Hanedan Oyunu: Stormaktstiden - Bir İsveç Hanedan Oyunu
Fredrik Adolf Alkmaar
Görsel
 Ben Fredrik Adolf , karışık bir akşamın ardından tahta geçtim. İlk olarak amacım Babamın ölümündeki şüphelerimi araştırmaktı. Babamın ölümünün Fransızların elinden olduğunu düşünüyordum. Bunun için ilk olarak Babamın bana bıraktığı danışman kadrosunu çağırıp onlara danışmak , fikirlerini almak istedim. 
Görsel
Bana destek çıktılar , baş ajanımla bu konuyu araştırmam için bana tavsiye verdiler , yapacağım. 

Yönetim Danışmanım Sigverd Hastfer  Litvanya bölgelerinde yönetimi daha kuvvetli olarak ele almamızı bunun bize çok kâr getireceğini dile getirdi. Ancak buna karşı Askeri Danışmanım Patrik Torstensson bunu daha ileri bir vakite erteleyip Amerika ve Afrika'da etkinliğimizi arttırıp Asya'ya açılmamızın daha mantıklı olacağını bildirdi. Bende karar olarak Litvanya'da bir eyaleti merkezileştirip Amerika'da ki ordularımıza savaşa hazır olmaları için emir verdim.

Görsel
Diplomat Danışmanımın da yardımıyla İsveç'in sadık dostları ile aile bağlarımızı kuvvetlendirdik. Ancak uzun zamandır müttefiklerimizle ilişkimiz zayıflamıştı bu evlilik fırsatıyla bunu da bitirmeliydik.

Görsel
Amerika'da ilk adımımızı attık , medeniyetten anlamayan yerlilerin büyük imparatorluğumuza katılma vakti gelmişti!

Görsel
İsveçin cesur askerleri nasıl asker olunacağını , komutanlar ise nasıl ordu yöneteceğini biliyordu , İsveç disiplininin dünyada şanı artıyordu. (Görseli ne yaptıysam düzeltemedim yorumun ortasında hep görsel sorunu oluyor.Görselde +%5 disiplin eventi var.)

Görsel
Karşımıza çıkan yerlileri yerle bir ettik , imparatorluğumuza katıldılar.

Görsel

Görsel
Bazı ticari şehirlerimizde tüccarlarımızın faaliyetleri zayıftı , bu yüzden ülkemizin ileri gelen tüccarlarını toplayıp onlara bu bölgede daha fazla güç vermeye karar verdim. Böylelikle ticaretimiz canlanacaktı.

Görsel

Görsel
Lordlarımız ise bize karşı çıkmaya başlamış kendi isteklerini kabul ettirmeye çalışıyorlardı. En güçlü lordların şehirlerini garnizon kuvvetleri ile bir gece baskını yaparak  ellerinden aldım. Büyük bir tehlike önlemiş oldu.

Görsel
Amerikada 2. seferimizi açıyorduk Kuzey Amerika'nın tek hakimi İsveç İmparatorluğu olmalıydı! Bizim imparatorluğumuza katılmak zorundaydılar!

Görsel
Ani savaş kararı sonrası İskoç askerleri birer birer dağılmaya başladılar.

Görsel
Britanya'da bulunan topraklarını da kuşatarak daha çabuk zafere ulaşmayı hedeflemiştim. 

Görsel

Görsel
Zayıf kaleleri kolay bir şekilde düşmüştü.

Görsel
Kuzey Amerika'nın sahibinin kimin olduğunu İskoçlara gösterdik. Kolonilerimiz güç kazandılar.

Görsel
Ünlü İsveç demirini tüm dünyaya yaymak amacıyla büyük fabrikalar kurdurmaya başladım. Buna ihtiyacımız olacaktı.

Görsel
Büyük imparatorumuza kimse karşı gelemez.

Görsel
İmparatorumuza karşı gelenleri cezalandırdım. 

Görsel
Uzun bir yolculuğa çıkan ordularımız Afrika'daki hedeflerine ulaşmışlardı. Uzun zamandır planladığım bu savaş bize Asyanın kapılarını açacak ve Afrikada kalıcı bir güç olmamızı sağlayacaktı.

Görsel
Bize uzun zamandır sadık olan Polonya Düklüğünü tamamen kendimize bağlayıp gücümüzü arttırdım. Ve bu şekilde babamın döneminden beri devam eden bir sürecide sonlandırmış oldum.

Görsel
Buhera Muharebesi Mutapa ordusunun 4.000 kişilik İsveç birliğini pusuya düşürmesi ile başladı. Büyük İmparatorluk ordusunun oraya ulaşmasından önce verdiğimiz 2bin kayıp İsveç tarihine geçecek ve unutulmayacak.

Görsel
Buhera Muharebesinin ardından hızlanan ilerleyiş son buldu. Ve anlaşma imzalamak için artık adımlar atılmalıydı.

Görsel
Afrika'da kalıcı olduğumuzu bu savaş ile kanıtladık , ve artık Asya'ya gitmek için bir üssümüz vardı. Tekrar danışmanlarımı toplayıp Asya için savaş planı yapmalıydım. 

Görsel
Afrika'da ki topraklardaki yönetimin nasıl düzeltileceği konuşulurken salonda büyük bir gürültü koptu. İmparator Fredrik Adolf cansız bir şekilde yere yığılmıştı. Yine şüphelerin ardından toprağa verilen imparatorun ardından tahta II. Gustav geçti.

Fredrik Adolf'un Vasiyeti :
  • Asya üzerine seferler düzenlenmeli orada imparatorluğumuz genişlemeli.
  • Umit Burnu tamamen kontrol altına alınmalı.
  • Avrupada savaşırken koalisyonlara dikkat edilmeli.
  • Güney Amerika'da Brezilya yenilmeli.

Save
[+] 3 üye Redtay nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
İsveç Hanedan Oyunu - Yazar: Duman - 04-05-2016, 22:18
RE: Stormaktstiden - Bir İsveç Hanedan Oyunu - Yazar: Redtay - 06-06-2016, 11:03

Konuyu Okuyanlar: 35 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.