15-11-2015, 23:15
(15-11-2015, 23:05)Duman : @PoyrazBen ingiltere ile sonradan müttefik oldum ilk birtevek vardi onu attın oyundan sonra arkdaşım geldi benim ingiltere ile müttefik olmazsam yanlız kalıcam avrupadaki müttefikleri fransa osmanli ile müttefik olarak belirledi fransa benimle müttefik olsaydi ingiltere ile müttefik olmazdım koloni savaşına girerdim ama o bana karşı tehdit olduğu için adamla anlaştım sende bak moskova ile anlaşmısın novgod dan çekilmişin ama adam seni sattı moskovada bizim arkadaşımız
İşte ben de sana diyorum ki,
Bizim beklentimizde ülkeler çıkarları kesiştiği taktirde müttefik olurlar çıkarları ters düştüğünde düşman olurlar. Her oyuncu ülkesi birbiriyle dost olabilir, 20 sene sonra düşman da olabilir. Ama 200 sene boyunca dost olup etrafa birlikte seferler düzenleyemez. Bu dayanışmadır.
Demişim ki babasının hayrına mı girdi savaşa kendisine de toprak aldı. Buraya kadar her şey normal.
Ama o olaydan sonra İspanya-Britanya ülkeleri kan kardeşliğini ilan ettiyse, İspanya Britanya'ya olası bir saldırı için donanmasını bile Britanya'da tutuyorsa (durdurabileceğinden değil) ve bu derece bir dayanışma varsa işte ben buna karşıyım. Benim kurdugum oyunda o hareket olmaz, o hareketin yapılabileceği çok mp var, hangi kalitenin oyuncusu olduğuna karar vermeniz gerek sadece.