20-07-2017, 01:49
Zavallı Adm'nin dağcı tümeni kaçacak saklanacak bir taş parçası arıyor. İspanya'nın intikamını esir almayarak göstereceğim.
Adm'nin dacğısı ile firavun faresi oynar gibi oynuyorum. Hayli aşağılayıcı bir biçimde topaç gibi bir oraya bir buraya yaylalardan sürülüyor. Manstein ve onun kurmayları tüm İspanya hatırları ile hunharca kızılları biçiyor.
En sonunda onunda işini bitiriyorum. Gidip şu Çin'in başkentini alalım, Alman Savaş Makinesinin ufak bir demosunu hisseden bu 560 milyon nüfuslu ulusa karşılık yakında Avrupa 3 milyon Alman Askerinin gürlemesini hissedecek!
1.Ordu'nun tüm 1936 model piyadelerini 1938'e geçiriyorum ve eğtimlere başlatıyorum. 5. yada 6. bölümde sizlere ayrıntlı bir biçimde ordu organizasyonumu , planlarımı ve hiyerarşimi anlatacağım. İnce fakat savaş sırasında kafamı karıştırmayacak kadar sade bir yapılanma olacak.
Wuhan'da ki çarpışma haricinde Çin kolayca sindirildi. Fakat önemli dersler ve tecrübeler aldık. Bunun ilki ve en önemlisi engineer company III'ü araştırmadan daha da nehirleri panzerler ile geçmeye çalışmayacağım. ECIII nehir geçme penaltısını yarı yarıya azaltan bir bonus veriyor.
Königsberg'e RADAR inşa ediyorum. Yakında 3.seviye radar kullanıma hazır olacak. Böylece Adm ne haltlar çeviriyor izleyebileceğim. Zırhlıları nerede, piyadeleri nasıl, ne tür kalıplar kullanıyor. Daha da önemlisi marine yada paratrooper kasmış mı onu öğrenmeliyim. O RADAR çok mühim bilgileri bana sunacak.
Adm benden evvel encyrption ve decyription kasmış. Sadece 4 araştırma slotuna sahip birinin bu kadar erken bunları araştırması mantıklı değil. Fakat istihbarat noktasında benimle yarışamaz.
İstihbarat demişken Adm'nin hala ciddi bir tank programı yok. Sadece heavy tank I'i araştırmış. Çok erkenden verdiğim tank antlaşması saolsun dengesini bozmuş ve tank araştırmalarını sekteye uğratmış. Bakalım o zavallı T26'ları benim Panther tanklarım karşısında İspanya'daki kadar başarılı olabilecek mi?
I-16'yı deli gibi modifiye etmiş, etsin, Fw190'larım onun zavallı I-16 larını birkaç haftada yok edecek!
Hmm demek uçaksavar araştırdın.... Araştırıp üretsen ne yazar, senin her düşürdüğün 1 uçak için ben 5 uçak daha savaşa süreceğim.
Panzer tümenlerin de reforma gidiyorum. 1939 standardı olarak 2 motorize bölük daha ekliyor, 1 medium tank bölüğü daha ekliyor ve artık sinyal bölüklerini standart kabul ediyorum.
Almanya'nın gelecekte ki kaderini az buçuk tahmin edebiliyorum. Norveç, İsviçre ve tekrardan İspanya bir savaş alanına dönebilir. Bu yüzden elimde güvenebileceğim dağcı ama 20-22 CW li tümenler istiyorum. Dağcı 1939 tümenleri benim için güzel bir çözüm olacaktır.
Bolşevikler ile bir saldırmazlık imzalıyorum. Batıda işimi bitirince sıra elbet kızıllara gelecek. Önce emperyalistlerin işini bitirmeliyim. Sadece 20 bin zayiat ve 4 haftada Tüm müttefik ordularını Avrupa'dan atmayı istiyorum.
5.bölümün sonu...