Forum Gazetesi #119 [03/10/2022] - Röportaj: Val Thorne

ykHv9XD.png
FORUM GAZETESİNİN 118. SAYISINA HOŞ GELDİNİZ.
SENATO TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR.
3 Ekim, 2022

ay%C4%B1ra%C3%A7.png
MANŞETLER

Ekran Görüntüsü Etkinliği: Ekim 2022
Ekran Görüntüsü Etkinliğinde Ekim ayı için katılımınız bekleniyor.

32. Dönem Aedile Alımları
Strategyturk 32. Dönem Aedile alımları açıldı. Eğer yönetimde bulunmak isterseniz bu konu altından başvurunuzu iletebilirsiniz.

ay%C4%B1ra%C3%A7.png

STRATEJİST
Strateji dünyasında geçtiğimiz hafta.

Vic3 - Yapay Zeka
Victoria 3 geliştirici günlüklerinde bu yazıda oyunun yapay zekasına dair bilgiler veriliyor.

LoL - 2023 Sezon Öncesi Dönem: İlk Bakış
Açık Beta'ya gelen tüm 2023 Sezon Öncesi Dönem içerikleri için kısa bir rehber.

ay%C4%B1ra%C3%A7.png
ÖNE ÇIKANLAR
Sizler için seçtiklerimiz.

HoI4 - Multiplayer: Ekim 2022
@Onur34 tarafından açılan HoI4 - Multiplayer Ekim etkinliğine bu konu altından katılabilirsiniz.

Rimworld: Sığınak 
@cemal tarafından açılan Rimworld: Sığınak adlı konuya girerek yazdığı hikayeyi okuyabilirsiniz.

Patapon 2 
@reddga tarafından hazırlanan konuda Patapon 2 oyunu tanıtılıyor.

Lions of the North İlk İzlenimleriniz 
@PCOyun tarafından açılan konuya katılarak EU4'ün son DLC'sisi olan Lions of the North hakkındaki görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Satisfactory 
@Elefsar tarafından hazırlanan konuda Satisfactory oyunu tanıtılıyor.

HOI4 - By Blood Alone İlk İzlenimleriniz 
@Semavi7 tarafından açılan konu katılarak HOI4'ün son DLC'sisi olan By Blood Alone hakkındaki görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

EZfZEwA.png
ÜYE RÖPORTAJI
@Val Thorne ile röportaj.

Bize kendini tanıtabilir misin?
@Val Thorne: Adım Ömer, 21 yaşındayım. Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. İstanbul'da yaşıyorum.

Strategyturk ile tanışman nasıl oldu?
@Val Thorne: Yıldan tam emin olmamakla beraber 2018 ya da 2019'da Twitch'de EU4 yayınlarına bakarken ST Grand Mp yayınlarından birine denk gelmiştim.

Strategyturk'te kalıcı olmana sebep olan şeyler nelerdi?
@Val Thorne: İlgilendiğim oyunlarla ilgili etkinlikler, hikaye serileri ve rehberler sayesinde kalıcı oldum diyebilirim.

İlk oynadığın strateji oyunu neydi? Son zamanlarda hangi oyunları oynuyorsun?
@Val Thorne: İlk oynadığım strateji oyunu hakkında kesin bir fikrim yok ama Age of Empires olduğunu düşünüyorum. Şuan ise okul sebebiyle eskisi kadar fazla olmasa da Crusader Kings 2 ve Crusader Kings 3 oynuyorum. Arada sırada başka oyunlar oynadığım da oluyor ama buraya hepsini yazarsam çok uzayacağı için rutin şekilde oynadığım bu iki oyunu yazmamın yeterli olacağını düşündüm.

Favori strateji olan ve olmayan oyunun hangisi? Neden?
@Val Thorne: Favori oyunum esneklik ve içerik zenginliği bakımından Crusader Kings 2 olabilir. Favori olmayan oyunum da böyle bir seriye bu kadar kalitesiz devam oyunu olmayı başardığı için Crusader Kings 3 olabilir.

Oyunlar dışında ne tür hobilere sahipsin? En sevdiğin yemek?
@Val Thorne: Ne kadar hobi sayılır bilmiyorum ama ilgimi çeken alanlarda çıkmış ve anlaşılma düzeyi basit olan, fazla teknik bilgi gerektirmeyen makaleleri okumayı seviyorum. Gerçek dünyada hiçbir işimize yaramayacak sadece ağır matematikten oluşan algoritmaları incelemek de hoşuma gidiyor. Kitap, dizi veya film tüketmek ya da bir spor yapmayı hobi olacak kadar yapmadığım için o tarz hobilerim yok diyebilirim. Favori yemeğim diyebileceğim kadar diğer yemeklere oranla çok fazla sevdiğim bir yemek yok. Bir iki çeşit yemek hariç hepsini severek yiyorum.

Üyelerimize özellikle önermek istediğin bir kitap, film, dizi veya müzik grubu var mı?
@Val Thorne: Dünyada çok popüler olmasına rağmen forumda pek okuyan ve izleyen görmediğim için manga olarak Jujutsu Kaisen'i anime olarak JoJo's Bizarre Adventure öneriyorum (JoJo'nun mangasını okumadığım için animesini önerdim.).

Gelecekte forumda açmak istediğin konular var mı?
@Val Thorne: CK3 içerik olarak istediğim doluluğa ulaşırsa her 100 yılda bir farklı bir hanedana, farklı bir amaçla geçerek oynadığım bir campaign yapmayı düşünüyorum. İhtiyacım olan modlar hazır ama oyunun bu hali hiç zevk vermediği için her seferinde erteliyorum.

@Mabella: Trabzon lobisinin çökertilmesi hakkında ne düşünüyorsun?
@Val Thorne: Trabzon lobisi çökertilmedi sadece derin bir yapıya büründü. Daha fazla ayrıntı açıklamam lobinin geleceğini tehlikeye sokabilir.

@Onur34: En sevdiğin JoJo partı hangisi?
@Val Thorne: Ana karakterin Joseph Joestar ve Giorno Giovanna olduğu partlara bayılıyorum. İkisi arasında seçim yapamıyorum ama en sevmediğim kısımların çok rahatlıkla Johnny Joestar'ın baş karakter olduğu tüm bölümler olduğunu söyleyebilirim.

@PCOyun: LGBTQIA+ topluluğu hakkında düşüncelerin nedir?
@Val Thorne: Kimin nasıl bir yönelimi olduğunun kişinin kendisinden başka kimseyi ilgilendirdiğini düşünmüyorum. Bir insan hakkında düşüncem topluma yararları ya da zararlarına göre değişebiliyor cinsel yönelimine göre değil. Kısaca nötr hissediyorum. Bir insanın cinsel yönelimini söylemesinden öncesine oranla söyledikten sonra kendisi hakkında fikirlerim değişmiyor. Ama kimliği sadece bir şeye bağlıymış gibi davranan insanlara karşı çok negatif bakıyorum. Bunun sadece cinsel yönelim olmasına gerek yok. Bu dediğim meslek,okuduğu okul,etnik kimliği,kökeni,dili gibi farklı farklı şeyler olabilir.

@cemal: The Walking Dead hakkındaki düşüncelerin nelerdir?
@Val Thorne: Çok fazla arkadaşımın önermesine rağmen izlemeye bu kadar geç kaldığım için pişman olduğum dizi. Aksiyonsuz bölümleri olsun, IMDb'de 5'i bile geçememiş bölümleri olsun izlediğim yer olan 11.sezon 2.bölüme kadar 10 tane kötü bölüm sayamam. Dizinin uzunluğundan dolayı çizgi romandan iyice farklı bir yöne gitmesi ya da oyuncuların para konusunda anlaşamayıp ayrılması gibi durumlar beni izlediğim bölüme kadar "evet burdan sonra bozdu" diyecek kadar rahatsız etmedi. Belki çizgi romanı okumuş olsaydım bu konu hakkında fikrim değişebilirdi ama sadece dizi izleyicisi olarak şuan büyük kısmından zevk aldığım bir dizi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Son part ve gelecek spin-off dizileri merakla bekliyorum.

@Elefsar: Fanboyu olduğun bir şey var mı?
@Val Thorne: Fanboyu olacağım kadar sevdiğim bir şey yok. Hiçbir şeyi o kadar sevmedim. Çok sevdiğim şeyler genellikle kısa süreli olduğundan fanboyluğa dönüşmeden önce ilgimi kaybediyorum.

@Takeda Akane: Nick'inin anlamı ne?
@Val Thorne: Bir anlamı yok. SWTOR için güzel bir Kelle Avcısı ismi arıyordum. Star Wars Random Name Generator diye arattıktan sonra çıkan ilk siteye tıklayıp birkaç kez isim oluşturdum. Sonra bu ismi gördüm hoşuma gitti o zamandan beri kullanıyorum.

ay%C4%B1ra%C3%A7.png
HAFTANIN KULÜBÜ

oVpreoZ.png
STRATEGYTURK MASA OYUNLARI KULÜBÜ

ay%C4%B1ra%C3%A7.png
HAFTANIN SÖZÜ

Tecrübe herkesin hatalarına verdiği isimdir. - Oscar Wilde

ay%C4%B1ra%C3%A7.png
FORUM İSTATİSTİKLERİ

İleti Sayısı
268181 (+2.246)

Konu Sayısı
19997 (+139)

Üye Sayısı
8759 (+84)

ay%C4%B1ra%C3%A7.png
SON
FORUM GAZETESİ #119
STRATEGYTURK'ÜN TÜM ÜYELERİNE TEŞEKKÜRLER.
« GERÇEK ROMALILAR İÇİN GERÇEK ROMA GAZETESİ »

[+] 4 üye Justicar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Soruma verilen detaylı cevap için teşekkürler. Kimliğini tek boyutlu basit şeylere indirgeyen ya da medya üzerinde böyle yansıtılan bireylere karşı benim de benzer düşüncelerim bulunuyor, bu yüzden konu üzerindeki fikirlerini anlayabiliyorum.
WhaW8Am.gif
Ara

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.