08-07-2017, 02:23
(Son Düzenleme: 08-07-2017, 02:23, Düzenleyen: napolyon94.)
Emir verdim Wehrmacht Rheinland'a girdi. Aşağılık Fransızlar.
Almanya dünya mallarının yalnızca %14'ünü üretiyor. Sivil ekonomi askeri ekonomiyi pek başarılı destekleyemiyor. Almanya bu sanayisi ile Batılı güçlere rakip olamaz. Reis kara kara düşünüyor.
Führerimiz Orduyu 2.kalite ama kendine bağlı subay kadroları ile donatıyor. Yoğun tatbikatlar ile Wehrmacht Avrupa'nın en büyük savaş gücü olma konusunda ısrarcı görünüyor. Führerimiz hep daha fazla ve daha nitelikli bir ordu görmek istiyor. Birileri nitelik ve niceliğin bir arada imkansız olduğunu ona öğretmeli.
Modern Harbin gerekliliklerinden biri şüphesiz TAM MOTORİZE BİR ORDUDUR. Bunu yapabilecek kapasite henüz dünya üstünde ki hiç bir ülkede olmasa da Wehrmacht 5 yıl içinde tam motorize bir orduya dönüşecek. Tüm çaba ve atılımlarımız bu yönde gerçekleşiyor.
Endüstriyel gelişimlerin yanında Hava ve Kara doktrini noktasında da önemli ilerlemeler kaydediyoruz. Eski Panzer I tanklarının şaselerini değerlendirmek için de Bison programını başlattık. Bison ve Panzer II'ler ile birlikte Alman zırhlı birlikleri 1936'da Avrupa'nın en güçlüsü olacaklar.
Luftwaffe'yi sil baştan organize ettik. Göring'in türk merakı yüzünden türkçe filo isimlerine geçildi. Siparişler tamamlandığında Luftwaffe muazzam bir güç olarak yükselecek. Öyle ki bir kez havalandığında güneş yeryüzüne inemeyecek!
Kriegsmarine sil baştan organize edildi. Gemilerin siparişleri bittiğinde en modern denizcilik anlayışına sahip Brileşik Filo Alman Donanmasına ait olacaktır.
Ordu da eski kafalı gazi komutanların çoğunu emekliye ayırıyoruz. Genelkurmay dinamik, cürretkar ve soğukkanlı subaylardan oluşmalı. Ancak bu sayede kara doktrinlerinde hızla ilerleyebiliriz.
Führerimiz Serbest Ticareti onaylıyor. Artık Almanya dünya ekonomik sisteminin ayrılmaz bir parçası.
Alman Silah Endüstrisi cayır cayır yanıyor. Wehrmacht'ın isteklerine zor yetişiyor. Wehrmacht her türlü malzeme ile donatılmalı, Kriegsmarine onlarca yeni gemi desteklenmeli. Hali hazırda Scharnhorst ve Gnesseui savaş gemileri inşa halinde.
Üretilen Bison kundağı motorlu obüsleri 3 Panzer Tümeninde yerlerini almaya başlıyor.
Turumu bitirmeden evvel Guderian'ı Doktrin Dairesinin başına atıyorum.
Sıramı Faramir'e devrediyorum.