İleti Sayısı: 510
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
0
"Fransa ya karşı kurulan zillet ittifakı" hmm Fransa'nın nice zulümler yaptığı bir İberya topraklarından çıkmasını istemek bizim haklı talebimizdi. Fakat İspanya'ya karşı kurulan nice hain işbirliğiniz ile ispanyayı yok edeceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Osmanlının yanında duran Hristiyan devletler günahlarının üstünü kapama derdindeler. Osmanlı'nın Londra'ya kadar geleceğinin fakında değiller çok geç olmadan bu Osmanlı zulmüne dur demeliyiz.
•
İleti Sayısı: 2,840
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
47
Osmanlı size karşı hiçbir agresif tutum sergilememişken kendinizi bizim önümüze atmanız sizin hatanızdı. Fas üzerindeki genişlemenize bir noktaya kadar göz yumabilirdik ancak daha kendi sınır sorunlarınızı halledememişken bizim hedefimiz olan Tunus topraklarına atladınız. Bunun sonucunda ise tüm kuzey afrika topraklarından atılacaksınız. İspanya Avrupa siyasetinde kendi yerini bilmeli ve ona göre davranmalıdır. Bizim diğer devletlerin anavatanı üzerinde gözümüz yoktur ancak kendilerini bizden üstün görenlere hadleri bildirmekten çekinmeyeceğiz.
•
Imperium:
0
Her seferinde İspanya karşıtı hamlelerinden geri durmayan Osmanlı'nın güzel bahane üretmeleri bunlar. Kuzey Afrika Osmanlının malı değildir onların ana vatanı değildir. Oralardaki ilk seferimizde bile bize enforce atan Osmanlı'nın buralardaki planları başından beri belliydi sadece Tunus'a girmemi bahane ederek tüm Kuzey Afrika'nın kendisine peşkeş çekilmesini istiyor. Bize karşı politikalar izleyen Osmanlı sanki aramızdaki sorunları biz başlatmışcasına bize yolladığı diplomatlara Bize saldıran ülkeyi yaşatmam türünde söylemlerde bulunuyor. Halbuki bizim Osmanlıya karşı giriştiğimiz savaşa Osmanlı bizi mecbur etmişti. Kuzey Afrikayı aldıktan sonra Osmanlı'nın yine hangi bahaneleri gerekçe göstererek nerelere sulanmaya kalkacağını merakla bekliyoruz artık orası İberya mı olur Almanya mı olur yoksa İtalya mı olur göreceğiz. Bu Türklerin Avrupalı devletlere karşı ilerleyişine daha ne kadar göz yumacak Avrupa devletleri.
•
İleti Sayısı: 3,510
Imperium:
51
Bugünlük Prusya'ya yedek arıyorum.
•
İleti Sayısı: 1,168
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
2
Koloni Atmayan Bir ispanya Baya hoş :) :)
•
İleti Sayısı: 5,902
Imperium:
37
İftar dolayısıyla gecikecekler olabileceği için etkinlik 21:30'da başlıyor.
•
Imperium:
0
Ben 1 saat gecikeceğim. Ülkem için koruma talep ediyorum. Eğer yedek geçmek isteyen olursa bana yazsın tüm gün yedek olacak arkadaşa verebilirim.
•
İleti Sayısı: 1,464
Imperium:
24
Oyuna geleceğim fakat oyunun çoğunluğunda afk kalma durumum olabilir.Aynı fodunkiran gibi tüm gün yedek olacak biri varsa verebilirim.
•
İleti Sayısı: 131
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
1
oyuncuların yarısı ya gelmiyor ya afk.etkinliği yarına alma şansımız var mı ?
•
İleti Sayısı: 26,428
Imperium:
139
Bugüne has bir durum mu gecikmeler yoksa her hafta mı olacak?
•
Imperium:
0
Bugüne has gecikme benim ki iftara bir yere gitmem gerektiği için eve dönmem vakit alacak.
•
İleti Sayısı: 244
Imperium:
2
@Aytac elimden geleni yaptım umarım daha iyi yerlere getirirsin ülkeyi. Fakat deginmek istedigim bir konu var beni üzen desem daha dogru olur. Avusturya garantorlugunu kaldırıp onu 'artık korumuyorum' hissi yarattıktan sonra avusturyaya acılan savasta korumak icin baska devlete no cb savas acıp %80 90 warscore anlasma gondermeyi etik bulmadigimi dile getirmek isterim. Ülkeler siyasetini boyle yapmamalı diye dusunuyorum. Korumak istiyorsan garanti atarsın ve korursun ve kimse buna laf bile soyleme hakkına sahip degildir fakat korumayıp siz buna savas ilan ettiniz alın o zaman no cb acar ordularınızı telef eder bu denli agır anlasmalar gonderirim demek hic etik degildi. Umarım bu cümlelerimde kırıcı olmamısımdır hepinizi seviyorum :)
Aşağıdaki 1 üye chaos10ur nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye chaos10ur nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Aytaç