23-12-2017, 15:16
(23-12-2017, 14:59)Raijin : @Duman oyunculuk tartışmasının yerine o yönde olması gerekiyordu kesinlikle haklısın.
50 yılda enstitü benimseyememiş olman büyük bir sorun. dediğne göre kaldı ki 1771de de gp değilsin bu demek oluyor ki 71 yılda da mı benimseyemedin be adam !
okadar dedik espiriyle karışık universite yap cahil kalma diye. ama yine tık yok. boşsun çünkü.
Tamamlanmamış ideanın ne poliçesi olacak prestij -ye düştüğünde daha hızlı artıyor olmayan morali düşürmemek istemek de de ayrı bir yetenek olsa gerek. zira 150k ordun neredeyse wipe yiyecekmiş
trade almışsın 1771de hala 2 tane vermişsin. trade alıyorsan kazan kırımın sende olmasi lazim ki aldıgın trade bi işe yarasın. taktiklerin ve stratejilerine hayran kaldım.
sen 300 k getirdiğinde o son savastaki bizim taraftaki 1m ordudan 600ü benimdi. sayı saymasını öğren başta. o savaşta param bile eksilmedi. birşey kaybetmedim. bana kalsa daha o savaşı uzatırdım da sonuç yine değişmeyecekti. ispanya bohem 0ı tüketmişti.
yine iddia ediyorum bi anket açılsa rusyanın oyununu nasıl buldunuz diye, dürüst br şekilde cevap verse herkes aynı şeyi söyleyecektir.
End node'lar bedavadan bende olmayınca kolay kolay para toparlayamıyorsun enstitü alabilmek için çok zeki dostum benim Prestij düşüşünün veya yüksek tutulmasının kararını da ben veririm. Bunlar pek yetenek gerektirmeyen şeyler de senin için bir yetenek herhalde bu karar aşamaları. Savaşta wipeları sen seversin pek çok wipe'ın oldu da bedavadan aldığın topraklar sayesinde mevcut ekonomin kurtardı seni.
Fransayla idea tamamlayıp bu kadar övünen de bir sen olmalısın. Harika kabiliyetlerin var devam böyle aferin. Sonuç değişmeye başladığı için savaşı bitirdiniz savaş lehinizde gidiyor olsaydı böyle bir anlaşmaya razı olmazdın herhalde. Buna zafer deniyor belki pek görmemişsindir. Oluşturduğun arkadaş çevrene "hadi beyler rusyayı kötüleyin ankette kötüyü seçin" dersen tabiki herkes aynı şeyi söyleyecektir.
Ben senin ordun azdı demiyorum zaten. Savaşta 3. büyük ordu bana aitti diyorum. İkidir kendi kendine yorumluyorsun yazdıklarımı. Yazılana cevap ver, kafanda oluşturduğuna değil.
Bu arada Kazan zaten bende, Kırımdaki paranında %70i bana doğru akıyor oyun takibi efsaneymiş.
Tartışmayı uzatmaya gerek yok. Beni konuşmalarında anma yeterli.