Forum gazeteniz Acta Septimana'nın 42. sayısına hoşgeldiniz.
Strategyturk Forumları Senatosu tarafından hazırlanmıştır.
10/04/2017
Manşet
Geçtiğimiz haftadan önemli gelişmeler.
[11. Dönem Aedile Alımları]
Strategyturk Forumları 11. Dönem Aedile Alımları açıldı.
Konu içerisindeki form aracılığıyla Aedileliğe başvurabilirsiniz.
[Imperium Etkinlikleri #4: Dawn of War]
Imperium Etkinliklerinin dördüncüsü başladı.
Nisan ayı içerisinde Dawn of War bölümünün geliştirilmesine katkı sağlayan üyeler Imperium kazanabilecek.
[2.7 Nero Tanıtıldı]
Forumda 2 Şubat ila 1 Nisan arasında yapılan değişikliklerin yazıldığı 2.7 konusu açıldı.
Bu süre zarfında forum bölümlerinin arttırılması, avatar kütüphanesinin geliştirilmesi gibi hususlara odaklanıldı.
[2017 İlkbahar Görüş Anketi]
Strategyturk Görüş Anketlerinin ikincisi açıldı.
Konu içerisindeki form aracılığıyla bu ankete katılıp çeşitli hususlarda görüşlerinizi ve fikirlerinizi bize iletebilirsiniz.
[Europa Universalis IV: Mandate of Heaven Çıktı]
Europa Universalis IV için Mandate of Heaven eklentisi çıktı.
Bu eklenti uzakdoğu ülkelerine odaklanıyor.
[Stellaris: Utopia Çıktı]
Stellaris için Utopia eklentisi çıktı.
Bu eklenti oyuna yeni oynanış şekilleri, tradition ve unity gibi mekanikleri ekliyor.
[Hearthstone: Journey to Un'Goro Çıktı]
Hearthstone'a yeni 135 kart ekleyen Journey to Un'Goro eklentisi çıktı.
Un'Goro ile birlikte oyuna yeni Elemental kartlar ve Quest mekaniği ekleniyor.
[Steel Division: Normandy 44 Önsiparişe Açıldı]
Eugen Systems'in Paradox Interactive ortaklığıyla çıkartacağı Steel Division: Normandy 44 önsiparişe açıldı.
Oyunu önsipariş edenler oyunun betasına katılabiliyor.
[Crusader Kings II: Monks & Mystics İncelemesi]
Crusader Kings II'nin son çıkan eklentisi Monks & Mystics'in incelemesi yapıldı.
Monks & Mystics güzel düşünülmüş mekaniklere sahip olsa da, bu mekaniklerin oyuna oturtulamadığı göze çarpıyor.
[Total War'dan Tarihsel Oyun Fanlarına Açıklama]
31 Mart tarihinde Warhammer 2'nin duyurulması üzerine çok sayıda tarihsel oyun fanı hayalkırıklığına uğramıştı.
Total War bu konuda bir açıklama yaparak tarihsel oyun ekipleriyle ilgili bilgi vermiş.
Stratejist
Strateji dünyasından haftalık satır başları.
[Steel Division: Normandy 44 Geliştirici Günlüğü: Üç Aşamalı Muharebe]
Steel Division: Normandy 44 geliştirici günlüklerinin ikincisinde oyunun A B ve C olarak isimlendirilen aşamalarına dair bilgi verilmiş.
Birimlerin efektifliği bu aşamalar arasında farklılık gösteriyor.
[Dawn of War III: Açık Beta]
Dawn of War III 21 Nisan ila 24 Nisan tarihleri arasında açık betada olacak.
Konudaki link aracılığıyla bu beta etkinliğine katılabilirsiniz.
[Hearthstone: 8.0 Yama Notları]
Hearthstone'a Mamut Yılı için son rütuşları atan 8.0 yaması geldi.
Bu yamayla birlikte 10 maç kazananlar Maiev Shadowsong elde ediyor.
[Europa Universalis IV: 1.20 Yama Notları]
Mandate of Heaven eklentisiyle birlikte Europa Universalis IV'a 1.20 yaması geldi.
Bu yamada Osmanlı'nın Dulkadir ve Ramazan corelarının kaldırılması gibi denge değişiklikleri de mevcut.
[Crusader Kings II Geliştirici Günlüğü: 2.7.1 Yaması]
Crusader Kings II için geçtiğimiz hafta yayımlanan geliştirici günlüğünde çıkacak olan 2.7.1 yamasının yama notları paylaşılmış.
Manastır tarikatlarına nihayet tarikat güçleri ekleniyor.
[Dawn of War III: Ordu Customization Seçenekleri]
Dawn of War III ordularınızın görünüşünde neleri değiştirebileceğinize dair bilgi veren bir blog yazısı paylaşmış.
Bu değişiklikler binalarda ve elit birimlerde de etkili oluyor.
[Stellaris: 1.5 Yama Notları]
Utopia ile birlikte çıkan 1.5 Banks yamasının yama notları paylaşıldı.
Oyunun birçok alanında değişiklikler yapılmış.
[Cossacks 3: Guardians of the Highlands Duyuruldu]
Cossacks 3'e ilk mini eklenti Guardians of the Highlands duyuruldu.
Bu eklentiyle birlikte oyuna İskoçya ekleniyor.
[Civilization VI: İlkbahar 2017 Yaması]
Civilization VI için İlkbahar 2017 yaması çıktı.
Bu yama çok sayıda denge değişikliği, yapayzeka geliştirmesi ve hata giderimi içeriyor.
Takvim
Neye kaç gün var?
Dawn of War III'ün çıkmasına 17 gün var.
Üyelerle Röportaj
Aytaç ile röportaj
Acta: Öncelikle kendini bize tanıtır mısın? Hayallerin neler?
@Aytaç: Adım Emre Aytaç. 18 yaşındayım. Liseden mezun olup Ygsde istediğim puanı alamayınca 1 sene sonra birdaha girmeye karar verdim. Bu boş senemde de çiğ köftecilik yapıyorum. Kitlelere fikirlerimi aktarmak gibi bir hedefim var bu yüzden okumak istiyorum.
Acta: Çok klasik olacak ama Nickname'nin anlamı veya hikayesi nedir ? Strategyturk forumuyla ne zaman ve nasıl tanıştın ?
@Aytaç: Nickname'imin çok özel bir hikayesi var dinleyin: Soyadım Aytaç. :D
StrategyTurk'ü ilk olarak Merco'dan yani Samet hocam dan hotseat olduğu yönünde bir bilgi alarak gelmiştim diye hatırlıyorum. Fakat ondan sonra forumu bırakmıştım. Sonradan yine Merco hocam m2TW turnuvasına çağırdı bir yandan da Dumanla steamden topluluk hakkında konuşuyorduk. O sayede gelmiş oldum :)
Acta: Tarihte istediğin bir zaman diliminde yaşamaya şansın olsa hangi dönemde hangi ülkede yaşamak isterdin?
@Aytaç: Keşifler Döneminde bir Osmanlı geni Kaptanı olmak isterdim. Osmanlıya amerikadan pay çıkartırdım :D
Acta: Tarihteki bir kral veya sultanın yerine geçmek istesen kimin yerine geçmek isterdin, onun yaptığı neleri değiştirir, ekstra neler yapardın?
@Aytaç: Yıldırım Bayezid'in yerine geçip Timur'a biat eder onla birlikte hareket ederdim.
Acta: Ne zamandan beri bilgisayar oyunu oynuyorsun ? En sevdiğin oyun veya oyunlar nelerdir ? Eğer en sevdiğin oyun strateji oyunu değilse En sevdiğin strateji oyunu nedir ?
@Aytaç: 2 tane abim olduğundan ve evde 1 yaşımdan beri bilgisayar olduğundan oyunlarla çok erken tanıştığımı söyleyebilirim. 4 yaşımda abilerimle fifa 2002 oynadığım videolar var oralardan biliyorum :D. Daha sonra Rtw henüz yeni bir oyunken abim oynarken ben saatlerce izleyerek total war ile tanıştım ve abimin koltuğunu ben aldım diyebilirim.
Acta: Peki bu en sevdiğin oyunu oynamanı sağlayan şey nedir ? Bu oyunda ne buluyorsun ? Oynamayanlara oynamalarını neden tavsiye edersin ?
@Aytaç: Hem anısı hem yıllara rağmen verdiği zevk, yaşattığı antik çağ ortamı, muhteşem müzikleri sebebiyle RTW en sevdiğim oyun diyebilirim. Oyunu açın ve Romayı Zaferlere götürün! Roma Invictaaa!!!
Acta: İlk oynadığın strateji oyunu nedir ?
@Aytaç: İlk oynadığım Strateji oyunu Windows 98 CD'si içindeki Age of Empires 1'in demosuydu. Nasıl da sarıyordu be. Geçen sene ramazanda abimle oturup Mp aoe1 attık sahurlara kadar hala sarıyor oyun :)
Acta: Eğer oyun oynamıyor olsaydın yani bir şekilde bilgisayar oyunları sektörüne girmemiş olsaydın ne veya neler yapardın ? Sence bağımlılık seviyesine geldin mi yoksa istediğin zaman oyunu bırakabiliyor musun?
@Aytaç: Bağımlı olduğumu düşünüyorum açıkçası. Bırakabiliyorum aslında ama daha başka meşgale bulamadığımdan 1ay sonra falan tekrar başlıyorum. Eğer oyunlarla tanışmış olmasaydım. Sporla baya bir ilgilenirdim heralde onun dışında bolca kitap okurdum diye düşünüyorum.
Acta: Oyun oynadığın için pişman olduğun zamanlar oluyor mu?
@Aytaç: Bazen pişman oluyorum tabi ki.
Acta: Oyunlarda öğrendiğin bir şey gerçek hayatta işine yaradı mı ? Evet ise anlatır mısın ?
@Aytaç: Ben strateji oyuncusuyum. Çok rahat bir şekilde söyleyebilirim ki oynadığım oyunlardan öğrendiğim tarih, coğrafya, ingilizce bilgisini ben okulda öğrenmedim. Strateji oyunlarının çokça faydasını gördüm diyebilirim yani...
Acta: Bize hiç unutamadığın bir oyun anını anlatabilir misin ?
@Aytaç: R2TW korsan indirip çok heyecanla girmiştim. İstanbul sınırlarında diye Tylis seçip başladım. 6.turda Makedonya yok etmişti beni. Hiç unutamam :'(
Acta: Eğer yeni bir oyun tasarlayacak para ve teknolojiye sahip olsaydın nasıl bir oyun tasarlamak isterdin?
@Aytaç: Hep her insanın önemsiz olduğu bir savaş oyunu tasarlamak istemişimdir. Aslında Mount & Blade'e benzetebiliriz. Oyunda bir dünya haritası olacak ve herkes orduda bir asker olarak başlayacak. Herkes kendi emeğiyle kral, komutan gibi yerlere gelebilecek. Örneğin insan olan kral başka bir krala savaş açıp 100 askere saldırı emri verecek. O 100askerin tamamı da insan olacak vs.
Acta: Eklemek istediğin bir şey var mı ?
@Aytaç: Burası güzel ve kaliteli bir yer inşallah birlikte daha iyi yerlere gidebiliriz. Teşekkürler Merco Hocam.
@ZenderX: En samimi olduğu üye kimmiş? M2TW 'de en sevdiği ülke hangisiymiş, neden?
@Aytaç: En samimi olduğum üye diye ayırt etmek istemiyorum. Hotseat oynadığım arkadaşlarla samimiyim onun dışında da var tabi ama özel olarak isim vermeyeceğim. En sevdiğim ülke HRE'dır(Kutsal Roma İmparatorluğu) Bol düşmanlı zevkli bir ülke olduğu için seviyorum.
@cemal: Warhammer 2 oynamayı düşünüyormuymuş?
@Aytaç: Oyunu kaldıracak bir bilgisayarım olduğunda korsan indirip oynamak isterim.
@Duman: Aytaç Gıda Ltd. Şti'nin veliahtı olduğu doğru mu?
@Aytaç: Cevap çok açık değil mi? Tabi ki de bizim.
@JanissaryArcher: Mtw2 yi bu kadar iyi oynamayı kimden öğrenmiş :D
@Aytaç: Sırrım tabiki de Dr.Oetker!! Yok yok, Merco hocamdan öğrendim :)
Forum İstatistikleri
70383 İleti ▲1283 | 4809 Konu ▲64 | 1440 Üye ▲29
Forum Gazetesi #42 [10/04/2017] - Röportaj: Aytaç
|
10-04-2017, 16:17
Sorular da cevaplar da efsane güzel olmuş. Eline sağlık @Merco hocam. Aytaç adamım diye boşuna demiyorum, bazı sorularda kendim cevaplarken aynılarını okudum neredeyse. İçimdekini söylemem gerekirse forumdaki TW ekibimizden dört dörtlük memnunum, kalite akıyor.
Gazetenin tasarımı da ancak bu kadar yerli yerinde olabilir. |
|
Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi