[HS] Medieval 2 - Grand Hotseat: Ocak 2024 [RP]
İspanya Kralının Fransa ile müttefik olduğunu biliyoruz. Kendileri bizim Fransa ile olan savaşımızda taraf olmak yerine daha ılımlı bir siyaset yaparak tarafsız kalması kendilerinin lehlerine olur. Aksi takdirde sıra onlara da gelecektir.

Ayrıca savaş halinde olduğum Fransa ile müttefik olduğunuz halde neden İngiltere Krallığının harita bilgilerine ulaşmak istemenizi anlayamadım. Fransa ile olan yakın ilişkileriniz yüzünden sizinle harita bilgilerimizi paylaşamayacağımızı belirtmek isteriz. İki ülke arasında ticaret anlaşması yapmak iki halkın da menfaatine olacaktır.
Ara
Fransa yıkılmadığı sürece İngiltere ile masaya oturabiliriz. buradaki amacımız güç dengesinin bir taraf lehine çok bozulmaması. eğer ispanya ve ingiltere savaşırsa bu savaşı ikiside kazanmayacak kaybedecektir. dostluğa her zaman açığız.
humanitas una debet esse; aliter evanescet.
Ara
Denmark.png

Hain Macarlar tüm diplomatik çağrılarımızı cevapsız bırakıp elçilerimizi yoksaydığı için meşru müdafaa hakkımızı kullanmaya başlıyoruz. Artık Macar halkı Danimarka korkusuyla titresin!

Başlangıç olarak Krakow'u yanındaki üç beş çapulcu ile kuşatma cüretinde bulunan Leopold bizzat kralımız tarafından yenilgiye uğratıldı.

20240115002221_1.jpg?ex=65b6cc75&is=65a4...ormat=webp

Ardından garnizonsuz bırakılan Prague kenti Damat Dietrich ve etrafındaki yiğit korumaları tarafından ele geçirildi.

20240115003406_1.jpg?ex=65b6cc75&is=65a4...ormat=webp

Ve son olarak mağlup olarak Budapeşte sınırlarına kaçan bahtsız Elemer yeniden mağlup edilerek kent surları ardına kaçmaya mahkum edildi.

20240115003612_1.jpg?ex=65b6cc75&is=65a4...ormat=webp
Ara
Abi 159 kişilik ordu nasıl benim 355 kişilik ordumu bu şekilde yenebiliyor. Bu oyunda bir saçmalık var. Hem de sadece 15 kişi kaybetmişsin. Nasıl mümkün olabilir bu?
@Aytaç

Değil bilgisayarın böyle bir win alması, kendi elinle savaşı yöneterek oynasan bile 15 kişilik kayıpla kendinden 2 kat orduyu yenemezsin.
Ara
(15-01-2024, 01:08)/warrior_king : Abi 159 kişilik ordu nasıl benim 355 kişilik ordumu bu şekilde yenebiliyor. Bu oyunda bir saçmalık var. Hem de sadece 15 kişi kaybetmişsin. Nasıl mümkün olabilir bu?
@Aytaç

Kralım ve yanında kaliteli askerler var. Ayrıca resimde de gözüktüğü üzere kendisi 10 yıldızlı. Senin askerler de militialardan oluşuyordu sanıyorum.
Ara
Bu otomatik savaş bir tek bana mı zor?

Çok enteresan gerçekten. Şok oldum. Bir de kaleden çıkıp kuşatmayı yarıp böyle kazanmışlar. Ne diyeyim. Bitik haldeyim.

Tebrik ederim. Ormanlara tek tek bakacağım bundan sonra.

Bu oyunda versiyon farklılıkları etkiliyor mu? Çünkü eskiden PC (Aİ) biraz daha kolaydı. Steam versiyonundan sonra Aİ motorunu güçlendirmişler özellikle kale fethederken. Hani acaba ben steamden oynuyom diye bana daha mı zor geliyor. Yoksa versiyon farketmeksizin herkese aynı mı? @Aytaç
Ara
(15-01-2024, 01:12)/warrior_king : Bu oyunda versiyon farklılıkları etkiliyor mu? Çünkü eskiden PC (Aİ) biraz daha kolaydı. Steam versiyonundan sonra Aİ motorunu güçlendirmişler özellikle kale fethederken. Hani acaba ben steamden oynuyom diye bana daha mı zor geliyor. Yoksa versiyon farketmeksizin herkese aynı mı? @Aytaç

Steam versiyonuyla kurulduğu için başka versiyonla oynanmıyor diye biliyorum zaten. Ben de steamden oynuyorum. Oyunun verdiği savaş oranı 3-2 benim lehime idi bu arada. Bu savaşta saldırıp yenilmem için ekstra çaba sarf etmek gerekirdi muhtemelen. 1.52 versiyonunda surlara saldırmak, özellikle surlar gelişmişse çok daha zorlayıcı oluyor otomatik savaşlarda. Onun dışında pek fark yok diye biliyorum.
Ara
(15-01-2024, 01:33)Aytaç :
(15-01-2024, 01:12)/warrior_king : Bu oyunda versiyon farklılıkları etkiliyor mu? Çünkü eskiden PC (Aİ) biraz daha kolaydı. Steam versiyonundan sonra Aİ motorunu güçlendirmişler özellikle kale fethederken. Hani acaba ben steamden oynuyom diye bana daha mı zor geliyor. Yoksa versiyon farketmeksizin herkese aynı mı? @Aytaç

Steam versiyonuyla kurulduğu için başka versiyonla oynanmıyor diye biliyorum zaten. Ben de steamden oynuyorum. Oyunun verdiği savaş oranı 3-2 benim lehime idi bu arada. Bu savaşta saldırıp yenilmem için ekstra çaba sarf etmek gerekirdi muhtemelen. 1.52 versiyonunda surlara saldırmak, özellikle surlar gelişmişse çok daha zorlayıcı oluyor otomatik savaşlarda. Onun dışında pek fark yok diye biliyorum.
Anladım. Neyse morali düzeltip tekrar oynayıp atarım ben. Şimdi bunun rolünü nasıl yapcam ben.  :pers:

Macaristan Bayrağı bulamadım idare edin.

Macaristan Kralı olarak müttefikimiz Polonya halkına yapılan zulümlerin intikamını kendimize vazife edinip Prague şehrini aldıktan sonra Krakow şehrini de kuşatmıştık. Lakin baldırı çıplak vikinglerin Kuzey Avrupanın gür ormanlarında korkaklar gibi pusu atacağını düşünememiştik. Bu büyük mağlubiyetten çıkaracağımız sonuçlarla birlikte dazlak vikinglerden intikam almaya  yeminler olsun. 

IMG_8569.jpg?ex=65b6e4b4&is=65a46fb4&hm=...15e60e547&

Ölen askerlerimizin intikamını almaya Thorn kalesi ile başladık. Bu topraklarda daha çok viking kanı dökülecek.
Ara
Polonya tarih mi oldu? Harita atın görelim bar.
Ara
4700_20240115181610_1.png?ex=65b7c192&is...c3410ec3b&

Fransa ile yapılan kanlı savaştan sonra Reims şehri İngiltere Krallığına katılmıştır.
Ara
İspanya Kralı olarak tekrar barış çağrısı yapıyorum.
Ara
Denmark.png

Macaristan Kralı barbarlık edip kasabalarımızı yağmalama hırsıyla ordularını ileri sürerken başkentini kaybetmiştir.

Garnizonunda sadece 60 milis bulunan Viyana kalesi kahraman askerlerimizin gizli bir saldırısıyla alınmıştır.

11-1.jpg?ex=65b96461&is=65a6ef61&hm=259a...height=383

Ardından kuşatmamız altında olan Macar başkenti düşmüştür. Her zaman olduğu gibi her askerimiz 2-3 Macar askerine denk bir şekilde dövüşmüştür.

11-2.jpg?ex=65b96462&is=65a6ef62&hm=cbfb...height=321

Daha sonra Viyana surlarından çıkmaya cesaret eden "kral", hala kendine ait olduğunu sandığı topraklarda devriye gezerken yakalanıp cezalandırılmış, kaçacak bir yer bulamayınca Kuzey'e doğru yönelmiştir.

11-3.jpg?ex=65b96462&is=65a6ef62&hm=d444...height=327

Kuzey'de de Prague milislerimizce yakalanan Kral yine bir mağlubiyet tadarak Breslau surları ardına sığınarak kendini kurtarabileceğini sansa da şehrin etrafı kuşatılmış ve içerisindekiler kaçınılmaz ölümleri için gün saymaya başlamıştır.

11-4.jpg?ex=65b96462&is=65a6ef62&hm=4e37...height=349

Bir zamanlar Krakow alma hayalleri kuran Leopold de yine kralımız tarafından mağlup edilip kralının yanına kaçmaya mecbur bırakılmıştır.

11-5.jpg?ex=65b96462&is=65a6ef62&hm=aee2...height=398
[+] 1 üye Aytaç nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Gerçekten sürekli olarak kendinden 2 kat fazla orduları kayıpsız yenmişsin. Oyun danimarkalılara ek özellik olarak böyle bir güç vermiş olsa ancak bu kadar olurdu.

Onun dışında merak ettiğim bir şey var? Beni bitirdin sayılır. O yüzden cevap verirsin diye soruyorum. Kaç tane spy elemanın var. Her yerde kuşatmasız alıyorsun. Vienna şehrini casus açtı heralde. Sonra da 40 kişiyle fethetmişsin. @Aytaç
Ara
(17-01-2024, 11:33)/warrior_king : Gerçekten sürekli olarak kendinden 2 kat fazla orduları kayıpsız yenmişsin. Oyun danimarkalılara ek özellik olarak böyle bir güç vermiş olsa ancak bu kadar olurdu.

Onun dışında merak ettiğim bir şey var? Beni bitirdin sayılır. O yüzden cevap verirsin diye soruyorum. Kaç tane spy elemanın var. Her yerde kuşatmasız alıyorsun. Vienna şehrini casus açtı heralde. Sonra da 40 kişiyle fethetmişsin. 
Muhtemelen ilk hotseatiniz. Hs lerde oyun dinamikleri sp deki gibi olmuyor pek. Yapılan savaşların sonuçları normal. Mtw2 de savaş sonuçları ihtimallere göredir, mesela bir savaşı sizin kazanma ihtimaliniz %20 dir. Eğer save-load yapıp yeterince denerseniz kazandığınız ihtimale denk getirebilirsiniz (hs lerde heroic victory alınmasının yasak olma sebebi budur). Bu sebeple saldıran her zaman avantaj elde eder. O yüzden mesela hs lerde ortalıkta gezdirilen orular da pek göremezsiniz fortlara vs koyarlar ben mesela bir noktadan ordu götüreceksem casuslarla etrafı izlerim bütün ormanlara asker sokup kontrol ederim ki saldırı olmasın. Hs için 1 gün süre verilme sebebi de bu, benim 2 saat süren turum olmuştu böyle mikrolarla uğraşınca. Ayrıca kuralsız oyunun bir sıkıntısı da bu oluyor, casuslarla kapı açmak bazı oyunlarda yasak olur bazılarında ise minimum % sınırı konurdu.
giphy.gif
Ara
Ben de turumu 5 dk'da oynayıp yüklüyorum :)
[+] 1 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
sonraki hostseatlarda daha diplomatik bir oyun olacağını umalım. yoksa 20 tur içinde bitecek oyunlar.
Ara
(17-01-2024, 17:04)Númenorë : sonraki hostseatlarda daha diplomatik bir oyun olacağını umalım. yoksa 20 tur içinde bitecek oyunlar.

Ben buna katılmıyorum. Benim şuan tek bir düşmanım var. Fransa. Ve az kaldı onun da. O yüzden ben normal şekilde yapmam gerekeni yaptım. Aynı şekilde @Aytaç yapması gerekeni yapıyor. onun da tek bir düşmanı var ve başkentine kadar almış. Benim önümde fransa olduğu için ben mecburdum saldırmaya. Danimarka'nın ise bir sürü rebel şehri ve hre ve polonya ülkelerini fethetme imkanı vardı. Çok çabuk büyüdü bu yüzden. Venedik ve İspanya ne yaptı bilmiyorum. Macarlar da fransanın kaderini yaşadı yaptığı savaşı kaybetti. Danimarka kazandı. Yapacak bir şey yok. Eğer erkenden savaş olmasın istiyorsanın dört bir taraftan ülkeler seçmek gerekiyor. Kimse sizin rahat rahat oynayıp ekonomi kasmanızı beklemedi diye kötü olmuyor ki.  :grinn:

IMG_8584.jpg?ex=65ba6a89&is=65a7f589&hm=...a1c790aac&
Ara
(17-01-2024, 16:01)elefsar : Ben de turumu 5 dk'da oynayıp yüklüyorum :)

Aynen öyle... Ben en fazla 3-4 sefer denerim olmuyorsa bırakırım. Save-Load yaparak oynamak aşırı sıkıcı geliyor. Oyun gerçekçiliğini kaybediyor. Herkesin uyacağını bilsek en fazla her tur için 5 save load yapma kuralı koyarsın ama nasıl denetleyeceksin. Denetleyemezsin. 

Bu arada 2. hs oynayışım. Keşke medieval bu tür işleri düzeltip oyuna hs ekleyip bu oyunu yeniden çıkartsa. Bu şekilde zaten uzun oluyor bir de sürekli sürekli Save Load yaparak iyice uzatamam ben. Yaz aylarında olsak belki uğraşırdım. Ama şimdi o kadar uğraşacak zamanım yok malesef.

@turkish lokum
Ara
ben de 10 dakikada oynuyorum.

ayrıca ispanya tarihte sömürgeciliğin önünü açmış bir devlettir bilirsiniz...
Ara
(17-01-2024, 15:49)turkish lokum :
(17-01-2024, 11:33)/warrior_king : Gerçekten sürekli olarak kendinden 2 kat fazla orduları kayıpsız yenmişsin. Oyun danimarkalılara ek özellik olarak böyle bir güç vermiş olsa ancak bu kadar olurdu.

Onun dışında merak ettiğim bir şey var? Beni bitirdin sayılır. O yüzden cevap verirsin diye soruyorum. Kaç tane spy elemanın var. Her yerde kuşatmasız alıyorsun. Vienna şehrini casus açtı heralde. Sonra da 40 kişiyle fethetmişsin. 
Muhtemelen ilk hotseatiniz. Hs lerde oyun dinamikleri sp deki gibi olmuyor pek. Yapılan savaşların sonuçları normal. Mtw2 de savaş sonuçları ihtimallere göredir, mesela bir savaşı sizin kazanma ihtimaliniz %20 dir. Eğer save-load yapıp yeterince denerseniz kazandığınız ihtimale denk getirebilirsiniz (hs lerde heroic victory alınmasının yasak olma sebebi budur). Bu sebeple saldıran her zaman avantaj elde eder. O yüzden mesela hs lerde ortalıkta gezdirilen orular da pek göremezsiniz fortlara vs koyarlar ben mesela bir noktadan ordu götüreceksem casuslarla etrafı izlerim bütün ormanlara asker sokup kontrol ederim ki saldırı olmasın. Hs için 1 gün süre verilme sebebi de bu, benim 2 saat süren turum olmuştu böyle mikrolarla uğraşınca. Ayrıca kuralsız oyunun bir sıkıntısı da bu oluyor, casuslarla kapı açmak bazı oyunlarda yasak olur bazılarında ise minimum % sınırı konurdu.

hocam casusla kapı açma yasak kuralı koymak mantıklıymış gerçekten benim aklıma kuralları yazarken gelmedi. mesela bu saatten sonrada casus meselesine kural koyamayız çünkü fransa ve macaristan bayağı zayıfladı. oyunun başı değil.

lakin save - load olayına kimse müdehale edemez. adam isterse 1 kere dener isterse 100 kere dener.

Şahsen ben oran %25 filansa 3-4 kere dener bırakırım zorlamam. Oyunu kazanmak için zorlamak gerek. Ne kadar önem verip ne kadar zaman ayırdığına bağlı. Önem veren kazanıyor bu iş böyle. Adama neden save load yaptın mı diyeceksin. sen de yap derler. her şey kuralına uygun. 

Aslında sıfır save - load oynayacaksın bu oyunu. O şekilde bir oyun dinamiği yazılsa müthiş bir iş olur. Bu iş yapılabilse etrafı da gözetlemek zor olur. Yolda giderken pat bir anda düşman ordusuna denk gelirsin. Aşırı heyecanlı ve zevkli olurdu. onun dışında
[+] 1 üye mithrandiris nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.