21-11-2015, 01:23
Gayet güzel de su ise yaramaz varisi de asker yapıp öldürsen yaw..
![FxO_A92WYAI--2l.jpg](https://cdn.discordapp.com/attachments/273575950573371392/1112712064583086090/FxO_A92WYAI--2l.jpg)
Hanedan Oyunu: Habsburg Hanedanlığı
|
26-11-2015, 02:28
Arkadaşlar bir takım aksiliklerden dolayı devamını yazamadım. Yarın halledicem hikayeyi.
Buyrun save arkadaş devam etsin: http://www.speedyshare.com/65nFv/Austria1676-01-12.eu4
27-11-2015, 15:24
sıra goldlanisterde.. eğer 2 güne ses çıkmazsa diğer arkadaşa geçecek.ondan da ses çıkmazsa başa döneceğiz..
![]()
27-11-2015, 16:16
Kendisi memleketindeymiş ne zaman döneceğimiz belli değil diyor.
27-11-2015, 16:18
o zaman sırasını gandalfe vereceğiz.. gandalf 2 gün içerisinde bize bilgi vermesi halinde hikaye kendisinde..2 güne kadar o haber vermez ve yeni katılım da olmazsa hikayedeki yeni hkümdarı ben oynayacağım..
![]()
27-11-2015, 22:46
Aldım oynayıp atarım bölümleri.
28-11-2015, 18:51
RUDOLF V von HABSBURG
Tahta çıktığımda 24 yaşındaydım.Dedem ve babam gibi bir imparator olup olamayacağım konusunda herkes tereddütteydi.Ben 14 yaşından beri tek bir hayalle büyüdüm.''İMPARATORLUĞU BİRLEŞTİRMEK.''
![]() Ülke hala feodal bir yapıdaydı.Ben imparatorsam tek bir kimsenin sözü geçmeliydi.Derhal Habsburg imparatorluğundaki dükleri topladım ve yetkilerini fesh ettiğimi bildirdim.Onları maaşa bağladım.
![]() Mantua dükü protestan mezhebine geçmiş.Ne cürret?Hristiyanlığı tekrar birleştireceğim.
![]() Brabant düklüğü Utrecht şehrini kendine bağlamış.Derhal düklüğün serbest bırakılmasını emrettim.Mecbur kabul etti. ![]() Mantua düklüğünü katolik yaptım. ![]() Ferrara ve Milan dükleride Katolik mezhebine geçirildi. ![]() ![]() Bütün dükleri,prensleri Viyanaya çağırdım.İmparatorluk içinde hiç kimse diğer ülkeyle savaş yapmamasını teklif ettim.Çoğu dük kabul etti. ![]() Dedem barbar türkleri avrupadan atmıştı.Ben ise onları ait oldukları yere,asyaya göndereceğim! ![]() İlk savaşta türk ordusu dağıldı,geriye sadece işgal etmek kaldı. ![]() Hama muharebesi. ![]() Kumandanlarım savaş raporunu gösterdiğinde sadece güldüm.Ve tüm komutanlarıma emir verdim.''Barbarlara karşı savaş kaybeden komutan idam edilecektir!'' ![]() Sultan barış teklifinde bulunmuş.İstanbula heyet göndermişler.Yapılan anlaşma sonucunda; 1.Kütahya,Suğla,Bolu,Saruhan şehirleri Avusturyaya teslim edilecek. 2.Türk Devleti Avrupadaki hak iddialarından vazgeçecek. 3.Osmanlı Sultanı,Avusturya başbakanına eşit sayılacak. ![]() Amerikada İngiliz kolonileri bağımsızlık için isyan etmiş.Tabiki İngilterenin zayıflaması Habsburg İmparatorluğunun çıkarınadır. ![]() Osmanlı-İran savaşında İran tüm ırak bölgesini işgal etmiş. ![]() Polonyaya gönderdiğim valiler imparatorluğun doğrudan Konstantinopele bağlandığını bildirdiler. ![]() Bir reform daha geçirdik.İmparatorluk içinde hiç bir devlet kimseyi ilhak edemeyecek. ![]() Hızımı alamayıp artık zamanının geldiğini düşünerek düklerin başkentlerine gönderdiğim elçilerle artık tamamen İmparatora bağlandıklarını söyledim.Bazı dükler reddetti ve imparatorluktan ayrıldılar. ''Ayrılan dükler'' ![]() Düklerimin başkentlerine ordu göndererek artık doğrudan şehirlerin imparatora bağlı olduklarını bildirdim. ![]() ![]() İmparatorluğu birleştirdikten sonra ordular düzenlendi,gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra İmparatorluktan ayrılan düklere savaş açıldı. ![]() Saksonya düklüğü imparatorluğa katıldı. ![]() Tabi bunları yapmam bazılarının çıkarlarına tersti.Eski dükleri isyana kaldırdılar.Bu yaptıkları cezasız kalmayacak! ![]() Günlerden çarşambaydı.Ayasofya kilisesinden çıkarken kalbim sıkıştı.Oğlum yanıma koşarken gözlerim kapandı. ![]() VASİYETİM; 1.Claimleri al 2.Fransa üstüne gidilebilir. 3.Osmanlıyı bitir SAVE:http://www.dosya.tc/server5/msbmfs/Save.rar.html
29-11-2015, 01:02
hre içn tebrikler.. sanırım başa donduk ve hikaye bende..bakalim neler yapacağız.. yeni kral değer olarak zayıf ama danışmanlarla sanırım üstesinden gelebiliriz..
![]()
30-11-2015, 00:22
oyunu oynadım..1705 de aldıgımız oyun malesef osmanlı savaşının ortasında 1727 de sona erdi..yeni kral dumana başarılar :)..
hikayeyi ve savei yarın atacağım.. şimdi kaçmam lazım ;) ![]()
02-12-2015, 14:45
4 gün oldu bekliyoruz hocam :)
|
|