İleti Sayısı: 1,542
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
11
(20-07-2017, 23:24)Kaiser-i Rum : @TR Ace i ben Adm'nin konuda da gördüm napolyon. orada da paratrooperlardan felan bahsediyordu. valla bu Ace ten korkulur.
Ace knk şakasına diyorum ha takılma xd.
ParaTrooper değilde denizci desen daha gerçekçi olurdu hem bölgedeki nehirlerde savunma yapmak için hem baltıkta almanlar ilerlediğinde farkettirmeden arkaya çıkıp bölgedeki birlikleri yok etmek daha mantıklı olurdu bence.
•
İleti Sayısı: 1,959
Imperium:
39
(20-07-2017, 23:47)TR Ace : (20-07-2017, 23:24)Kaiser-i Rum : @TR Ace i ben Adm'nin konuda da gördüm napolyon. orada da paratrooperlardan felan bahsediyordu. valla bu Ace ten korkulur.
Ace knk şakasına diyorum ha takılma xd.
ParaTrooper değilde denizci desen daha gerçekçi olurdu hem bölgedeki nehirlerde savunma yapmak için hem baltıkta almanlar ilerlediğinde farkettirmeden arkaya çıkıp bölgedeki birlikleri yok etmek daha mantıklı olurdu bence.
şşşt şakası bile hoş değil, yeterince korku filmi yaşıyorum burada.
•
İleti Sayısı: 1,120
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
10
21-07-2017, 00:45
(Son Düzenleme: 21-07-2017, 00:45, Düzenleyen: Feldmarschal.)
TR Ace az değilsin kanka naptın sen öyle sonra diyosunki mp oynucak adam kalmıyo e kalmaz tabi :D:D:D
•
İleti Sayısı: 624
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
14
@TR Ace bu adamdan uzak durun sadece bahsettiği taktikten dolayı bile korktum. Ürktüm. Ben bu adamın karşısına çıkmamak için o sovyetken ben tannu tuwa oynarım.
•
Imperium:
39
Beyler...
Az evvel Barbarossa'nın ilk safhasını oynadık...
Elim ayağım titriyor, cebimde ki paket bitti, ben büfeye gidiyorum..
Harp korkunç bir şey, 23 Aralık 1941'de yiz.
İleti Sayısı: 624
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
14
Abi kendimi hazırladım. Bak bekliyorum.
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
Vaziyet alın buralar karışacak
Imperium:
39
(19-07-2017, 16:35)Duman : Konsept olarak çok hoş, HoI4'te bu şekilde 1v1 oynanışlara müsait.
Konseptin bence gideri var. 2v2 denenebilir. Bir sonraki adım Pasifik Cephesi olacak. Pasifik'te benimle yüzleşecek denk bir rakibe ihtiyacım var
1-2 saat içinde 1-2 bölüm yazacağım dostlar. İşler bu kısımda çok karanlık.
•
İleti Sayısı: 670
Imperium:
6
(21-07-2017, 18:21)napolyon94 : (19-07-2017, 16:35)Duman : Konsept olarak çok hoş, HoI4'te bu şekilde 1v1 oynanışlara müsait.
Konseptin bence gideri var. 2v2 denenebilir. Bir sonraki adım Pasifik Cephesi olacak. Pasifik'te benimle yüzleşecek denk bir rakibe ihtiyacım var
1-2 saat içinde 1-2 bölüm yazacağım dostlar. İşler bu kısımda çok karanlık.
kaiser ile vs atacaktın kaçtın gittin vicdansız napolyon
•
Imperium:
39
Yugoslavya'nın İngiltere yanlısı bir darbe ile sırt çevirmesi üzerine direk savaş açıyoruz ve sırtına hançeri indiriyoruz. Bunun için 10.Dağ Ordusu Kleist komutasında Yugoslavya'ya hücum ediyor.
Hırvatistan Eyaletinde ki Alman yanlısı subaylar bağımsızlık ilan ederek kendilerine bağlı kıtalar ile Miğfer Güçlerine katılarak Belgrad'a taarruz ediyorlar.
Kriegsmarine'in Batı Filosu Karl Dönitz komutasında büyük bir harp gücü olarak İngiliz Kanalına açılıyor. 50 torpido uçağı ve 200 Stuka dalış bombardıman uçağı ile desteklenen filonun kanal da ki insiyatifi ele geçirmesi bekleniyor.
Yugoslav Ordusunun kalıntıları döküntü bir biçimde bozguna uğruyor. Zorlu bir coğrafyası olsa da ülkenin kaderi , Heinz Guderian'ın 11.Panzer Ordusunun bölgeye gelmesi ile netleşiyor.
İngiliz Ordusu bir nefes bile Yugoslavya'ya gönderemeden panzerlerimiz onları ezip geçiyor. Haritanın her yerinde kızıl "overrun" yazıları göz dolduruyor. Luftwaffe 1500 uçak ile adeta şov yapıyor.
Sadece 20 gün içinde Yugoslavya 200 bin personel ve 1500 uçak ile işgal ediliyor. Böylesine savunulması kolay ve dar bir cephe de çarpışan Yugoslavya için bu facia bir sonuç. Yeni müttefikimiz Hırvatistan'a tüm Yugoslavya'nın kontrolü bırakılıyor. Sadece geçici olarak maden kaynaklarının olduğu bölgeleri Wehrmacht unsurları yerleşiyor.
220 parçalık düşman filosu ile karşılaşan Batı Filosu için 19 Nisan 1940 kara bir gün oluyor. Düşman 32 destroyer ve 1 hafif kruvazör kaybetse de Kriegsmarine 3 ağır, 7 hafif, 12 destroyer ve 6 denizaltısını kaybediyor. Görünüşe göre 4.denizaltı Filosu da arada kaynamış. Peki bu yenilgi ne anlama geliyor. Daha da Baltık denizinin dışına en az 18 ay donanmamız ile çıkamayız anlamına geliyor. Bir an evvel Kriegsmarine gücünü toplayabilsin diye büyük miktarda hafif kruvazör ve destroyer siparişi veriyorum.
Yine de donanmanın bel kemiği olan 5 savaş gemisi gururla sağlam duruyor. Sadece Bismarck (çakma Bismarck) savaş gemisi 17 destroyer batırmış görünüyor. Yeni filolalarımız bu 5 muazzam savaş gemisi etrafında şekillenecek.
Terörle Mücadele de büyük oranda başarılı olduk. Yakında tek bir terörist bile tek bir tren istasyonuna zarar veremeyecek. Sanayimizi tam kapasite kullanabilmek büyük bir nimet.
202 Askeri fabrika, 26 tersane ve 151 sivil fabrika ile Almanya muazzam bir sanayi gücü. Tabi bu rakamların sadece %40'ı gerçekten Alman Sanayisine dayanıyor, kalanları işgal bölgelerinde ki ele geçirilmiş tesisler.
BF109'lara modernizasyon paketi uyguluyoruz. Yeni B modeli ile BF109 artık daha ateşli, daha manevra kabiliyetine sahip, üstelik dayanıklılıktan da ödün vermedi.
Alman Havacılık endüstrisini 1 sene de ikiye katlamaya kararlıyım. Sovyetler Birliği varıyla yoğuyla yüzlerce uçağı tek bir hafta da üretiyor.
18 Haziran 1940 itibari ile Luftwaffe filolarının uçak envanteri. Sadece 9 adet yeni nesil avcı uçağı olan FW190'lar envanter de olması dikkat çekerken, He111A'lar büyük çoğunluğu filolalarda ele geçirmiş. STUKA JU87 tarafında ise modellerin modernizasyonu devam ediyor. 1941 yazında yani tam 12 ay sonra bu tabloyu daha parlak görmek için elimden geleni yapacağım.
Yeni Piyade standardı 1940 model kalıpta artık uçaksavar bataryası bir standart ve yeni bir piyade bölüğü daha eklenerek 40 CW'ye ulaştırılıyor. 1 sene içinde tüm piyadeleri %80 oranında model 1940'a yükselteceğim.
6.Ordunun tüm 1936 model piyadelerini güncelliyorum.
Yeni tank yokedici JagdPanzer IV ile tüm düşmanlarımızın en kalın zırhlarını bile kolayca delecek kapasiteye ulaştık. 126mm zırhı 100 metreden delen bu küçük pislik karşısında istedikleri ağır tankla gelsinler. Panzer Tümenlerimiz onlar ile kolayca mücadele edebilecektir.
Adm 122 askeri fabrikaya ulaşmış. Bunun 30-45 tanesi havacılığa ayrılmış olsa, kalanı piyade için ayrılmıştır. Hmm, Adm'nin bir tank programı yok, o halde daha fazla TD yerine daha fazla SPG koyabilirim. Fakat 5000'den fazla uçağa sahip.
Ufak tefek değişiklikler ile model 1940 Panzer Tümenlerine geçiyoruz.
Tüm Panzer Tümenlerini 3 ay içerisinde yeni standarda geçireceğim. An itibari ile 10 panzer tümenine sahibim, Çoğu panzer tümeni 1936 model hafif kalıpta kaldı, şimdi hepsini 1940 kalıbına modernize etme vakti.
5 Ağustos 1940'da Avrupa.
8.bölümün sonu...
Imperium:
39
von Bock'un 2.Ordu'da modernizasyondan nasibini alıyor ve model 1940 piyadelere geçiyor. Yakında 2.Ordu'yu terörle mücadeleden çekeceğim ve yerine profesyonel JÖH/ PÖH süvariler atayacağım.
Denizden tam ablukaya girdim. Portekiz gibi yakın bir ülkeden tungsten çekemiyorum. Kriegsmarine bu problemi çözmekten çok uzak. Bu yüzden iş Heer ve onun seçkin panzer tümenlerine kalıyor. İspanya ve Portekiz sindirilerek tungsten kaynakları ele geçirilmeli.
1300 uçak sahibi komünist İspanyollar kalabalık da bir orduya sahipler. İspanya için 10.Dağ ordusunun 18 dağcı tümenini bölgeye sevk ediyorum. Vurucu gücüm olan 9. ve 11. Panzer orduları da iki kanattan hücuma geçerek Pirene Dağlarını kayıpsız aşmayı deneycekler. Ardından önemli bir kuşatma manevrası ile Madrid, Valancia ve Cebelitarık'ın kapıları bize açılacak. Luftwaffe'nin işi zor olacak çünkü rakibin hava gücü muazzam, ordusu gayet iyi ve ülke hayli dağlık bir bölge. Hal böyleyken işin bir de iç savaşta yaşadıklarımızın hatıraları var. Bu yüzden İspanya meselesi bir an önce bitirilmeli ve prestijimiz kurtarılmalı. 51 tümen sınıra yığınak yapmaya başladı.
Taarruz 31 Ekim de başladı. 6 hafta içinde İspanya'yı düşürmek ana hedefimiz.
Manstein'in panzerleri Barcelona havzasına giremese de , Guderian kendi kanadın da cepheyi çoktan yarmayı başardı. Fakat İspanyol direnişi çok çetin, 15 günde yalnızca bir yarık yaratabildik.
4 gün sonra İspanyol Direnişi ağır Luftwaffe sortileri eşliğinde çöküyor. Barcelona ele geçiriliyor. 4 yıl sonra Alman Panzerleri şehri bir kez daha ele geçiriyorlar. Bu kez 600 bin personel ve 3500 uçak ile.
İspanyol ordusu umutsuzca geri çekilirken Zırhlı birliklerimiz tek tek şehir ve limanları ele geçiriyor.
Yunanistan'da sorun çıkıyor, İtalyanlar bizden habersiz saldırıyorlar, mecburen 10 tümenlik bir destek ile Atina'ya taarruz ediyoruz. Bulgaristan'da harbe katılıyor.
İspanya'da alt yapı facia durumda. Hava şartları kötü ve nehirler de ki köprülerin çoğu atılmış durumda . Sonuçta 1 km hıza kadar düşmeyi başardık. İspanya savaşmak için güzel bir ülke değil.
Pireneler'i savunan ispanyol kalıntıları Zaragoza'nın kuzeyinde imha edildiler.
Doğu pireneleri ve Barcelona havzasını savunan diğer ispanyol güçleri Valancia'ya çekilmeyi başaramadılar ve imha edildiler.
Yunanistan hızla ele geçirildi, sadece 10 günde tek bir motorize, yada zırhlı unsur kullanmadan Yunanistan teslim oldu.
İspanya'daki operasyonlarımız pahalıya mal oluyor, İspanya için toplamda Wehrmacht 28 bin teçhizat ve 62 bin zayiat vermek zorunda kalacaktı.
Sovyetler İspanya'yı kurtarmak için büyük miktarda malzeme gönderiyorlar ve tam 12 tümen gönüllü yolluyorlar!! 250 bin yeni Sovyet askeri ile Madrid bir kale gibi savunulacağa benziyor. Fakat artık çok geç, Adm İspanya'yı kurtaramaz. 18 Kasım'da Madrid kuşatılıyor. 21 Kasım'da Cebelitarık ele geçiriliyor.
Madrid'e hücum etmeye gerek kalmadan İspanyol hükümeti teslim oluyor ve tüm İspanya'yı Almanya'ya geçici olarak bağlıyoruz. 1937'nin intikamı sert ve acımasız oluyor. SSCB en önemli müttefikini kaybetti. 950 uçak ele geçiriyoruz. Ele geçirilen malzemenin önemli bir kısmının Kar98k olması ise can sıkıcı bir durum. Kimse Almanya ile böyle aşağılayıcı oynayamaz. Size bir kere söz verdim, Moskova'ya ilk girecek olan birimler, İç savaşta ki 1.,2. ve 3.Panzer tümenleri olacak diye. Burada sözümü bir kez daha tekrarlıyorum.
9.bölümün sonu....
Imperium:
39
Zavallı Portekiz hükümeti verdiğimiz ultimatom ile panik halinde kaçısırken 9. ve 11.Panzer Orduları sınırda taarruz hazırlıklarını bitirmişti. Tek tük karlı araziler haricinde hava şartları gayet iyi, yılbaşından sonra taarruza geçiyoruz.
Depolarda ki 180 bin piyade ekipmanına güvenerek birliklere MP40 dağıtımını başlatıyorum. Çok uzun sürecek, muhtemelen 48 ay içinde tüm Heer yeni nesil ekipmanlarına kavuşacak.
Adm bir 45 askeri fabrikayı daha hanesine eklemiş,hem de sadece 7 ayda!, etkileyici...
Alman ordusunun kayıpları, İspanyol İç savaşı, Çin-Japon Savaşı, İspanya taarruzu ve 2.Dünya Savaşının diğer tüm cepheleri ile 298 bini buluyor. Bu kadar yüksek zayiatlar vermek üzse de hızlı sonuç almaktan dolayı mutluyum.
Hala daha bir tank programı yok, Sovyetler kendi kafasına sıkmaya niyetli sanırım, çok pişman olacaksın Adm.
31 Ocak 1941'de Portekiz'e savaş ilan ediyoruz.
5 gün sonra Lizbon ele geçiriliyor, Portekiz'in kaderi belli oluyor.
Portekiz sadece 8 günde teslim oldu. 2 bin kayıp ile bunu da atlatabildik. Sırada Danimarka var, Baltık Denizi'nin güvenliğini sağlamalıyım.
1941 model Panzer standardını kabul diyorum. Artık MEKANIZE UNSURLAR orduda yer alıyor. 1942 başında ilk ciddi hacimli üretilmiş mekanize tümenleri Heer bünyesine katacağım.
Terörle Mücadele çok başarılı, tüm inşa ekranı tek bir sayfa da , keyfim şu anlar yerinde, kendime biraz güvenim geldi.
18 Mart 1941'de Danimarka'ya savaş ilan ediyoruz. Halbuki kendileri "Why We Fight?" sloganı ile dünyaya politika yaparlarken.
5 gün sonra büyük oranda işgal ediyoruz. Bu operasyona sadece 9 .Panzer Ordusu katıldı.
İtalyanlar iyi kötü ilerliyorlar, en azından bana çok ihtiyaç duymuyorlar.
Kopenhagen da bir ABD gönüllü tümeni var, provakasyona gelmiyoruz ve direk imha ediyoruz.
10.bölümün sonu...
Imperium:
11
21-07-2017, 21:18
(Son Düzenleme: 21-07-2017, 21:22, Düzenleyen: TR Ace.)
(21-07-2017, 02:18)İlber Ortaylı : @TR Ace bu adamdan uzak durun sadece bahsettiği taktikten dolayı bile korktum. Ürktüm. Ben bu adamın karşısına çıkmamak için o sovyetken ben tannu tuwa oynarım.
Üzdün :/ @İlber Ortaylı
(21-07-2017, 00:45)Feldmarschal : TR Ace az değilsin kanka naptın sen öyle sonra diyosunki mp oynucak adam kalmıyo e kalmaz tabi :D:D:D
Kanka basit önerilerde buluyoruz yani sende biliyorsun :D @ Feldmarschal
Güzel bölümler olmuş barbarossa nasıl gitti bilmiyorum ama benim elit birlik tavsiyemi denedin mi yoksa sadece pas mı geçtin...
Doğuda 1v1 Olayı gereksiz olur bence ABD vs Japondan kasıt ise Japonyanın denizde kazanma şansı yok karadada zaman lazım sadece savaştan sonra sonucu belli bir savaş olur amerika olası çıkartmaları kontrol ettikçe...
Ek Not:Ayrıca çıkartma yapacakmış gibi çıkartma planları oluşturup 1 er tümen verip arkada baskı oluşturabilirsin çıkartma var haberini gördükçe ileriye giderken tereddüt edecektir ilerleyebiliyorsa tabi
Aşağıdaki 1 üye TR Ace nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye TR Ace nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Feldmarschal
Imperium:
39
(21-07-2017, 21:18)TR Ace : (21-07-2017, 02:18)İlber Ortaylı : @TR Ace bu adamdan uzak durun sadece bahsettiği taktikten dolayı bile korktum. Ürktüm. Ben bu adamın karşısına çıkmamak için o sovyetken ben tannu tuwa oynarım.
Üzdün :/ @İlber Ortaylı
(21-07-2017, 00:45)Feldmarschal : TR Ace az değilsin kanka naptın sen öyle sonra diyosunki mp oynucak adam kalmıyo e kalmaz tabi :D:D:D
Kanka basit önerilerde buluyoruz yani sende biliyorsun :D @Feldmarschal
Güzel bölümler olmuş barbarossa nasıl gitti bilmiyorum ama benim elit birlik tavsiyemi denedin mi yoksa sadece pas mı geçtin...
Doğuda 1v1 Olayı gereksiz olur bence ABD vs Japondan kasıt ise Japonyanın denizde kazanma şansı yok karadada zaman lazım sadece savaştan sonra sonucu belli bir savaş olur amerika olası çıkartmaları kontrol ettikçe...
Ek Not:Ayrıca çıkartma yapacakmış gibi çıkartma planları oluşturup 1 er tümen verip arkada baskı oluşturabilirsin çıkartma var haberini gördükçe ileriye giderken tereddüt edecektir ilerleyebiliyorsa tabi Panzer tümenlerine güveniyorum, yakında Barbarossa Planını anlatacağım.
•
Imperium:
11
Bütün panzer tümenlerindense ayrı tam elit birliklerde eklemek bence daha mantıklı ekipmanı sorunsuz.Evet ordunun büyük bölümünde üstün tümenler olsun iyi güzel ama kaybetmeyeceğinden emin olduğun asıl elit tümenler az sayıyla çok iyi bir liderle pek çok yerde yarık açabilir.Anti tanklar yada TD'lerin bile durduramadığı çok yüksek organizasyonu olmayan (tek bir kez düşmanı yarıp kovalamana izin verecek kadar) elit birlikler bence gerekli
Tabi senin kararın ben neden önerdiğimi açıkladım sadece.
Aşağıdaki 1 üye TR Ace nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye TR Ace nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Feldmarschal
Imperium:
39
21-07-2017, 22:27
(Son Düzenleme: 21-07-2017, 22:30, Düzenleyen: napolyon94.)
Bu taktik melodiye bayılıyorum.
Avrupa'da ki düşmanlarımızı eledik. Hepsini sindirdik ve işgal ettik, şimdi sıra kara Avrupa'sın da ki en büyük rakip olan SSCB'ye geldi. Adm 5.5 senedir kendi Batı Cephesini hazırlıyor. Tüm enerjisini ve varlığını cephe de tutunmaya ve beni yenmeyi harcadığına hiç şüphe yok. Fakat ben III.Reich'ı kontrol ediyorum. Güç ve egonun harmanlandığı 3.4 milyon personele sahip bir gücü kontrol ediyorum. Şaka maka hakikaten kendime fazla güvenim geldi. Kendimi 1941'de ki Hitler gibi hissediyorum, kafam da tek bir soru var. Beni Kim Durdurabilir? (Öyle bir dayak yiyeceğim ki geri dönüp bunları okuduğumda kendime sadece güleceğim)
İlk olarak rakibimizi tanıyalım:
Adm'yi eylül 2016'dan beri tanıyorum, bir mp de tanıştık. Kendisi hayli saygılı, kibar bir arkadaş. Oyun içinde tek bir nokta dahi çirkeflik, yada oyunbozanlık yapacağına ihtimal dahi vermiyorum. Kendisi hesap kitabı çok sever:
https://forum.strategyturk.com/konu-hoi4...si-rehberi
Vaktiyle şöyle bir rehberi dahi kaleme alacak kadar kara savaşlarına hakim bir isim. Rehber de incelerseniz ne kadar hesap kitabı sevdiğini görebilirsiniz. Bu yüzden statik çarpışmaları tercih edecektir. Sayısal veriler ile beni yenmeye çalışacaktır. Bende aşırı mobil bir harp ile sürekli manevra yaparak onun işini bozmaya çalışacağım.
650 saatlik hoi4 tecrübesi var, neredeyse benden 400 saat daha az bir süre olsa da ben son 200 saatlik kısımda kara savaşlarını bir miktar çözebildim. Kendime güveniyorum, onun manevralarını karşılayabilirim, onun kadar iyi mikro yaparmıyım emin değilim. Fakat o daha iyi mikro oyuncusu, bu yüzden cephe hattını sürekli kontrol etmeliyim.
Çatışmalar iki hızında devam edecek, bu da iki tarafı da yeterince soğukkanlı kılacaktır, panik iki tarafta da az olacaktır. Fakat her daim dikkat edilmesi gereken bir husus. Diğer taraftan stress de daha fazla olacaktır yavaş bir oyun olacağından.
Tarihte ki Almanya'nın 2 avantajı vardı; mevsim ve şok etkisi. İlk olarak ben 3 Eylül 1941'de savaş açacağım. Buda bana Barbarossa için sadece 12 hafta veriyor. Kış geldiğinde taarruz etmeyi göze alamam. Diğer etken ise şok, Adm ona saldıracağımı zaten biliyor, 5 yaşında ki çocuk bile ona saldıracağımı biliyor. 5.5 yıldır bunun için hazırlanıyor, savaş açtığımda her hangi bir şok etkisi olmayacak. Bu işleri bayağı zora sokacak, ve hatta kendimi savunma yaparken dahi bulabilirim.
İşin artık sayısal tarafına bakalım:
15 Nisan 1941 İtibari ile Alman Silahlı Kuvvetleri
A) Kara
3.45 milyon personel kara birliklerinde silah altına alınmış bir durumda Avrupa'nın her bir köşesine dağılmış vaziyettedir. Toplamda 243 tümene şeklinde teşkilatlanmış olan silahlı kuvvetlerimi özetlersek:
-102 Piyade Tümeni (21 tanesi 20 CW model 1936, 42 tanesi 40 CW model 1938, 39 tanesi 40 CW model 1940)
-56 Terörle Mücadele Süvari Tümeni ( 12 tane daha eğitimde ve bitmek üzere)
-25 Motorize Tümen (hepsi model 1937 ve 20 CW)
-19 Dağcı Tümeni ( hepsi model 1939 ve 20 CW, ayrıca 10 dağcı tümen daha eğitimde)
-15 Panzer Tümeni (3 tanesi model 1939 ve 40 CW, 12 tanesi model 1941 ve 40 CW, ayrıca 4 tane daha eğitim de ve onlar da model 1941)
B)HAVA
Luftwaffe 120 bin kişilik personeli göz kamaştırıyor. Toplamda 7500 uçaktan oluşan bir güce sahip.
-2500 CAS ( toplamda 13 CAS filosu)
-3200 AVCI ( toplamda 11 Avcı Filosu)
-1700 TAC ( toplamda 6 TAC filosu)
-50 NAV ( 2 Nav filosu)
-4 Transport ( bir işe yaramıyor)
C)DENİZ
Kriegsmarine çok hırpalandı, ciddi bir güç olmasa da Baltık Denizi'nde üstünlüğü kolayca elde edecektir.
-5 Savaş Gemisi ( ikisi eski, üç tanesi modern)
-5 Hafif Kruvazör ( biri eski, dördü modern)
-4 Destroyer (biri eski, üçü modern)
-15 Denizaltı ( dördü eski, 11 tanesi modern)
D) İnsan Gücü
An itibari ile %5 veren bir askere alma politikası olan Extensive Conscription'dayım. 200 bin kadar işgal bölgelerinden gelen insan gücü ile birlikte 4,16 milyonluk bir insan gücü havuzum var. Ordum 3,60 milyon kullanıyor. 305K'da savaşlardan dolayı zayiatımız var. Özetle an itibari ile sadece 93 bin insan gücüm kaldı. Malesef daha Barbarossa öncesi %10 veren Service by Requirement'a geçmeliyim. Buda bana %10 daha az üretim ve inşaat hızı veriyor. Birde %20 daha uzun süren eğitim süresi. Böylece 4,16 milyon insanı daha askere alabilirim. Fakat bu insan gücü havuzu da biterse işte o vakit Almanya için yıkım olur. Bir sonraki askere alma politikaları muazzam kötü sonuçlar doğuruyor. Özetle kayıplarımı telafi edemem, zaman aleyhime, endüstrim güçlü olsa da ellerine silah verecek insan bulamadıktan sonra neye yarar. Eğer bu havuz da biterse, Volksturm'u başlatacağım, fakat bu kez da panzer tümenlerim etkinliğini yitirecek.
İSTİHBARATIMA GÖRE KIZIL ORDU
Tabi ki net istatistikler veremem fakat gözlemlediğim kadarı ile Kızıl ordu hala "Volunteer Only" askere alma yasasında, buda onun pozitivist gittiği için 8,8 milyon insan gücüne sahip olduğunu gösterir ki elinde an itibari ile 4 milyon kadar kalmış. Özetle Sovyet Ordusu 4,5-5,0 milyon personel arası bir büyüklükte.
Bir diğer nokta ise 144-327 tümen arası bir güçte olduğu gözüküyor ki tahminim 245 tümeni var. Bu 245 tümenin RADAR'larıma göre 30 kadar süvari, 8 kadarı tank ve 3 tanesi motorize. Kalan 200 tümen piyade tümeni. Fakat bu piyade tümenlerinin gördüklerimin hepsi büyük ve hacimli tümenler. Uzak doğu da muhtemelen NKVD kullanıyor, 2 kez denizaltı ile oraya sızmaya çalıştım ama ingilizler hep batırdı . Bu yüzden Vladivostok savunmasını bilemiyorum.
Sovyet hava kuvvetleri 4,6 bin ile 9,7 bin uçak arasında değişiyor. Tahminim 7100 uçağa sahip, bununda 6500 kadarı AVCI, 200 kadarı TAC, 100 kadarı STRAT ve 200 kadarı CAS olmalı. Tahminlerim bu yönde. Luftwaffe ondan 400-500 uçak daha kalabalık fakat ben yeni yeni FW190'lara geçerken o YAK-9'ları araştırmış ve üretiyor. İyi de modifiye etmiş. 1941 de fighter III sahibi olması bayağı gözümü korkuttu. Luftwaffe kalite olarak onunla yarışamaz.
Kızıl Donanma hayli boşlanmış görünüyor, sadece 3 savaş gemisi ve bir sürü dandik destroyer ce denizaltısı olduğuna eminim. Adm benim kadar denizci biri değil, 800 konvoyu var. Bu demektir ki denizleri boş vermiş, ayrıca limanlarına adam yerleştirmiş demek ki deniz gücüne güvenmiyor.
Adm'nin RADAR'ı varmı bilmiyorum , varsa da ufak çaplı olacaktır. Ben an itibari ile doğuda 2 RADAR istasyonuna sahibim. Yakında 1939 modele yükselecekler ve tüm Ukrayna ve Belarus'u görebileceğim.
Görünen o ki tüm birliklerini sınırıma yığmış, 2. bir savunma hattı yok. Kendine çok güveniyor, yada ofansif bir planı var. Her ne düşünüyorsa onu hayal kırıklığına uğratmalıyım.
Elimde ki gücü Barbarossa'ya bölmek işin zor kısmı. Kabaca tüm 40 CW olan piyadeler, tüm motorize ve zırhlı unsurları bu sefer de kullanacağım. Ayrıca 50 adet 20Cw lik hafif piyade tümeni daha eğiteceğim. Toplamda bu sefer için:
-131 Piyade tümeni
-25 Motorize Tümen
-19 Panzer Tümeni
-12 Terörle Mücadele Tümeni
-Toplamda 188 tümen ile SSCB'ye gireceğiz.
-Romenler, Macarlar,Bulgarlar ve İtalyanlardan da 90 tümen bekliyorum fakat zerre onlara güvenim yok.
Hava Kuvvetlerimin de çoğunu Doğu'da kullanacağım. Bir sonraki bölümde Harekat Planımı anlatacağım.
Imperium:
39
(21-07-2017, 21:33)TR Ace : Bütün panzer tümenlerindense ayrı tam elit birliklerde eklemek bence daha mantıklı ekipmanı sorunsuz.Evet ordunun büyük bölümünde üstün tümenler olsun iyi güzel ama kaybetmeyeceğinden emin olduğun asıl elit tümenler az sayıyla çok iyi bir liderle pek çok yerde yarık açabilir.Anti tanklar yada TD'lerin bile durduramadığı çok yüksek organizasyonu olmayan (tek bir kez düşmanı yarıp kovalamana izin verecek kadar) elit birlikler bence gerekli
Bu işler için ayrılmış motorize tümenler var , son bölüme bakarsan bence tatmin olacaksındır.
•
Imperium:
11
(21-07-2017, 22:28)napolyon94 : (21-07-2017, 21:33)TR Ace : Bütün panzer tümenlerindense ayrı tam elit birliklerde eklemek bence daha mantıklı ekipmanı sorunsuz.Evet ordunun büyük bölümünde üstün tümenler olsun iyi güzel ama kaybetmeyeceğinden emin olduğun asıl elit tümenler az sayıyla çok iyi bir liderle pek çok yerde yarık açabilir.Anti tanklar yada TD'lerin bile durduramadığı çok yüksek organizasyonu olmayan (tek bir kez düşmanı yarıp kovalamana izin verecek kadar) elit birlikler bence gerekli
Bu işler için ayrılmış motorize tümenler var , son bölüme bakarsan bence tatmin olacaksındır.
Şimdi gördüm motorize ve tank tümenlerinin sayısının daha fazla olacağını düşündüğüm için böyle bir öneride bulundumda çok fazla piyade tümenin varmış.
Büyük ihtimal bu azlık tac ürettiğin için onlarca fabrika vermeden doğru dürüst üretilmiyor tactical bomber'lar.
Sovyetler ne yaptı seninle uçak üretme yarışına mı girdi yoksa tümenlere destek uçaksavar mı ekledi yoksa tamamen havadan mı vazgeçti 2.seçenek daha rahat olacaktır aslında ama.
•
Imperium:
39
21-07-2017, 22:40
(Son Düzenleme: 21-07-2017, 22:42, Düzenleyen: napolyon94.)
Evet uçakta benimle yarıştı. Sadece Avcı uçağı üretmiş gibi bir hava var, piyadelerine de çifter çifter uçaksavar bataryası eklemiş. Hava da beni dümdüz edebilir. 8 hafta tüm gökler turuncu yansa bana yeter, bana sadece 8 hafta yeterli. Ondan sonra Luftwaffe şapa oturabilir.
•
İleti Sayısı: 670
Imperium:
6
@ napolyon94 ü Adm ya da kendi arasında taraf seçmeye zorlayarak forumu bölmeye çalıştığından esefle kınıyorum.
|