HoI4 - La Resistance İlk İzlenimleriniz
Odak ağacını iyi şişirmişler ama sonuçta tek taraflı gidiyorsunuz. Dıştan bakılınca kapsamlı gözüküyor ama oynadığınız zaman ne kadar dar olduğunu kavrıyorsunuz. İspanyol odak ağacının tek artısı tekrar oynanabilirlik kazanmış olması. Yeni eklenen mekaniklere olan görüşüm stabil veya biraz iyi yönde. Çokta atmosfere yakıştığını söyleyemem. Özellikle Arayüz grafiklerine dikkat eden birisi olarak pek hoşuma
gitmedi.

Gerçi oyunun atmosferi var mı, ne kadar iyi yansıtılıyor o atmosfer pek emin değilim. O yüzden yakışacağı bir atmosferde yok. Yani grafik meselesi falanda değil. Biraz sanat meselesi. İşin buton tasarımı, içerik tasarımı iyi fakat bu biraz sanki şey gibi bir resim var bu resim çok güzel ama çerçevesi leş. Aynı bunun gibi bir durum var. Ve ne kadar dlc olursa olsun sanki sürekli oyun çirkin bir şekilde sırıtıyor.

Oynanış her zamanki gibi berbat. Ne balance kalmış ne bir şey. Oyunun oynanış kısmı bir zamandan sonra tıkanıyor bildiğiniz. Yani bu oyun oynanırsa fantezi için oynanır. Bende artık o her istediğini yaptığında mutlu olabilme kafası eskide kaldı. Daha doğrusu çocukluğumda. Artık strateji oyunlarını biraz daha ciddi oynayan birisiyim , hoi4'te başarılacak bir sürü başarım var fakat bunda gittiğimiz süreç ne kadar eğlenceli bunu bilemiyorum. Oyuna takmadıysanız ilerlemezsiniz ironmanda başarım yapmak için yani. Çünkü cidden sıkıyor insanı.

İstihbarat mekaniğini eklemeleri geç ama güzel olmuş her şeye rağmen. Belkide hoi4'ün son haliyle tek bir artısını söyleyebilirim size. Artık hoi4 gün geçtikçe daha fazla kafa patlatılan bir oyun oluyor. Ve şuanda da öyle. Bir önceki eklentide deniz mekanikleride oldukça oyunu ayrıntılaştırmıştı. Yani eğer sakin ve yavaş bir oyuncuysanız bu hoi4 ve bu dlcler gerçekten kafa patlatmak için ideal. Ama dediğim gibi oynanışta bir dengesizlik ve tıkanıklık söz konusu.

Oyunun isyan mekanikleri ise iyi olmuş gibi. Sürekli garnison askerleri haritada çirkin bir görüntü ve karışıklık yaratıyordu bu durumda haliyle can sıkıyordu bu yeni eklemeler ilaç gibi geldi. Zırhlı araç üretme maliyetide çok yüksek değil gibi. O yüzden çok can sıkmayacak gibi fabrika açısından.

Ekstra bir ekleme yapayım, portekiz odak ağacını test etmedim. Fransız odak ağacını biraz oynadım ve şunu söyleyebilirim ki gayet güzel bir odak ağacı olmuş. Napolyonun hanedanını geri getirme işi falan cidden güzel olmuş. Diğer yolları denemedim napolyon hariç ama deneyeceğim buraya tekrar ekleme yaparım.
[+] 2 üye Alduin nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
HoI4 - La Resistance İlk İzlenimleriniz - Yazar: Alduin - 01-03-2020, 16:32
HoI4 - La Resistance - Yazar: The Dawnguard - 26-02-2020, 11:28
HoI4 - La Resistance - Yazar: Semavi7 - 01-03-2020, 16:09

Konuyu Okuyanlar: 6 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.