18-07-2017, 19:33
(Son Düzenleme: 18-07-2017, 19:37, Düzenleyen: napolyon94.)
18 Temmuz 01,00-03,40 arasında Adm ile ilk seansı attık. İlk gün için fazla bir süre oynadığımızdan ilk seansı üç bölüme ayırarak anlatacağım.
Ocak 1936 itibari ile Alman Silahlık kuvvetleri Wehrmacht 1000'e yakın uçağı, 450 bin mevcutlu personeli ile Orta Avrupa'da korkulan bir güç olarak konumlanmıştı. Orduyu hızla rakipsiz hale getirmek için Army Innovations'ı seçerek direk 2.adımda Tank antlaşmasına gitmeye karar verdim. Tank antlaşmasına rushlamamın sebebi ise Adm'nin t34'e ulaşmasını geciktirmekti. Ben Panzer II modeli yani light tank II'ye sahip olarak başlıyorum. O ise t26 yani light tank I sahibi olarak başlıyor. Bu yüzden benim bu antlaşma ile alacağım bonuslar ile Panzer IV'e kadar yürüyebilirim. O ise bonuslarından birini Bt7 yani light tank II'ye harcamak zorunda kalacak.
Fakat elimi çabuk tutmalıydım, çünkü BT7'yi araştırırsa her şey suya düşer.
O pisliğin direk endüstrisini uçuracağını biliyorum. Alman sanayisi Avusturya ve Çekya olmadan can çekişerek oyuna başlıyor. En azından üretim verimimizi yükseltelim ki orduyu gereken malzemeler ile donata bilelim.
Zavallı sivil endüstrim bana yılda yalnızca 4 askeri fabrika kazandırabilecek seviyede. Avusturya'yı ilhak edene kadar inşaat yapmak bir hayal.
Allah ne verdiyse Heer'i genişletiyoruz. 1939'da 2,5, 1941'de ise 4 milyon mevcuda ulaşmak istiyorum. Tabi ki personel sayısı herşey olmasa da olabildiğince Avrupa'yı kontrol altında tutmak ve Doğu'ya açılmama yetecek kadar tümen sahibi olmak istiyorum. Adm muazzam bir ordu ile tutunmaya çalışacaktır.
Hava kuvvetlerini yeniden organize ettim. Benim Almanya'mda Luftwaffe bombardıman uçakları merkezli genişleyecek. Avcı uçakları ve stratejik bombardıman unsurları 2.planda. Kriegsmarine için hava desteği vermeyi doğrudan düşünmüyorum.
Adm Positivist Heroism'i seçti. Bu iyi çünkü workers culture'ı ve bol miktarda ki politik gücü elde edemiyecek. İleride politik güç sıkıntısı çok yaşayacak. Birde Pozitivist seçmesinin sebebi muhtemelen zırhlı bonularını kullanmak istemesi. Fakat birazdan vereceğim tank antlaşması o kadar erken gelecek ki tek taraflı olacak. Ve eminim canı yanacak.
27 Nisan 1936'da İspanya'da iç savaş patladı. 25 ME109 ve 2 panzer tümeni gönderiyorum gönüllü olarak. Adm direk 5 gönderecektir. Ben birkaç hafta içinde 3.sünü de gönderebileceğim. Fakat şimdilik 2vs5 ile muhtemelen bir tank savaşı mücadelesi vereceğim.
Birlikleri eğitip tecrübe kasmayı kesiyorum. Çünkü hem pahalı hemde iç savaş zaten çıktı. Orada yeterince xp kasabilirim.
18 Nisan'da Free Trade'e geçtim. Bu güzel bir inşaat ve araştırma bonusu verecektir. Çok sürmez 1 seneye export fokus'a dönerim.
Manstein ve onun 2 panzerlik görev gücü İspanya'ya ulaştı. Onu direk Barcelona'yı almak görevi ile Doğu'ya sürüyoruz. Ardından Madrid'i alarak hızla savaşı bitirmek umudumuz.
15 Mayıs'da Barcelona'yı almak için Patates Harekatını başlatıyorum. Sovyet tankları batıda arkamı sarma manevraları yapar gibi görünse de yavaş hareket ediyorlar.
Zaragoza 20 Mayıs ta bolşeviklerin eline geçiyor.
İlginç bir biçimde Adm kuzeye sürmeye devam etmiyor. Manstein şehri zorlamaya devam ediyor. AI şehri sürekli takviye ediyor, Barcelona'yı almak haftalar sürebilir. Çok az personelimiz var.
9 Mayıs'ta AI Zaragoza'yı geri alıyor. Adm'nin diğer 3 tank tümeni Güney de Sevilla'da terör estiriyor. Barcelona'da şapa oturdum ilerleyemiyorum.
Bolşevik beklediğimden fazla tank gönderdi. Normalde 3.tümeni dağcı yapacaktım lakin bu kadar çok tankı karşımda görmek beni ürküttü ve dolayısı ile 3.gönüllü tümenini de panzer tümeni olarak İspanya'ya sevk ettim. Durum 1-2 hafta içinde 3v5 formuna dönüşecek kabaca.
3.Panzer Tümeni İspanya'ya hızla ulaşıyor. Muhtemelen Adm bunu beklemiyordu, direk cepheye sürerek Adm'nin bir tank tümenini kıskaca alıyorum. Zaragoza'nın doğusunda kalan bu tümeni imha etmek müthiş bir başarı olacaktır. Barcelona ise en sonunda elimize geçiyor.
Manstein Barcelona'yı korumak ve elde tutmak zorunda olsa da kıskaca alınan tümeni imha etmek için daha fazla gücü Zaragoza doğusuna kaydırmak zorundadır.
Adm kıskaçtan kurtulmaya gayret etse de takviye ye gelen 2.Panzer Tümeni ile kuşatmayı yaramıyor ve yok yere organizasyon kaybediyor. Direk karşı saldırı ile o aşağılık tümeni İMHA EDECEĞİM.
İmha edildi. Sırada diğer tümenleri var, İspanya'nın kaderi Alman zırhlılarının başarısına bağlı.
Adm kaybettiği tümen üzerine Zaragoza'yı alıp erzak hattımızı mahvetmeyi amaçlıyor. Ama ben buna izin vermem.
Sonuç başarılı oluyor. Sovyetler'in bir tank tümeni imha oluyor ve güç dengesi İspanya'da 2v5'den 3v4'e geliyor ki bu daha dengeli ve zafer vaad eden bir oran. Başka bir Sovyet tümenini kuşatmak için fazlasıyla çirkin bir arazide kıskaç hareketi deniyoruz.
Kıskaç nispeten başarıyla kapanya başlasa da Barcelona'da kalan Panzer tümenini malesef kullanamıyoruz. AI şehri takviye etmiyor. Adm uyanmadan o tank tümenini de yok ETMELİYİM.
1.Bölümün sonu....