(08-03-2024, 02:21)GespensterPanzer : (08-03-2024, 00:00)cemal : Genel olarak güzel film olsa da en azından bir yarım saate daha ihtiyacı varmış veya part 3 olarak bölünebilirmiş. Sonu çok garip birden bitiyor.
Paul filmin başında fremenleri kullanmam lazım diyo sonra fikir değiştiriyor tam tersi ilk kullanmicam dese 1 saat süründürdüğü kısma eyw derdim yani.
Harkonnenler o yeni karakter dışında pek gösterilmiyor baron özellikle sanki sırf koymak için koymuşlar bu sefer
2 saat Paul'un çölde dolaşmasını görüyoruz son 15 dk meydan muharebesi oluyor sonra imparator tahtını bırakıyor. Fremenler jihadı başlatıyor ve bitiyor.
Son kısım aşırı rushed hissiyatı verdi.
Fremen/Atomics/İmparator/ Harkonnenler hepsi birden aynı yerde spawnlanıyo sonra savaş oluyo
Muharebe başlıyor hemen imparatorun odasına cut ediyor 1 dk da paul odaya ışınlanıyor.
Arrakkeen şehrinin düşüşü de garip Gourney hemen oraya ışınlanıyor Harkonnen adamıyla birlikte.
2 dk önce sardukar ile savaşan fremen onların gemilerine binip uzaya çıkıyor ve film bitiyor. Pilotlar demiyor mu abi biz napıyoruz ?
Hanelerin kim olduğu bile gösterilmedi. Tamam biliyorum kitapta da cihad ve son savaş kısmı atlanıyor ama kitap değil bu film yani.
Ya paul mehdi olunca bitecekti film ya da buna yarım saat daha ekleyeceklerdi. Madem gerilla harbi ve atomics tehdidi kullanmak istiyor Paul o zaman öyle bir gerilla savaşı filmi olsun o harkonne oğlanı ile film boyunca dövüşselerdi 2 defa dövüş var 1inde füze sıkıyor gemileriyle yani.
Part 3 geliyor ve hikayeye son noktayı koyacak.
Dune Messiah'ın hikayesini az buçuk biliyorum bu filmin sonu ile onun başı arasında büyük bir timeskip var. Hikayeyi tamamlıyor evet ama bu filmin sonunun direkt devamı değil yani