21-07-2017, 22:27
(Son Düzenleme: 21-07-2017, 22:30, Düzenleyen: napolyon94.)
Bu taktik melodiye bayılıyorum.
Avrupa'da ki düşmanlarımızı eledik. Hepsini sindirdik ve işgal ettik, şimdi sıra kara Avrupa'sın da ki en büyük rakip olan SSCB'ye geldi. Adm 5.5 senedir kendi Batı Cephesini hazırlıyor. Tüm enerjisini ve varlığını cephe de tutunmaya ve beni yenmeyi harcadığına hiç şüphe yok. Fakat ben III.Reich'ı kontrol ediyorum. Güç ve egonun harmanlandığı 3.4 milyon personele sahip bir gücü kontrol ediyorum. Şaka maka hakikaten kendime fazla güvenim geldi. Kendimi 1941'de ki Hitler gibi hissediyorum, kafam da tek bir soru var. Beni Kim Durdurabilir? (Öyle bir dayak yiyeceğim ki geri dönüp bunları okuduğumda kendime sadece güleceğim)
İlk olarak rakibimizi tanıyalım:
Adm'yi eylül 2016'dan beri tanıyorum, bir mp de tanıştık. Kendisi hayli saygılı, kibar bir arkadaş. Oyun içinde tek bir nokta dahi çirkeflik, yada oyunbozanlık yapacağına ihtimal dahi vermiyorum. Kendisi hesap kitabı çok sever:
https://forum.strategyturk.com/konu-hoi4...si-rehberi
Vaktiyle şöyle bir rehberi dahi kaleme alacak kadar kara savaşlarına hakim bir isim. Rehber de incelerseniz ne kadar hesap kitabı sevdiğini görebilirsiniz. Bu yüzden statik çarpışmaları tercih edecektir. Sayısal veriler ile beni yenmeye çalışacaktır. Bende aşırı mobil bir harp ile sürekli manevra yaparak onun işini bozmaya çalışacağım.
650 saatlik hoi4 tecrübesi var, neredeyse benden 400 saat daha az bir süre olsa da ben son 200 saatlik kısımda kara savaşlarını bir miktar çözebildim. Kendime güveniyorum, onun manevralarını karşılayabilirim, onun kadar iyi mikro yaparmıyım emin değilim. Fakat o daha iyi mikro oyuncusu, bu yüzden cephe hattını sürekli kontrol etmeliyim.
Çatışmalar iki hızında devam edecek, bu da iki tarafı da yeterince soğukkanlı kılacaktır, panik iki tarafta da az olacaktır. Fakat her daim dikkat edilmesi gereken bir husus. Diğer taraftan stress de daha fazla olacaktır yavaş bir oyun olacağından.
Tarihte ki Almanya'nın 2 avantajı vardı; mevsim ve şok etkisi. İlk olarak ben 3 Eylül 1941'de savaş açacağım. Buda bana Barbarossa için sadece 12 hafta veriyor. Kış geldiğinde taarruz etmeyi göze alamam. Diğer etken ise şok, Adm ona saldıracağımı zaten biliyor, 5 yaşında ki çocuk bile ona saldıracağımı biliyor. 5.5 yıldır bunun için hazırlanıyor, savaş açtığımda her hangi bir şok etkisi olmayacak. Bu işleri bayağı zora sokacak, ve hatta kendimi savunma yaparken dahi bulabilirim.
İşin artık sayısal tarafına bakalım:
15 Nisan 1941 İtibari ile Alman Silahlı Kuvvetleri
A) Kara
3.45 milyon personel kara birliklerinde silah altına alınmış bir durumda Avrupa'nın her bir köşesine dağılmış vaziyettedir. Toplamda 243 tümene şeklinde teşkilatlanmış olan silahlı kuvvetlerimi özetlersek:
-102 Piyade Tümeni (21 tanesi 20 CW model 1936, 42 tanesi 40 CW model 1938, 39 tanesi 40 CW model 1940)
-56 Terörle Mücadele Süvari Tümeni ( 12 tane daha eğitimde ve bitmek üzere)
-25 Motorize Tümen (hepsi model 1937 ve 20 CW)
-19 Dağcı Tümeni ( hepsi model 1939 ve 20 CW, ayrıca 10 dağcı tümen daha eğitimde)
-15 Panzer Tümeni (3 tanesi model 1939 ve 40 CW, 12 tanesi model 1941 ve 40 CW, ayrıca 4 tane daha eğitim de ve onlar da model 1941)
B)HAVA
Luftwaffe 120 bin kişilik personeli göz kamaştırıyor. Toplamda 7500 uçaktan oluşan bir güce sahip.
-2500 CAS ( toplamda 13 CAS filosu)
-3200 AVCI ( toplamda 11 Avcı Filosu)
-1700 TAC ( toplamda 6 TAC filosu)
-50 NAV ( 2 Nav filosu)
-4 Transport ( bir işe yaramıyor)
C)DENİZ
Kriegsmarine çok hırpalandı, ciddi bir güç olmasa da Baltık Denizi'nde üstünlüğü kolayca elde edecektir.
-5 Savaş Gemisi ( ikisi eski, üç tanesi modern)
-5 Hafif Kruvazör ( biri eski, dördü modern)
-4 Destroyer (biri eski, üçü modern)
-15 Denizaltı ( dördü eski, 11 tanesi modern)
D) İnsan Gücü
An itibari ile %5 veren bir askere alma politikası olan Extensive Conscription'dayım. 200 bin kadar işgal bölgelerinden gelen insan gücü ile birlikte 4,16 milyonluk bir insan gücü havuzum var. Ordum 3,60 milyon kullanıyor. 305K'da savaşlardan dolayı zayiatımız var. Özetle an itibari ile sadece 93 bin insan gücüm kaldı. Malesef daha Barbarossa öncesi %10 veren Service by Requirement'a geçmeliyim. Buda bana %10 daha az üretim ve inşaat hızı veriyor. Birde %20 daha uzun süren eğitim süresi. Böylece 4,16 milyon insanı daha askere alabilirim. Fakat bu insan gücü havuzu da biterse işte o vakit Almanya için yıkım olur. Bir sonraki askere alma politikaları muazzam kötü sonuçlar doğuruyor. Özetle kayıplarımı telafi edemem, zaman aleyhime, endüstrim güçlü olsa da ellerine silah verecek insan bulamadıktan sonra neye yarar. Eğer bu havuz da biterse, Volksturm'u başlatacağım, fakat bu kez da panzer tümenlerim etkinliğini yitirecek.
İSTİHBARATIMA GÖRE KIZIL ORDU
Tabi ki net istatistikler veremem fakat gözlemlediğim kadarı ile Kızıl ordu hala "Volunteer Only" askere alma yasasında, buda onun pozitivist gittiği için 8,8 milyon insan gücüne sahip olduğunu gösterir ki elinde an itibari ile 4 milyon kadar kalmış. Özetle Sovyet Ordusu 4,5-5,0 milyon personel arası bir büyüklükte.
Bir diğer nokta ise 144-327 tümen arası bir güçte olduğu gözüküyor ki tahminim 245 tümeni var. Bu 245 tümenin RADAR'larıma göre 30 kadar süvari, 8 kadarı tank ve 3 tanesi motorize. Kalan 200 tümen piyade tümeni. Fakat bu piyade tümenlerinin gördüklerimin hepsi büyük ve hacimli tümenler. Uzak doğu da muhtemelen NKVD kullanıyor, 2 kez denizaltı ile oraya sızmaya çalıştım ama ingilizler hep batırdı . Bu yüzden Vladivostok savunmasını bilemiyorum.
Sovyet hava kuvvetleri 4,6 bin ile 9,7 bin uçak arasında değişiyor. Tahminim 7100 uçağa sahip, bununda 6500 kadarı AVCI, 200 kadarı TAC, 100 kadarı STRAT ve 200 kadarı CAS olmalı. Tahminlerim bu yönde. Luftwaffe ondan 400-500 uçak daha kalabalık fakat ben yeni yeni FW190'lara geçerken o YAK-9'ları araştırmış ve üretiyor. İyi de modifiye etmiş. 1941 de fighter III sahibi olması bayağı gözümü korkuttu. Luftwaffe kalite olarak onunla yarışamaz.
Kızıl Donanma hayli boşlanmış görünüyor, sadece 3 savaş gemisi ve bir sürü dandik destroyer ce denizaltısı olduğuna eminim. Adm benim kadar denizci biri değil, 800 konvoyu var. Bu demektir ki denizleri boş vermiş, ayrıca limanlarına adam yerleştirmiş demek ki deniz gücüne güvenmiyor.
Adm'nin RADAR'ı varmı bilmiyorum , varsa da ufak çaplı olacaktır. Ben an itibari ile doğuda 2 RADAR istasyonuna sahibim. Yakında 1939 modele yükselecekler ve tüm Ukrayna ve Belarus'u görebileceğim.
Görünen o ki tüm birliklerini sınırıma yığmış, 2. bir savunma hattı yok. Kendine çok güveniyor, yada ofansif bir planı var. Her ne düşünüyorsa onu hayal kırıklığına uğratmalıyım.
Elimde ki gücü Barbarossa'ya bölmek işin zor kısmı. Kabaca tüm 40 CW olan piyadeler, tüm motorize ve zırhlı unsurları bu sefer de kullanacağım. Ayrıca 50 adet 20Cw lik hafif piyade tümeni daha eğiteceğim. Toplamda bu sefer için:
-131 Piyade tümeni
-25 Motorize Tümen
-19 Panzer Tümeni
-12 Terörle Mücadele Tümeni
-Toplamda 188 tümen ile SSCB'ye gireceğiz.
-Romenler, Macarlar,Bulgarlar ve İtalyanlardan da 90 tümen bekliyorum fakat zerre onlara güvenim yok.
Hava Kuvvetlerimin de çoğunu Doğu'da kullanacağım. Bir sonraki bölümde Harekat Planımı anlatacağım.