İleti Sayısı: 795
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
12
Uygunsa hesseye talibim bi de alınabilecek ülke varsa toplu yazan çıkarsa güzel olur
Aşağıdaki 1 üye etzel nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye etzel nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Raijin
İleti Sayısı: 670
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
6
Kanimca basarisizliga ugrayacak multi. Ama tabi basarili olursa tebrikler
İleti Sayısı: 1,156
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
10
31-07-2018, 19:08
(Son Düzenleme: 31-07-2018, 19:09, Düzenleyen: Raijin.)
oyun zevkini baltalayan, oyuncuyu oynatmamk üzerine yapılan bu tarz haraketi önlemek için bu kural gelmeli. savaşı açarken taraflar belli ona göre plan yapıp saldırıyorsun bi bakmışsın ally olup savaşa başka birisi girmiş. enforce peace yada interwene war seçenekleri kullanılmalı. oyunu oyunculara oynatmamaya değil de daha zevkli oynamaya teşvik edici olmalıyız.
Aşağıdaki 1 üye Raijin nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Raijin nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Redtay
İleti Sayısı: 795
Imperium:
12
Fodunun görüşünü destekliyorum
•
İleti Sayısı: 8,058
Imperium:
91
31-07-2018, 20:44
(Son Düzenleme: 31-07-2018, 21:19, Düzenleyen: altnkurt.)
Enforce peace kullanılmamalı mı? Önceki mplerde bu seçenek sayesinde çok güzel savaşlar olduğunu hatırlıyorum.
Yanlış okumuşum prdn.
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 41
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
0
Enforce peace olmasın Duman kudurmuştu beni :D
•
İleti Sayısı: 94
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
0
Fodunkıran'ın teklifinde hemfikirim ben de.
•
İleti Sayısı: 3,514
Imperium:
51
Ben de katılıyorum foduna.
•
İleti Sayısı: 48
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
0
Oyuncunun oynayışını zorlaştıran her şeyi o halde ortadan kaldıralım. Gerçek dünyada bu olay çokça yaşanıyor. Ha şimdi diyebilirsiniz o gerçek dünyada oluyor, bu oyun. Bu durumda da ben size şunu demem gerekiyor bu oyun zaten gerçeği taklit etmiyor mu?
•
İleti Sayısı: 3,514
Imperium:
51
Barışa zorlamak için oyunun kendi mekaniği var. Gerçek dünyada oluyor işini bırakalım şimdi. Oyuncunun önünü kesmek için saldırdığı yapay zekaya ally atmanın kurallarda yazmaması dışında meşru bir açıklaması olamaz kanaatindeyim.
•
İleti Sayısı: 48
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
0
Açıkçası yapay zekaya ally atıp savaşa dahil olmanın çat diye hemen isteyince olan bir yanı yok. Yani bunu her oyuncuya uygulayamayabilirsin. Kendi içinde bu durumun ally atan oyuncuya dezavantajları da var. Bunu görmezden geliyorsunuz.
Meşru bir açıklaması olmaması konusunda baktığınız pencereye göre bu değişebilir. Ally atan oyuncu açısından yeni müttefikinin başı belada olması onun için meşru olabilir.
•
İleti Sayısı: 2,840
Imperium:
47
Bu mekanik kullanılırsa ileride çok belaya yer açar. En basitinden diyelim senle silesya'yı zayıf bir anında yakaladın ve savaş açtın. Silesya yıkılmasın diye çat diye flanders trier vb 2-3 oyuncu ona ally atarsa ne yapabileceksin ? Oyunda böyle bir açık varken oyuncuların hepsi savaş açarken korkar duruma gelir. Bu durumun pek savunulur tarafı yok zira senin yaptığın şey sana karşı yapılırsa oldukça mağdur bir duruma düşersin.