Canım, cicim, aşkım, güzel ve yakışıklı bir tanem olan dizi.
Bu altmış senelik dev iki devre ayrılıyor: Klasik seri ve modern seri. 63'ten 89'a kadar süren bir ilk dönemi var. Bu klasik olarak adlandırılıyor. Sonra 96 senesinde bir filmi var. Bu da hikayeyle bağlantılı. Sonra 2005'te tekrar dizi olarak televizyonlara döndü. Bunun de modern seri olarak adlandırıldığını söylememe gerek yok. Tabii dizi başlarda çocuklar için didaktik nitelikteydi, bu yüzden oyunculuklar, senaryolar daha çocuksuydu. Bu yüzden ona başlayamadım. Tabii altyazı kıtlığı da var.
Bir dizi olmakla beraber sesli hikayeleri, animasyonları, matbu romanları ve hikayeleri de var.
Chibnall döneminin başından beri dizide felaket senaryolarla ve oyunculuklarla karşı karşıyayız. Hatta Doctor'ımız bile fena oyuncu ve karakter oldu. Halbuki bu dizinin olayı oyunculuklar ve senaryoydu. Bir de Murray Gold diye bir efsane vardı.
Şu videoya bakar mısınız:
Hem atmosfer hem müzik(Murray Gold'ın The Impossible Planet şaheseri) hem oyunculuk güzel. Bölümü zaten dizinin en iyi bölümleri arasında: The Impossible Planet ve The Satan Pit.
Üç sezondur Doctor'ımız, gardaşım Matt Smith Doctor'ının ilk zamanlarından bile beter bir çocuksu hale büründü. Yoldaşlarına inanılmaz bağlı bir Doctor bu Doctor. "fam fam fam" diye ağlayıp durdu iki sene ya İKİ SENE.
Son yoldaşları(companion mı dersiniz ne derseniz artık) ya oyunculuk ya da dizideki karakter bakımından kötü halde. Son em oyunculuk hem de senaryo olarak kötüler. Diyorum acaba kimlikleri yüzünden mi seçildiler diye ama son sezondaki Master Sacha Dhawan
ile meçhul Doctor Jo Martin
gerçekten de iyi oyuncular. Bu yan karakterler ana karakterlerden daha iyi oyuncular, hayret şey. Bunu Chibnall'in felaket bir yazar olmasına bağlıyorum.
Ağır SJW destekçisiyim, yazarımız Chibnall de öyle. Haliyle kafamız uyuşması lazımken can düşmanım oldu kendisi.
Haydi oyuncular kötü, onu geçtim. Ya müzikler, soundtracker? Murray Gold gittiğinden beri dizide hatırda kalan güzel bir müzik yok. This is Gallifrey, Martha's Theme, Gallifrey, I'm the Doctor'ın yarısı kadar eser veremedi yeni gelen.
Son sezonda dizi tarihi değişti. Master Zaman Lordları/Leydileri'ni yok etti ciddi ciddi. Lordların önde gelenlerini de Cybermen'e peşkeş çekti ve vücutlarını Cybermen'e verdi. Niyeymiş, çünkü Doctor bu lordların ve leydilerin atasıymış, ona kudurdu. Yani Master, baş düşmanının kanından geldiği için gezegenini ve ırkını yok etti. Tarumar etti koskoca gezegeni hıyar ya. Artık bu lordlar nasıl dönecekler bilemiyorum. Döndürülemezlerse diziyi bitirsinler.
En üzüldüğüm, son sezondaki senaryoyu Chibnall'in ne hakla değiştirdiği. Sen güzel 1(BİR) bölüm bile yazamadın. Bu ne cüret.
Gallifrey'i ve ırkını yönetmek senin ne haddine bre gafil
Def ol git bu Whovianların yakasından bre gafil.
Bunları kabaca başka sitelerde, fb gruplarında da yazıyordum ama burada da nickimiz görülsün. Millet desin, öğrensin kimdir Whovian deyü.
Güzel günler dilerim.