[MP] Vic3 - Multiplayer: Aralık 2024
Yeni ülke listesi, katılımlar devam ediyor etkinlik yarın başlıyor
Ülke listesi
Ara
Kuruldu.
ID: 304683ca-0d3a-40d0-9b28-b4587a73f1dc.nakama-1
"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir" 
Victor Hugo
Ara
oFdGxhl.png
Königreich Bayern
Napolyon savaşlarından sonra Kutsal Roma prensliklerinin birleştirilmesi işimize yaramış olmasına rağmen, Fransa´nın zayıflamasından en çok Avusturya ve Prusya yararlandı. Her ne kadar Güney Almanya´yı birleştirmek istesek de 1815´de yürürlüğe giren güçler dengesi elimizi zayıflattı. Aradan geçen 21 yılda anlaşmalar yavaş yavaş delinmeye başladı. Bizde Güney Almanya´yı birleştirmek için Baden´e savaş ilan ettik.

s8Aac2r.png
Baden´in İlhakı
İlhak sonrasında Kuzeydeki dostumuz Prusya´da büyük bir iç savaş çıktı. İç savaşın sebebini tam olarak bilinmese de, sonucunda tüm Zollverein üyeleri birlikten atıldı. Tüm Alman devletleri bu anlık hareketten dolayı derin bir buhrana girdi. Prusya´da dahil olmak üzere tüm Alman devletlerinin GDP´si %50 düştü. Üstüne tahıl ihtiyacımızı kuzeyden karşıladığımız için büyük bir kıtlık başladı. Neyse ki 1. Ludwig ülkeyi derin bir borca sürükleyecek olsa da tüm kaynak kıtlıklarını bitirdi. 
Ekonomik buhranın devam ettiği dönemde ülkenin para ihtiyacını karşılamak için Württemberg´e savaş ilan edildi. Amaç Güney Almanya´yı birleştirmek ve Württemberg´in kasasına çökmekti.

NXV4VpO.png gRmM8Dh.png
Württemberg´in İlhakı ve Prusya İç Savaşı
Güney Almanya´yı birleştirmemize rağmen her gün daha büyük borca giriyorduk. Kasa´nın yeniden dolması için kral tarafından İsviçre´nin işgaline karar verildi. Bu radikal karar yüzünden Avrupa prenslikleri İsviçre´yi korumak için koalisyona katıldı. Bizde katılan ülkeleri ilhak olmakla korkuttuk. Nitekim savaş başladı. Fakat ülkemize verilen kredilerin sonuna gelmiştik. 4 hafta içinde İsviçre ve Saksonya´nın işgali tamamlandı. Bu topraklar ülkeye bağlandı.
hAioizH.png     
İsviçre ve Saksonya sonrası Bavyera 
Bu tarihten sonra ülke olarak izolasyona çekildik. Sahip olduğumuz 9 milyon pound borcu ödemek için yasalarda değişiklik yaptık, küçülmeye gittik ve radikalleri sakinleştirdik. Yaşanan barış döneminde 2 milyonun üzerinde borcumuzu ödedik ve büyümeyi hızlandırdık. Ülke iyi duruma geçer geçmez Hesse´ye savaş açtık.

Q1bcTTe.png
Avrupa´da son durum.

Ekstra olarak Dünya haritası

aZTRMJ6.png
"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir" 
Victor Hugo
[+] 3 üye Menars nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
granadanın akıbetini merak ediyorum. ben kendi oyunumda granada ile brezilya fethi dışında zorlanmamıştım. en riskli durumda meksika gözüküyor. umarım ayakta kalır. olası rus protekterası çıkış yolu olabilir meksika için. portekiz güçlenebilirse ispanya protekterası iberya kurmasını sağlar. ama bunun için fas bölgesini alması ve afrikada koloniyal olarak büyümesi gerek. ferrekenin oranje tercihi bölgedeki kolonizmi derinden sarsacak nitelikte olabilir. bölgede ingiliz koruması sayesinde dominasyon yaratabilir. bu durumda en şanslı büyümeye yatkın ülke gran colombia gibi duruyor. büyük güçler ele almadan önce brezilyanın gücünü kırabilirse süper güç adayıdır. herkese başarılar. takipteyim.
FxO_A92WYAI--2l.jpg
[+] 1 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Ülkede köleliği kaldırmaya çalışırken zenci köle yanlılarının tutumları ...
Ara
[+] 4 üye Ferreke nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Kuruldu
ID: ebc942ad-e30b-46bb-89d5-1f3836dae4eb.nakama-0
Victor Hugo
Ara

Oranje'da mevcut durum
[+] 3 üye Ferreke nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Bu hafta ve önümüzdeki hafta etkinlik günlerinde şehir dışında olacağımdan katılamayacağım.
IbnE9P2.gif
Ara
1870 Yılı Haritası

Görsel

ÜlkeOyuncu1854 Yılı GDP1870 Yılı GDPArtış(milyon)Büyüme
120px-Flag_BAV.pngBavyera@Menars7,7332,7+24,97+%323,03
120px-Flag_BEL.png Belçika@Joe Andy6,3911,7+5,31+%83,10
192px-Flag_sub_SWE_union_mark.png İsveç@Attila the Hun6,7411+4,26+%63,20
192px-Flag_POR.png Portekiz@Joseph163,947,98+4,04+%102,54
192px-Flag_FND_andes_federation.png Amerikalar F.@Selene6,0113,8+7,79+%129,62
192px-Flag_ORA.png Oranje@Ferreke4,7820,5+15,72+%328,87
192px-Flag_MEX.png Meksika@Elefsar5,695,06-0,63-%11,07
[+] 3 üye Selene nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
GDP'yi düşüren adam olarak tarihe geçtim. Osmanlı ile sp oynuyorum. Bilmediğim çok şey varmış, öğrendikçe öğreniyorum :) Tabi bazılarımız oyun bilgisinin zekatını verse yine geçemeyiz.
[+] 5 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(27-12-2024, 09:48)Elefsar : GDP'yi düşüren adam olarak tarihe geçtim. Osmanlı ile sp oynuyorum. Bilmediğim çok şey varmış, öğrendikçe öğreniyorum :) Tabi bazılarımız oyun bilgisinin zekatını verse yine geçemiz.
Oranje mucizesine güven elefsar seninle ticaret ve yatırım anlaşması yapalım kısa sürede toparlanırız.
Ara
Oda kuruldu
ID: b7c2a9f6-bc95-4821-9b8a-a8595cf9f110.nakama-1
Victor Hugo
Ara

Konuyu Okuyanlar: 7 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.