Sohbet: Edebiyat - Genel Sohbet: Kitap Kafe
#61
İzmir Kitap Fuarı kuş uçmaz, kervan geçmez yeni fuar yerine eskisi gibi Kültürpark'ta kurulmuş. Tam da gidemediğime üzülürken Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'nun dahi fuarda yer almadığını öğrendim. Kitap fuarlarının yıllardır sert bir düşüşte olması gizli bir gerçek değil fakat TDK ve TTK bile artık stant kurmuyorsa kitap fuarlarının adı haricinde geriye bir şey kalmamış demektir.

Ankara'da geçtiğimiz aralık ayındaki fuar günümüz standardına göre idare eder seviyedeydi, cuma günü başlayacak fuardan da hiç olmazsa bir öncekinin altına düşmemesini bekliyorum. İstanbul'da vaziyet nasıldır bilmiyorum zira oradaki kitap fuarlarına gitme fırsatım hiç olmadı.

Kitap fuarlarının gitgide içinin boşalıp nihayetinde büsbütün ortadan kalkmalarını bağlayabileceğimiz sebeplerden biri fiziksel kitapların ölüyor olması tabii. Sadece fiziksel kitaplar ölüyor olsa ve ortada dijital kitaplara toplu bir geçiş olsa gam yemeyeceğim ancak bunu işaret eden hiçbir şey yok, aksine Türkiye'de bilumum kitaplar ölüyor.
IbnE9P2.gif
Ara
Cevapla
#62
Gerçekten İzmir Kitap Fuarı baya kötüydü. Ben bile sadece bir kitap alıp çıktım. Ama kitaplara olan ilginin daha çok fiyatlar ile alakalı oldunu düşünüyorum. ortala bir kitabın parası olmuş 250 tl. Haliyle insanlar da bu fiyatlara zorunlu olmadıkça kitap almıyor.
Ara
Cevapla
#63
Kitap fuarlarına son 3-4 senedir falan katılmıyorum. Belki daha uzun olmuştur. Bunun başlıca sebebi fiyat politikası. Öncesinde kitapçılarda gördüğümüz fiyatlar üzerine en az %30 indirim uygulanırdı. Bazıları 2+1, hatta 1+1 kampanyaları yapardı. Son gittiğim kitap fuarında neredeyse tüm kitapçılardaki fiyatların internet fiyatlarının üzerinde kaldığını görmüştüm.

İkinci el kitaplar satan sahaf bölümlerini gezmek hep eğlenceli olsa da hiç 2. el kitap almadım. Hayatım boyunca hiç bir şeyin ikinci elini almadığımı varsayarsak bunun şaşırtıcı bir tercih olmadığını çıkarabiliriz. Ancak sahaf aşığı insanlar için kitap fuarlarının güzel imkânlar sağladığı da yadsınamaz bir gerçek.

Kitap fuarlarını çekici kılan diğer bir unsur ise yazar konuklar. Büyük fuarlarda çok kaliteli yazarlarla tanışma imkânı bulabiliyorsunuz. Fuarda kitap almayacağımı düşününce yazarların da benim açımdan bir cezbediciliği kalmadı.
Ara
Cevapla
#64
Dune serisi + 5 adet Japon Edebiyatı + İş Bankası klasik ve modern klasiklerden 3-5 kitap + Tiamat + Tüfek, Mikrop ve Çelik + 3-5 popüler bilim kitabı ile geçtiğimiz yazı kapattık.

Kitap alma hızım, okuma hızımdan daha fazla olduğu için kitaplıktaki okumadığım kitap sayısı her an artmaya devam ediyor. Eşim için de tam tersi, aldığımdan daha hızlı okuyor. 2 yıl önce toplamda okuduğumuz kitapları karşılaştırdığımızda ben öndeydim, hırslandı. Nihayetinde bu yaz beni geçti ve böyle devam edersem arayı açacak gibi duruyor. Son taktik olarak kitaplıktaki ince kitaplara yöneldim. En son Farabi'nin Mutluluğun Kazanılması isimli eserini okudum, şimdi de Dostoyevski'nin Öteki'sini okuyorum. Eşime de 400-500 sayfalık kalın kitapları iteledim. Gaza getirip Dune serisine başlatabilirsem o ilk 6 kitabı okuyana kadar 15 kitap falan okurum diye düşünüyorum. Sonrasında da Rus Edebiyatına sokabilirsem tadından yenmez.
[+] 1 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#65
Kitaplığında 800 kadar okumadığı kitap bulunan benim okuma isteğim eskisi kadar yok. Gaza getiren de yok :(
Ara
Cevapla
#66
(29-09-2024, 13:36)birisi43 : Kitaplığında 800 kadar okumadığı kitap bulunan benim okuma isteğim eskisi kadar yok. Gaza getiren de yok :(

800 kitap nasıl oldu, miras mı?
Ara
Cevapla
#67
Çocukluktan beri hayalimdi kendime ait bir kütüphane kurmak. 2018 yılında brandosn sanderson' ın sssoylu serisi ile başlayan kitap alma maceramın şu anki durumu sadece :)
Ara
Cevapla
#68
2 yıldır kitapçılara gidip gelirken dergi saflarında all about historyi görüyordum ama şans vermiyordum ama birkaç ay önce okuyacak birşey ararken(kitapta okumak istemiyordum)şans vermek istedim.Iyiki vermişim güzel bir dergi.Şuana kadar 2 sayısını okudum baya beğendim.Bana 2 yönden baya faydası oldu.
1)Derginin okunması kolay ve kısa kısa yazılardan oluştuğu için dinlenirken tele bakmak yerine bundan birşeyler okuyorum.(Yoğun bir dikkat gerektirmeyen kısa kısa yazıların benim için önemini anladım.Bu yüzden bu tarz kitapları da kütüphaneme eklemeyi düşünüyorum) Telefona bakmak insanı hem yoruyor hem de gün sonunda mutsuz ediyor.
2)Dergide güzel öneri kitaplar oluyor.Ilgimi çekeni alıyorum.Öneri aramama gerek kalmıyor
[+] 1 üye Enesrar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
 




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.