Fransadaki durum en başta böyleydi. Bense fransaya gelecek olan 120 Tümenden henüz habersizdim...
Sovyet cephesindeki bu durumu kırmak adına slovakyayı savaşa çağırdım. Slovakların normalde hiçbir işe yaramayacağını düşüneceğiniz tümenleri savaşa kilit noktayı vurmak üzereydi.
Buradan 20 Tümeni patlatmayı başardık. Amerikalılar ise bizde daha çok var dermişcesine Fransa sahillerine saldırılara devam ediyorlardı.
Slovakyadan elindeki tümenleri alarak hemen bir yarma harekatı gerçekleştirdik. Führer bütün generallerini görevden alarak orduyu tek başına kontrol etmeye başladı (4 Ay'ı bir buçuk saatte 1-2 hız arasında generallere adım attırmadan oynadım sovyet cephesinde )
İlk kuşatma tamamlanmıştı. Şimdi hedef slovaklarla beraber çevire çevire yeniden ilerlemekti.
Balkanlara ayrılan 25 tümeni tek bir noktaya kitlemek ve sovyetleri yok etmek adına askerleri buraya taşıdım. Burdaki kuşatma denemesi anca 4. ayın sonunda sovyetlerin yorgun düşmesiyle tamamlanmak üzereydi paketi tamamlamak sonraki oyuncuya kalıyor artık...
Ben sovyet cephesine kitlenirken Vichy France'a 80 Tümen amerikan ve ingiliz çıkartma yapmıştı. Bu bölgedeki savaşta ai'ye bırakırsam durum çok daha kötü olacağı için askerlere sadece durabildikleri yerde durma emirlerini verdim. İleriye hiçbir saldırı yapılmayacaktı Sovyetlere doğuda ufak ufakta olsa darbeler indirirken bu cephenin yerinde sabit kalması yeterliydi.
Önce bu bölgedeki askerleri geriye çekip sovyetleri tuzağa çektikten sonra danzig'e doğru hücuma geçtik. Generallerin herhangi bir savaşa el atmaması için artık değil frontline fallback line bile kullanmıyoruz.
Fransa'da son durum. Askerlerimizin bir kısmı cepheyi yapay zekaya bıraktığım için bordo civarlarında kuşatılmış olarak kaldı. Ancak bu hat aylarca fransada sabit kalacaktı. Bölgeye mecburi takviyeler yaptık atlantik duvarı zayıfladı.
İngilizlerin ilk çıkartma denemesini danimarkadan asker çekerek fransızlar direnirken durdurduk.
Alman- Slovak tümenleri sovyetleri yeniden çember altına alıp yok ediyordu.( Ufak 1'er tümen kuşatmaları pas geçtim çok birikmesin resim diye)
Kuşatmayı tamamlayan tümenler arkadaki birliklere düşmanı teslim almayı bırakırken ilerlemeye devam ediyor.
Slovakya civarında bir kuşatma daha yapmak için yeniden ilerliyoruz.
Tüm bunlar olurken bu sefer ingilizler wilhemshaven'a çıkartma yapıyor. Bu acil durum için norveçteki tümenleri çekiyorum.Norveçte zaten 11 Tümen sovyet norveçi kontrol için ilerliyordu. İstesekte norveçteki ilerleyişi durduracak bir gücümüz yoktu. Burdaki ingilizlerin karşısına toplamda 17 Tümeni toparlamayı zar zor başardık.
Balkanlara Müttefiklerden birleşmiş bir çıkartma geldi. Çıkartma şaşırdığım tek noktaysa hollandanın o kadar tümeni biz bulamazken nerden bulmuş olması...
Balkanlardaki dev kuşatma için herşey hazır.
Sovyetlere en ağır darbe ise varşova düştükten sonra vuruldu. Sovyet cepheleri bölgede hazırlıksız yakalanınca kuşatmaya hazır dev bir alan oluşturuldu. Hitler ben bunu aylar önce düşünmüştüm. Neden tankları polonya gibi rahat ve hızlı hareket edebileceğimiz yerde kullanmadım diye başını duvarlara vuruyordu.
Cephede son durum resimdeki sağ alt kısmına dikkat ederseniz orada'da paket yapılabilir. Fransa cephesi en son attığım şekilde sabit wilhemshavendaki düşman ile şimdilik eşitiz ama Sovyet cephesini mikro kontrol ederim derseniz bir 10 tümen sovyet cephesinden çekilebilir yada balkanları kapatıp oradan 10 tümen çekilebilir.