Fransa devleti 1860 yılında kaybedilen hatta bazı kesimlere göre 3.napolyon tarafından satılan alsas lorenin kaybıyla avrupadaki gayemiz olan fransızlar fransa devleti çatısı altında kalmalıdır hedefimiz sekteye uğradı.3.napolyon vatan müdafası mahkemelerinde 7 yıl yargılandı ve 1867 vatana ihanetten suçlu bulunarak pariste giyotine gönderildi.büyük napolyon gibi tarihteki en büyük fransızın yeğenin böyle vatan haini biri olması tarihin bir cilvesi olması gerek.En son ren krizinden sonra ekonomimiz büyüdü.yeni koloniler elde ettik ispanya tahtından memnun olmayan bir zamanların fransız kraliyet ailesi ve ispanyayı da yöneten bourbonlara bağlılığyla tanınan leon castille eyaleti ordakilerin isteği üzerine bize bağlanmış ve 60.000 işsiz insan fransız devleti ve iş adamlarının desteğiyle hemen yeni kurulan fabrikalarda işe başlamışlar ve durumlarından çok memnundurlar geçen yıllarda sanayimizi bir üst noktaya getirdik.en önemlisi bizim olan alsas loren 1872 1874 yıllarında iki tarafın da büyük kahramanlıklar gösterdiği savaşı toplam 1 milyon insanın vatanı için şehit düştüğü savaş büyük zaferimizle sonuçlandı bıraktığımızda alsasın %70 i fransızken ve içinde 3 tane fabrika varken aldığımızda 1 fabrika ve %51 fransız olan bir yerle karşılaştık.galiba bahsedilen alman ekonomik mucizesi fransızlar yaşıyor diye bir alsas lorene uğramamış.alsasta beni çok duygulandıran bir olayı saygıdeğer devletlerle paylaşmak isterim.1865 kaybından sonra fiilen 6 yıl bizim de desteklediğimiz bağımsızlık harbinde 1 kolu 1 gözü ve diğer kolunun 3 parmağını kaybeden vefakar fransız nicholas chauvin bu savaşta 2 çocuğuyla birlikte ölümsüzlüğe erişti.bir diğer dokunaklı hikayemiz ise bazılarımızın tanıdığı jean thurel in ailesine ait bu kişi 1698 de doğup 75 yıl askerlik yapıp 108 yaşında vefat etmiş 106 yaşında da legion d'honneur madalyasını icat edildiğinde ilk hak kazananlardan biri olan ve 1806 yılında 1400 frank emekli maaşına 1200 frank da napolyonun ek verdiği 27.375 gün şafak sayan bu vefakar askerin 5 çocuğu ve 7 torunu bu savaşta ölümsüzlüğe kavuşmuştur.tanrı ve isa onlardan razı olsun biz fransızlar işte böyle bir milletiz vatan toprağını son damlamıza kadar savunuruz ve savunacağız.şimdi tüm avrupanın sevinçle karşıladığı bazılarının 100 yılın antlaşması dediği kahire protokolüne katılan tüm devletlere biz de teşekkür ederiz.şimdi biraz ithamlara cevap verelim.biz hiçbir zaman almanya ve keza müttefiki avusturyaya savaş çığırtkanı ta ki bu güne kadar demedik hatta bu 2 devlet bize başından itibaren savaş çığırtkanlığıyla suçlamışlar fakat kendileri ne hikmetse hollandaya hiçbir sebep yokken savaş açmışlar ve hollandaya büyük zarar vermişlerdir bunu tüm devletlere duyuruyorum ve hollandaya geçmiş olsun diliyorum ama bugün ilk kez söylüyorum almanya ve avusturya savaş çığırtkanıdır başta rusya ve osmanlıya kanla beslenen iblislere karşı fransanın yanına davet ediyorum.bugün hollandaya komik bir şekilde kötü şöhretten savaş açanlar yarın almanya rusya toprakları lebensraum(yaşam alanı) diyerek saldırsa veya keza sözde alman kardeşi balkanlar avusturyanın pan germenizmin merkezi haline gelecektir yeni balkanalmanya olacak diye osmanlıya saldırırsa kim karşı koyacak.bu almanyayı kuran prusya devletinin vahşi militarist politikaları yüzyıldır bilinen gerçek hatta bu lebensraum denilen kavram da bu prusya denen askeri diktatörlükten çıkan bir kavramdır.sözde almanlara şuanki almanya yetmiyor rusya topraklarındaki aşağı ırk slavlar bunlar için çiftliklerde çalışıp bu alman halk polonya rusya beyaz rusya ukraynada büyük topraklar devlet tarafından hibe edilip afedersiniz köle olarak slavlar kullanılıp alman ekonomisi şahlanacakmış.son olarak fransa ayrılmaz bir bütündür 3.napolyon denen hainin devri bitmiştir.
VİVA LA FRANCE
VİVA LA FRANCE