Tür: Mitoloji
İlk Baskı: 01 Şubat 2010
Kitap Arkası Yazısı: Dünyanın en ünlü efsane ve mitlerini merak mı ediyorsunuz? Asırlar öncesinden bugüne, nesilden nesile aktarılarak gelen en sürükleyici hikâyeleri bu kitapta bulacaksınız?
İlk anlatımlarından binlerce yıl sonra bile hâlâ geçerli olan efsanelerin ardındaki anlamaları kavrayacak, kültürel önemlerini anlayacak, eski Yunan kahramanlarından Avustralya Aborjinlerinin rüyalarına kadar tüm karakterlerle konuları bu kitapta keşfedeceksiniz.
Eski efsaneler, eski Tanrılar, Eski kahramanlar hiç ölmediler. Sadece biz onları yeniden çağırana dek zihinlerimizin derinliklerinde uykuya çekildiler.”
-Satanley Kunitz, Şair
Henüz bitirmedim. Yarısına ulaştım. Kağıt ve baskı kalitesi çok iyi. Ciltli ve sert kapaklı. İçerik olarak ise dolu dolu. Dünyada insan yaşayan her coğrafyaya sırayla uğruyoruz. Aklınıza gelebilecek her türlü din ve mitolojiye ve hatta hayatınızda adını duymadığınız tanrılar ve efsaneleri listelemişler. Görseller ile anlatıyorlar. Şunu anladım ki insan zihni hangi coğrafyada yaşarsa yaşasın, açıklayamadığı şeyleri efsanelere ve mitlere dökmüş. Kendi coğrafyasında olmayan ve görmedikleri şeylerden haberleri yok, bu yüzden o konuda tanrıları ya da mitleri de yok. Volkanların yanında yaşayan topluluklar volkanlar patlamasın diye volkan tanrısına adak adarken, bereketli diyarlarda kalabalık farklı toplulukların arasında yaşayanlar sürekli komşu topluluk ile savaştığı için savaş tanrılarına adak adıyor. Bu konuya ilgisi olanlara tavsiye ederim. Efsanelerin ve mitlerin kökenlerini ve anlamlarını görseller ile açıklayan bir rehber.