Sovyetlerle aramızda ki sorunlar boğazlar konusunda tekrar ortaya çıkmıştı.Bu yüzden Trabzona uçak savar kurmaya karar verdim.
Boğazlar vatanımızın bir parçasıdır.Ve ben bu milletin lideri ve önderi olarak bu sorunu çözmek için düğmeye basıyorum.İngiltere'nin desteğini alıp kuzeyli kızıllara gücümüzü kanıtlayacağız
İngilizleri boğazlar ile ilgili görüşmeye ikna ettik.Eğer onları destek konusunda ikna edebilirsek eski günlerdeki gibi anadolu'nun tek sahibi olabiliriz.
Uzun uğraşlar sonuçta İngiliz meslektaşım yardımlarını "borç" vermeyi kabul etti.Umarım yüksek faizli değildir.
İngilizler tam da kendilerinden bekleneni yaptılar.Egemenlik hakkımızı savunarak serbest geçişe izin vermediğimiz için bizi desteklemeyi bırakacaklarmış .Hiç bir şey değişmeyecek,Boğazlar bizim egemenlik alanımız ve orayı çıkarlarımız doğrultusunda yöneteceğiz.Oraya ne olacağına Biz karar vereceğiz.Bazı kutup kızıl ayıları değil.
Geri çekildiler.Boğazları geri aldık.Bir de savaşla tehdit ediyorlardı. Savaş ilan etseydiler bile en fazla Ulu Önder Başkomutanlığını aktif olarak yapmaya başlayarak Sakarya'nın bir benzerini Moskova'da yapardı.Onlardan korkmuyoruz çünkü korkması gereken onlar
Biz ordumuzun ekipmanlarıyla uğraşırken romadaki öğrencilerimizden birinden Roma Hükumeti'nin Etiyopya tarafından düşürülerek yerine kukla bir hükumet geçirildiği haberi geldi.Ayrıca Hırvatistan'da bir kukla devlet kuruldu ve kuzey afrika da ki İtalyan sömürgesinin yerine Etiyopya'ya bağlı bir sömürge kuruldu.Bizden örnek almalarını bekliyorduk ancak bu kadarını beklemiyorduk.Acaba Etiyopya bilinmeyen bir güce mi sahip?