05-01-2023, 19:43
36 yıl oynadım. Oynadığım süre boyunca hiç crash yemedim. Berlin konferansı hariç çoğu şeyden keyif aldım.
- Yapay zekaya verilen bonuslar sayesinde ülkeler hızla kalkınabiliyor. Oyunumda İngiltere ve Rusya, 1870 yılında 1 milyar gdp´ye ulaşıp 1200 birim ordu bastı.
- Okuryazarlık normalden daha önemli olmuş. Askerlere ve donanmaya çeşitli bonuslar veriyor. Yani okuryazarlığı düşük bir ülke, yüksek bir ülke ile savaşırken çok zorlanıyor.
- Nüfus büyüme oranları daha tarihsel olmuş. Hatta ülkede çeşitli yasalarla ve vergilerle bu oranı yükseltebiliyoruz.
- Politik grupların verdiği bonuslar değişmiş ve daha kullanışlı olmuş.
- 6 yeni yasa var ve var olan yasalarda da farklı seçenekler var. Ekonomik sistem ve ticaret politikaları farklı bonuslar veriyor. Mesela agrariansim %5 birth rate veriyor. Onun dışında tarımsal çıktılara bonus veriyor.
- Yapay zeka çok agresif. Rusya ve İngiltere bana birkaç kere savaş açtılar. Genelde return cores için açıyorlardı fakat 1 kere İngiltere subjugate için açtı.
- Oyundaki üretim çok daha iyi ve üretim çeşitlerinde daha fazla kontrole sahibiz. Mesela top ve silahı ayrı ayrı üretebiliyoruz. Tek beğenmediğim kısım rubber için vanilla´da olan automatic irrigation´ı koymamışlar.
- Oyunda birçok değişiklik var ve çoğu oyunu daha keyifli hale getiriyor. Ayrıca multiplayer içinde bir sürü araç koymuşlar.
"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir"
Victor Hugo
Victor Hugo