Mezuniyet gecesinde gördüğümüz Emma ve Dexter çiftinin her yıl aynı tarihte yani 15 Temmuz'da olan yaşantılarını izliyoruz. Emma zeki ve başarılı birisi olsa da kariyer basamaklarını tırmanmakta oldukça zorlanıyor. Dexter ise kendini bir anda para, şöhret ve kadınlarla çevrili halde buluyor. Yıllar boyunca hayatları farklı yönlerde ilerleyen çiftin diğer insanlarla tanıştıklarını görüyoruz. Fakat diğer insanlardan ayrıldıklarında hayatları tekrardan yön değiştiriyor ve çiftimiz sonunda birbirine ait olduklarını farkediyorlar.
Yönetmen:
Lone Scherfig
Başrol Oyuncuları:
Anne Hathaway
Jim Sturgess
Öncelikle filmi yokluktan izlediğimi belirterek başlayayım. Anna Hathaway'ın oyunculuğunu hep beğenmişimdir. Onun sayesinde boş vaktimi bu filmle geçirmeyi tercih ettim. Filmde her yılın 15 Temmuz'undan sahneler görüyoruz. Bu açıdan değişik. Ama anlatım tarzı olarak farklı olsa da anlattığı şey itibariyle çok da farklı bir içerik sunmuyor. Giriş kısmında iyi başlasa da sonradan filmin bu değişik anlatım tarzından ötürü olayları kavramada zorluk çektim diyebilirim. Emma ve Dex'in birbirine bu kadar yakınken aynı zamanda bu kadar uzak olmalarını güzel ele almış. Dex'in başına gelen şeyler de akıllanmasına sebep olmuyor. Annesini kaybetmesine rağmen zamparalığından ödün vermiyor. Emma'ysa hep acınacak kadın rolünde kalmış. Platonik bir şekilde takılıyor. Dex ise bir türlü bunu göremiyor. Uzun süre Emma Dex'i ve sevgililerini izledikten sonra nihayet hesap günü geliyor ve Dex Emma ile sevgilisini görüyor. Ama gururundan ödün vermeyen zamparamız bu manzarayı kaldıramıyor tabi. Yine fedakarlık yapan Emma oluyor. Sonunda birlikte oluyorlar ama ne yazık ki bu birliktelik de uzun sürmüyor. Tam çocuk muhabbetine girince sevinmişken Emma'nın kazada ölmesi baya sert geldi. Filmin sıradan eğlencelik bir film olmadığını yüzüme vurdu. O kısma kadar bir bir buçuk puan verecekken final sahnelerinin de katkısıyla 2,5/5 puan diyebilirim. Vakit öldürmelikten bir tık fazlasını hak ediyor.