixed automatically within at most a year. - Fix for: Forming a new nation with a custom nation removes cores
Enstitü mekaniğinin düzeltilmesi gerekiyor bana kalırsa.
- Her enstitünün kendisine has negatif bir etkisi olmalı, yayıldığında bölgesel bir etki ve benimsendiğinde ulusal bir etki. - Bu etkiden kaçınmak için oyuncuların 'enstitüyü yasaklama' gücü olmalı. Tıpkı matbaa'nın Osmanlı'da yasaklanışı gibi. - Her enstitünün ona karşıt özel bir isyancı türü olmalı ve bu isyancılar o enstitünün yayıldığı şehri ele geçirdiklerinde enstitüyü o şehirden kaldırmalılar. Kısacası tamamen reformcu bir lider olarak oynuyorsanız, sonuçlarına katlanmanız gerek. Şu anki haliyle sistem çok uçuk.
15-10-2016, 15:09
osmanlıda matbaanın yasaklanması olayının ne din adamlarıyla ne de hattatlarla bir ilgisi yoktur. osmanlıya matmaanın geç gelmesinin sebebi tamamen iktisadi ve türk halkının okuma alışkanlığının olmamasıyla alakalı.
bu konuda ilber ortaylıya söz verelim.. ''Matbaa gelip de kafa gelişiyor, gibi bir şey düşünmek yanlış. Yani bir toplum üretiyor, yazıyor, bunu çok okutuyor, çok okuyor ve talep ediyorsa burada matbaayı belirli zümreler yasaklasa bile Venedik’ten basılır gelir. Çünkü dışarıda matbaalar var; ama bu toplum zaten fazla okumamış. Bunu itiraf edemediğimiz için kabahati yobazda arıyoruz. Biz okumuyoruz kardeşim bir kere. Bu da 50 senelik bir hastalık değil, 500 senelik bir hastalık.'' anlaşılacağı üzere ne din adamları karşı çıktılar matbaaya ne de hattatlar.. zira matbaadan kar elde etmeyi uman gutenberg bunu avrupada başarmış diyebiliriz . çünkü okuyan bir kesim var. ama ülkemizde taa bugünlere geldiğimizde dahi kim kaç kitap okuyor ?kim matbaa açarak dünyanın en zengin adamlarından birisi haline geldi ki? sonuç olarak enstitülerin halkta olumsuz etki yaratması olayını ben şahsen doğru bulmuyorum.belki enstitü benimseme olayı avrupa dışındaki devletler için yayılım hızı olarak biraz yavaşlatılabilir.ama yeni sistem açık ki eskisinden daha zor. bunu afrikadaki bir devletle oynayarak görebilirsiniz. harcayacağınız puan batılılaşmanın 5-6 katına tekabül eder.
18-10-2016, 10:40
Osmanlıdaki harem sistemi çok zevkli olmuş. Güzel eventler var. Son oyunumda şehzade isimlerini gerçeğe uygun koydum Bayezid zamanında şehzade Selim isyan etti. Kestim tabi götünü tam Memlüke giricekken kimsin olum sen. Yeni şehzade geldi onada Selim ismini verdim :) Ama bu sistemin biraz geliştirilmesi gerek. Üç şehzade varsa üçünüde görmeliyiz. Ayrıca şehzade 10 yaşında veliaht oluyor ismini yeni koyuyorum saçma. Şehzadeler doğar doğmaz isim vermeli ve aralarından birini seçebilmeliyiz. Tabi aslında Osmanlıda 1. Ahmet'e kadar veraset sistemi biraz karışık. Yada kanunlarda ekber erşat yasası olur onu çıkarana kadar oğullar arasından rastgele biri geçebilir. Ekber erşada bir tarih veya bir koşul verilir gibi gibi...
|
|
Konuyu Okuyanlar: 6 Ziyaretçi