Hikaye: Aurelius
"Hazarlı" Leon'un imparator olması hürriyet için bir sebep vermişti. Zira kardeşleri de iktidar hırsı içerisinde arkasından komplolar çeviriyordu. Nihayetinde 783 yılında bir iç savaş patlak verdi. Bende hürriyet için bir komploya katılmıştım. İç savaş başladığı vakit hürriyet istedik ve aldıkta. 784 yılının 15 Ocak'ında ben , Mallorca dükü ve Amalfi despotu hür kalmıştık. Nihayetinde artık hür olduğum için komşularımla olan ilişkilerime daha fazla dikkat etmeye başladım. Özellikle de Halifelik ile. Halifelik ve Emeviler güçlü devletlerdi lakin bu onlara saygı duymam için yeterli değildi. Onlar hala benim gözümde bir kafirdi ve öylede kalacaklar. Yinede Emevilerin Vizigoth denen barbarları feth edip medeniyet getirmesine sevinmiştim. 
9k.png

Hürriyetin ardından Korsika üzerinde hak iddia etmeye başladım. O barbar Lombardların elinden Korsika'yı almak istiyordum. Ancak hak iddiasından önce beklemediğim bir olay gerçekleşti. 790 yılında Tunus emiri bana Cihad seferi başlatmıştı. Ben ise O sıra da Korsika üzerinde hak iddiası için çalışıyordum ama fark etmezdi. Bütün ordumu topladım ve Cagliari'ye getirdim. Elimde 7.500 kişi varken Tunus emiri tam 10 bin kişilik bir orduyla Cagliari'ye çıkartma atmaya kalkıştı. Onları zorlu ve kanlı bir çatışmanın ardından durdurmuştuk. Lakin artım elimde sadece 5 bin kişilik bir birlik vardı. Bu yüzden kullanmaya kıyamadığım Yunan ateşini kullanmak zorunda kaldım. 24 ocak 791 yılında geceleyin gizlice bazı gemilerimi Tunus emirinin donanmasına gönderdim. Donanma amirali olarak karşımda kendisine Aikos diyen bir Yunan vardı. Yunan ateşini bilen biriydi ama gecenin o karanlığında geminin altından gelen ateşi fark edemedi. 
Z.png
O gece bütün düşman donanması yandı. Aikos harici kimse hayatta değildi artık. Bu olaya "Cagliari Koyu Felaketi" dendi. Artık insanlar bana saldırmanın ne demek olduğunu anlamışlardı ama işim bitmiş değildi. 18 Haziran 791 yılı Tunus için sefere çıktım çünkü savaş henüz bitmemişti.

Aut viam invemiam aut viam creo
[+] 1 üye Hanno barca nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 31-05-2023, 20:58
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 31-05-2023, 22:56
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 01-06-2023, 18:12
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 01-06-2023, 19:58
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 01-06-2023, 23:22
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 03-06-2023, 18:08
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 03-06-2023, 21:39
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 03-06-2023, 23:38
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 04-06-2023, 20:28

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.