Hikaye: Aurelius
769 yılında cont olduğum vakit Yunan imparatoru V. Konstantinos ile aramda hali hazırda sorunlar vardı. Sorun benim Orthodox olmamla ilgiliydi. İsauros hanesi başta olduğu süre boyunca İkonoklazm adlı yeni bir doktorini benimsediler. İkonoklazm'a  göre  bütün ikonlar yok edilmeli buna haçta dahil idi. Bu kabul edilemezdi. Üstelik tek sorun bu da değildi. İmparatorla ne zaman görüşmeye gitsem ona Roma imparatoru olarak değil Yunan imparatoru olarak hitap ettiğim için bana kızgındı. Lakin Sardinya gibi uzak bir yerde olduğum için bana bir şey yapamazdı. Zaten Sardinya'daki asıl sorunum imparator değildi. Düşman hane olan Sorrenti'ydi. Sorrentiler Lombard yani barbar menşeyli İtalyan bir haneydi. Ne zaman ki Sardinya'ya geldiler işte o zaman düşmanlığımız başladı. Güney Sardinya'yı imparatorun izniyle bizden alıp kendilerine aldılar. Onları Sardinya'dan atmaya ant içmiştim. Lakin öncelikle kendi soyumu güvenceye almalıydım. Karım bana 1 kız evladı vermesine rağmen kızım 5 yaşındayken ölmüştü. Birkaç ay sonra karım yeinden hamile kaldığında erkek olduğunu umarak kendimi devlet işlerine verdim. Kalelerin tahkimatlarını , ve askerlerin eğitimi için gerekli olan alanları yaptırdım veya geliştirdim. Nihayetinde 4 yıllık bir cabanın sonucunda istediklerime ulaştım. Tam 3 bin kişilik bir ordu kurabilecektim artık. 773 yılında hakkım olan topraklar için Sorrenti hanesi savaş açtım. 

xl_f6ed92901104-medieval-battles.png

İlk olarak ordularımı Torres'te topladım. Onlarla hileler yaparak savaş kazanmayı düşünüyordum zira Sorrentilerin ordusu bizden iki kat fazlaydı. Nihayetinde bir plan yaptım. Planım basitti ordumu zayıf gibi gösterecek ve Sorrentileri kendime çekecektim. Öyle de oldu. Sorrentiler ayağıma kadar gelmişti ve bunu değerlendirdim. Sorrentiler ordumun az olmasından dolayı gece saldırı yapamayacağımı düşünmüşlerdi ama benim askerlerim tecrübeli ve cesurdu. Gece olmadan önce çadırlarının bulunduğu yere şarap tüccarları gönderdim. Günahkar barbarlar şaraplara hemen atladılar ve içtiler. Nihayetinde sarhoş olduklarında bir gece baskını yaptım. Sorrentiler bu işin uzamayacağını düşünerek uyuyorlardı ama gözlerini bile açamadan kafaları gövdelerinden ayrılmıştı. Nihayetinde savaş bitmiş ve barbarları yenmiştik. Geriye sadece Cagliari'yi geri almak kalıyordu. Sadece 5 gün içerisinde Cagliari'ye vardık. Şehir hiç düşünmeden teslim olmuştu. Uzayacağını düşünmüştüm. Şehre girdiğimde Cagliari halkı bana Sorrenti hanesinin Sardinya kolunu teslim etmişti. Ben de onlara ibretlik olsun diye herkesin gözü önünde idam ettirdim.
the-execution-of-crescentius-the-younger...JHADPG.png
Aut viam invemiam aut viam creo
[+] 2 üye Hanno barca nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 31-05-2023, 20:58
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 31-05-2023, 22:56
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 01-06-2023, 18:12
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 01-06-2023, 19:58
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 01-06-2023, 23:22
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 03-06-2023, 18:08
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 03-06-2023, 21:39
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 03-06-2023, 23:38
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 04-06-2023, 20:28

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.