[MP] Stellaris - Multiplayer: Aralık 2021
4g576t23ku.jpg

Strategyturk Aralık 2021 Stellaris etkinliğine hoş geldiniz.
Etkinlik İşleyişi
  • GM : @Selene
  • Oyun Günleri: Perşembe
  • Oyun Saatleri: 21.00 - 00.00
Etkinlik Ayarları
  • Galaksi Boyutu: Medium (Katılıma göre değişiklik gösterebilir)
  • Galaksi Şekli: Elliptical
  • Teknoloji & Gelenek Maliyeti: 0.75x
  • Geçiş Tarihleri: 2300 - 2400 - 2500
  • Yaşanabilir Gezegen: 0.5x
  • Gateway ve Wormhole Sıklığı: 0.5x
  • Hyperlane Sıklığı: 1.x
  • Kriz gücü: 4x
  • Ayar önerilerinizi bekliyoruz.
Etkinlik Kuralları
  1. Oyuncular imparatorluklarının etiklerine ve civiclerine göre uygun oynamalıdırlar.
  2. Oyun içerisinde herhangi bir bug, exploit vb. oyun açığından yararlanılamaz, nation-ruining sayılabilecek davranışlar sergilenemez.
  3. Oyuncular oyun gününden önce imparatorluklarının resmini konuya atmalıdır, haritada karışıklık olmaması için başka oyuncuların seçtikleri renkleri seçmemeleri önerilir. 
  4. AI'lardan favor alınamaz.
  5. Bir federasyondaki ülke sayısı oyun başındaki oyuncu sayısının üçte birinden fazla olamaz. Küsurat aşağı yuvarlanır.
  6. Federasyon üyelerinin arasında kesintisiz hyperlane bağlantısı olması gerekir.
  7. Fallen Empire'lar oyuncu federasyonuna alınamaz.
  8. Oyuncular hyperlane bağlantısı olmayan imparatorluklara sistem kaybettirecek savaş açamaz.
  9. Birden fazla oyuncunun yer aldığı savaşlarda barış antlaşmalarının çoğunluk tarafından onaylanması gerekir.
  10. Oyuncuların oyuncu bağımlı imparatorluğu olamaz, savaşla bağımlı imparatorluk yapılamaz.
  11. Early/mid game'de bir imparatorluğun bir savaşta kaybedebileceği koloni sayısı 1/2, sistem sayısı 5/10'dur. Late game'de sınır yoktur.
  12. Savaşta aldığınız sistemlerin imparatorluğunuzla hyperlane bağlantısı olmalıdır.
  13. Oyuncu imparatorlukları savaşla bölündüklerinde bölen taraf sınırlarını kapalı tutamaz.
  14. Bordergore yasaktır.
  15. Total War ırkları oynanamaz.
  16. Her oyuncunun 20 habitat hakkı vardır. Her normal gezegen kolonileri bu hakkı 2, Ecumenopolis ve Ring World Segmentler 5 azaltır.
  17. Common ground, Hegemony, Lost Colony, Necrophage, ve Clone Army kökenleri seçilemez.
  18. Kural önerilerinizi bekliyoruz.
[+] 2 üye Selene nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Nation-Ruining ne?
Bilim hayattır ama onun dahi bilemediği tek şey kıyametin zamanıdır
Ara
Katılıyorum
Ara
Katılmayı düşünüyorum ama öncesinde kurallarla ilgili birkaç sorum var.
1- "Oyuncular imparatorluklarının etiklerine ve civiclerine göre uygun oynamalıdırlar." Uygun oynamaktan kasıt tam olarak nedir? Mümkünse bir örnekle açıklanırsa daha iyi olur.
2- "Oyuncuların oyuncu bağımlı imparatorluğu olamaz, savaşla bağımlı imparatorluk yapılamaz." Bağımlı imparatorluk vasal olmak mıydı?

(22-11-2021, 16:53)korkusalan : Nation-Ruining ne?

Bilerek kendi ülkene zarar vermek, zarar verici davranışlarda bulunmak diye biliyorum.
tTRiYax.png
Ara
rezerve
Ara
(29-11-2021, 13:47)reddga : Katılmayı düşünüyorum ama öncesinde kurallarla ilgili birkaç sorum var.
1- "Oyuncular imparatorluklarının etiklerine ve civiclerine göre uygun oynamalıdırlar." Uygun oynamaktan kasıt tam olarak nedir? Mümkünse bir örnekle açıklanırsa daha iyi olur.
2- "Oyuncuların oyuncu bağımlı imparatorluğu olamaz, savaşla bağımlı imparatorluk yapılamaz." Bağımlı imparatorluk vasal olmak mıydı?

(22-11-2021, 16:53)korkusalan : Nation-Ruining ne?

Bilerek kendi ülkene zarar vermek, zarar verici davranışlarda bulunmak diye biliyorum.

1- Bu kurala verilebilecek bir örnek pasifist bir imparatorluğun savaş ilanı kısıtlamalarının etrafından dolanmak için bir federasyon üzerinden normalde açamayacağı savaşları açmasıdır.
2- Evet vasal, tributary, protectorate, subsidiary bunların hepsini kapsıyor.
[+] 1 üye Selene nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Yanıtlar için teşekkürler. Etkinliğe katılıyorum, imparatorluğumun resmini sonraki iletimde atacağım.
tTRiYax.png
Ara
Katılıyorum.
"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir" 
Victor Hugo
Ara
Son haftalarda oynadigim oyunlara gore yasakli buildlerin degismis oldugunu gordum.

Clone army hep yasak cunku iki opsiyonundan biri asiri guclu ve oyuncunun bunu secmeyecegini garantilemek gerekiyor.

Necroid buildi biraz nerf yemis. Hala kismen populer ve guclu ama eskisi kadar başat degil. Bu yuzden yasaklamiyorlar. Yine de lithoid necro buildin yasak olduğu oyunlar gordum. Ayrica necro buildi oynamasi en fazla mikro gerektiren tip.

Ringworld ve void dweller algisi oldukca degismis. Rinworld baslamgicinda nedense research district yok ve garanti gezegen cikmiyor. Hal boyleyken kendi kendine yetebilmesi bile sorunlu. Ustune nufus artisi kisitli oluyor tek koloni oldugu icin. Yasakli olmadigi halde ringworld baslayan kimseyi gormedim iki aydir. Tek avantaji oyunun ilerisinde ucuza diger ringworld segmentlerini tamir edip onlar ustunden gelisebillmek.

Void baslangici ortalama, iyi bir nufus ve artis ile basliyor ama habitat disindakilerin gelişimi cok kisitli, hem Ascension perk hemde pahali gelistirme teknolojini açmadan adam olmuyor. Diger oyuncular baska koloniler attiginda nufus avantaji da kalmiyor cunku habitat nufusu gezegene gore artik cok yavas artiyor. Tek erken donem avantaji bir tane fortress habitati yapip asker doldurup isgal edilip gecilemez sistem yapabilmek.
Ara
slowbois.png
tTRiYax.png
[+] 2 üye reddga nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir" 
Victor Hugo
Ara
naboo.PNG?width=938&height=603
Ara
Etkinlik bu akşam başlıyor.
[+] 2 üye Selene nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
aqua1.PNG
俺たち 自由 に なれる の か ?
[+] 2 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
2 kritik soru:

-Diplomasi kurallari kalkti mi?

- Hyperlane baglantisi olmayana savas acamama kurali criminal syndicate savasi icin gecerli mi? Galaksinin obur ucunda syndicate bana ofis atarsa ona savas acip kaldirtamayacak miyim. 

Bu kuralin, hyperlane baglantisi olmayana sistem alma savasi acilamaz seklinde değiştirilmesini teklif ediyorum.
Ara
(09-12-2021, 12:20)yafeshan : -Diplomasi kurallari kalkti mi?
Evet.

Alıntı:- Hyperlane baglantisi olmayana savas acamama kurali criminal syndicate savasi icin gecerli mi? Galaksinin obur ucunda syndicate bana ofis atarsa ona savas acip kaldirtamayacak miyim. 

Bu kuralin, hyperlane baglantisi olmayana sistem alma savasi acilamaz seklinde değiştirilmesini teklif ediyorum.
Kuralın şimdiki hali onu gösteriyor, kuralı gözden geçireceğim.
Ara
unknown.png
[+] 3 üye Pharmacist nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Ekran_Goruntusu_6.png
[+] 2 üye Enesyavuz nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(09-12-2021, 12:38)Selene : Kuralın şimdiki hali onu gösteriyor, kuralı gözden geçireceğim.

Yanlis anlasilmasin ama bu kural ozellikle suc imparatorluklari icin kotuye kullanilmaya cok musait. Su haliyle kalacaksa size iyi oyunlar diyip musademi istiyorum.
Ara
20211209172507_1.jpg
[+] 3 üye kscub nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 17 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.