22-02-2017, 18:56
3. İngiliz-İspanyol Savaşı ile dengeyi sağladık.İlk savaş beyaz barışla, ikinci savaş ise İngilizlerin İberya ya adım atmasıyla bitmişti.Son savaş ise İngilizlerin agresifliği üzerine başladı, öyle bir durumda yakalanmıştık ki ülke de savaşı devam ettirecek genç sayısı sadece 4 bin den ibaretti.Ordumuzun üçte biri ise Meksika kıyılarındaydı.İngilizler ise bütün ordularını İberya ya sürdü fakat İberya dağları İngilizlere mezar oldu.İspanyol ordusu kalitesiyle bazen sayısı kendisinin 2 katına çıkan orduları alt etti.İberya da İngilizlerin elimizden gasp ettiği topraklar tekrar elimize geçti ve savaş sırasında bütün İngiliz kolonileri işgal yediler.İngiltere çılgın bir şekilde borçlandı.3. yenilgisinden sonra tekrar borç çekip üstümüze gelmeye hazırlanıyordu ki diğer devlet elçileri tavsiye olarak ülkesinin batacağını anlaşmasını söylediler.
Anlaşma sonucu İngilizler, İberya dan atıldı, Karayipler deki İngiliz kolonisi ise 3 toprağı hariç İspanyol kolonisine devredildi.İngiltere belli bir miktar da savaşın sorumlusu olduğu için İspanya ya para ödedi.
4. savaşta eşitlik bozulacak fakat bu sefer savunan taraf olmayacağız.(Savaşla uğraşırken resim almayı unutuyorum savaşla ilgili, savaşa girersem birisi hatırlatsın.)
Anlaşma sonucu İngilizler, İberya dan atıldı, Karayipler deki İngiliz kolonisi ise 3 toprağı hariç İspanyol kolonisine devredildi.İngiltere belli bir miktar da savaşın sorumlusu olduğu için İspanya ya para ödedi.
4. savaşta eşitlik bozulacak fakat bu sefer savunan taraf olmayacağız.(Savaşla uğraşırken resim almayı unutuyorum savaşla ilgili, savaşa girersem birisi hatırlatsın.)