12-02-2019, 15:07
İtalyayı birleştirme çabaları sürerken aldığım bu haberler ile öfkeden deliye döndüm. Derhal bu kafirin cezalandırılmasını emrettim.
Kuzey şehirlerinde yapılan fetihler sonrası, halkın daha refah içerisinde yaşaması için bir takım geliştirmelerde bulundum.
Halk çok savaş gördü ancak henüz barış ve huzur için çok erken. Sicilya Roma hakimiyetine girmeden güneyde huzur bulamıycaktım ve Sicilya adasında bulunan Sirakuzaları ortadan kaldırmak için harekete geçtim.
Senato'nun isteği ve Kuzey sınırının güvenliği için Medhlan şehrinde bir ordu kurulması için emir verdim.
Ancak tehlike kapıdaydı. Görevli komutan yerli paralı askerlerden oluşan bir ordu topladı.
Roma'dan gelen bir haber ile yaptığımız fetihler ile şehirlerimizin hızlıca gelişmesi sevindirdi.
Ancak ben güneyde Sicilya'ya ilerlerken, hırslı bir general emirlere karşı çıkarak, Alp dağlarını aşıp Batıya doğru ilerlediği haberlerini aldım. Umarım bir hezimetle sonuçlanmaz.
Komutanımızın zorlu bir direnişinin ardından Masalya şehrini ele geçirdiğini öğrendim.
Bu esnada ben Sicilya adasına ulaşmıştım. Hızlı bir şekilde hareket ederek önüme çıkan ilk şehri ele geçirdim.
İşler her zaman güzel gitmez. Kuzeyde Alp dağlarının ötesinde büyük bir barbar ordusunun Medhlan şehrini kuşattığını haber aldım. Senato hemen harekete geçerek o esnada Roma'da bulunan bir komutanı kuzeye gönderme kararı aldı.
Kuzeyde her şey kötü gitmiyordu. Yaptığımız fetihler ile bizden korkan kabileler ticaret anlaşmaları göndererek kendilerini korumak istediler.
Bizden yardım isteyen böyle bir yeteneği geri çevirmek çok hatalı olurdu. İleride çok faydalı olacağına inanıyorum.
Kuşatma devam ederken Barbar kralı saldırıya geçme emri verdi. Cesurca yapılan Medhlan savunmasında barbarlara ağır zararlar verdiysekte yenilmekten kurtulamadık. Elbet intikamı alınacaktır. Medhlan Savunmasını unutma.
Savaş sonrası şehre giren barbarlar, kadın çocuk demeden halkı katledip şehri yağmaladı.