29-07-2017, 07:05
(Son Düzenleme: 29-07-2017, 07:10, Düzenleyen: napolyon94.)
(Savaş ve Barış'ı hatırlayarak savaşı açalım, Napolyon ve onun Grand Armeê'sin başına neler geldiğini hatırlayarak hareket edelim.)
Luftwaffe'nin neredeyse bütün filolalarını yaz boyunca Doğu sınırına yığdık. Tüm hava alanlarının kapasitesini arttırdık ve RADAR'ları en yeni teknik imkanlara yükselttik. Hava doktrinlerinde bir hayli ilerledik ve neredeyse rakipsiz olduk. Kendisinden daha iyi uçaklara sahip bir hava kuvvetine karşı en büyük kozumuz daha organize bir Luftwaffe'yi yönetmek.
İtalyanlar Süveyş'i güvenceye alıyor. Cebelitarık da bizim kontrolümüz altında. Artık Britanya güçleri Akdeniz'e giremezler.
Sınırda gergin günler yaşanıyor, iki tarafta sınır tatbikatlarına ara vermiyor. Lojistik depolarımız hayli iyi durumda. En kötü senaryo olarak doğu cephesinde 50 tümen kaybedip bunları yeniden oluşturup donatsak ve 18 aydır Doğu'da harpte olsa bile depolarımız buna dayanacaktır.
Olası zorlu nehir geçişleri ve olası deniz çıkartmalarına ön hazırlık olarak deniz piyadelerini kuramı üzerine düşünüyoruz. Yakında nehir, göl, bataklık demeden momentumunu koruyabilen piyadelere sahip olacağım.
Mevcut üretim hattında ki uçaklara ufak modernizasyonlar ve işçilik kalitesinde artışlar gerçekleştiriyorum.
Tüm Panzer Tümenlerinin Doğu sınırına yığılmasından mütevellit , yeni bir hafif tank tümeninin şablonuna onay veriyorum. 20CW'lik bu panzer tümeninde tedavülden kaldırdığım eski panzer I, panzer II, MarderII gibi araçlar ile donatılacak ve özellikle Fransa kıyılarına konumlandırılacaklar.
Yeni nesil piyade tüfeklerinin dağıtımı hayli yavaş gerçekleşiyor. 300 bin piyade ekipmanı kullanan ordumuza yalnızca 25 bin yeni nesil ekipmanın dağıtımını yapabildik. Dahası 1941 yılında artık mp38 yeni nesil bir el silahı olarak görülmüyor.
Wehrmacht'ı doyurmak çok büyük efor gerektiriyor. Zorunlu askerliği devreye soktum. Artık milyonları cepheye sürebilirim.
Batı sınırımızın savunulması ve Doğu Cephesine yapılması beklenen takviye ve rezerv birlikler için 1941 standardı bir hafif piyade şablonuna onay verdim. 21 CW ile küçük ama kayda değer kapasitesi olan bu tümenler ile bir gün Londra'da zafer yürüyüşü yapacağız.
Luftwaffe hazır, Heer hazır, Baltık Filosu hazır, müttefiklerimiz ise... müttefiklerin canı cehenneme, özetle hazırız.
FIRTINA Planı doğrultusunda orduyu hazırlasam da Ukrayna Grubunu tek bir maraşel olan Rundstendt'e vermeyi son anda tercih ettim. 17., 11. ve 6. Ordu geçici olarak onun kontrolünde olacak. Şu hali ile bile MP için hayli karışık bir cephe hattı var. 19., 97., 98. ve 99. Panzer Grupları HAZIR!
3 Eylül diye hesaplamıştım fakat 2 gün önceden hazır olabildik. Bu güzel farkındalığın ardından 1 Eylül 1941 tarihinde HAÇLI SEFERİ'ni başlatıyorum. FIRTINA BAŞLASIN!