31-05-2020, 05:36
Avusturya-Macaristan İmparatorluğu herkesi selamlamaktadır! Yaklaşık 30 senelik periyotta ülkemizi hem askeri hem sanayi anlamda büyütüp, etkin kalifiye bir topluma evrildik. Bununla birlikte dünyevi yatırımların yanında gelecek nesillere daha hür ve eşitlikçi bir vatan bırakma gayretlerimiz devam etmekte. Avusturya-Macaristan İmparatorluğunda her millet eşit hak elde edebileceği gibi ezilen azınlığa tekabül eden yurttaşlarımızın da sesleri gür çıkacaktır. Vizyonumuz Danubian halklarının kardeşçe yaşayacağı bir federasyon kurmaktır.
Şuan vatan İngiltere-Sardinya saldırısının altındadır lakin bu saldırılar ters tepmiş Sardinya'nın önemli bir kısmının işgal edilmesine neden olmuştur. Asil İtalyan milletlerinin de desteğini arkasına alan Avusturya-Macaristan-Rus ittifakı Milano'daki kılpayı kaybettiği savaş ile Bergomo'ya çekildi. Bununla birlikte Lucca ile Bergomo'ya yapılan eşzamanlı düşman saldırıları öyle bir püskürtüldü ki soluğu Torino'da aldık. Bir çok İngiliz ordusu bitik bir halde tarafsız Fransız sınırının ötesine geçip korkak bir hamlede bulunmuştur. Fransa İmparatorluğunun savaşta tarafsız kalıp ya bize askeri geçiş vermesini yada İngilizlere vermiş oldukları geçişleri iptal etmelerini talep etmekteyim.
RP ve kısaca oyunla alakalı kesitleri bırakacak olursak, gelecek oyunda bence kural ihlali olan ama hadi kuralın etrafından oynama diyeceğimiz bir konuyu ortaya atıp oyunun GM'i @Mabella nın insiyatif alması gerektiğini düşündüğüm bir konudan bahsedeceğim.
Malum Sardinya oyuncusu İngiltere ile Ally olup GP ile ally olma hakkını doldurmuş bir vaziyette ortak bir amaç için bana savaş açtılar. Saldırgan taraf Sardinya oyuncusu olduğu için oyuncu allyı İngiltere oyuncusunu çağırıyor. Buraya kadar bir sorun yok değil mi? Sonuçta 1870 yılına kadar ally sınırı 1 doğru muyuz? Evet buraya kadar doğruyuz lakin Fransa oyuncusunun kurallar gereği savaşa girememesi üzerine Humilate savaş sebebi araştırıp bana saldırmaya hazırlanıyor.
Şuan vatan İngiltere-Sardinya saldırısının altındadır lakin bu saldırılar ters tepmiş Sardinya'nın önemli bir kısmının işgal edilmesine neden olmuştur. Asil İtalyan milletlerinin de desteğini arkasına alan Avusturya-Macaristan-Rus ittifakı Milano'daki kılpayı kaybettiği savaş ile Bergomo'ya çekildi. Bununla birlikte Lucca ile Bergomo'ya yapılan eşzamanlı düşman saldırıları öyle bir püskürtüldü ki soluğu Torino'da aldık. Bir çok İngiliz ordusu bitik bir halde tarafsız Fransız sınırının ötesine geçip korkak bir hamlede bulunmuştur. Fransa İmparatorluğunun savaşta tarafsız kalıp ya bize askeri geçiş vermesini yada İngilizlere vermiş oldukları geçişleri iptal etmelerini talep etmekteyim.
RP ve kısaca oyunla alakalı kesitleri bırakacak olursak, gelecek oyunda bence kural ihlali olan ama hadi kuralın etrafından oynama diyeceğimiz bir konuyu ortaya atıp oyunun GM'i @Mabella nın insiyatif alması gerektiğini düşündüğüm bir konudan bahsedeceğim.
Malum Sardinya oyuncusu İngiltere ile Ally olup GP ile ally olma hakkını doldurmuş bir vaziyette ortak bir amaç için bana savaş açtılar. Saldırgan taraf Sardinya oyuncusu olduğu için oyuncu allyı İngiltere oyuncusunu çağırıyor. Buraya kadar bir sorun yok değil mi? Sonuçta 1870 yılına kadar ally sınırı 1 doğru muyuz? Evet buraya kadar doğruyuz lakin Fransa oyuncusunun kurallar gereği savaşa girememesi üzerine Humilate savaş sebebi araştırıp bana saldırmaya hazırlanıyor.
- Durup dururken humiliate yememin sebebi nedir?
- Niye Sardinya bana savaş ilan ettiğinde Fransa benim sınırımda bütün askerlerini yığmış bir şekilde bekliyordu? Savaşa girebileceğini mi düşünüyordu? (Sardinya topraklarında yığılmışlardı)
- Fransanın amacı İtalya'nın kurulması ise neden gerçek bir savaş sebebi aratmıyor?
- Niye prestij kazanımı-azaltımı gibi bir amaç edinip binlerce askerini heba etme riskini göze alıyor? Üstelik bunu geçtim niye oyunun en kısa savaş aratma süresine sahip savaş sebebi belirleniyor?
- Fransa-İngiltere müttefikliğinin olduğunu da belirtmek isterim.
- Hadi prestij o kadar değerli Fransa'ya karşı savaşımda ben Fransa'nın isteklerini savaşı ilan ettiği an kabul edersem ne yapacak? savaş sebebi mi ekleyecek? Yoksa anında kabul mu edecek? Teslimiyeti kabul edip savaş ekleyeceğini söyledikten sonra asıl amacı olan Sardinya'ya karşı Avusturya-Macaristan savaşına müdahil mi olacak? Öyle bir şey olduğu takdirde asıl amacı belli olup bunun dışında teslim olmuş bir devletin ordularına saldırmış olacak. Savaş sebebi ekleyecekse ''war score lazım'' dediğinde ise cevabım gel Viyana'yı işgal et al sana War score demek olacak. Bunun üzerine bedavadan verilen War Score'ı elinin tersiyle itip hayır savaşacağım derse bu ne demektir?
- Üsteki senaryoda bile savaş açıldığı an ben mağdur oluyorum çünkü etrafından oynanan kuralın faturasını öyle yada böyle ben ödeyeceğim. Teslim olmuş ordulara saldıran bir Fransız ordusu asıl amacı ifşa edip etik olmayan bir hareket gösterecek. Yine eklediği savaş sebebi toprak koparmak olduğu takdirde asıl amacını gizleyip savaş aratma sürelerini kötüye kullanacak.
- Yine oyunun ilk gününde Sardinya AI'sine saldırdığımda Sardinya müttefiklerinin yanında İngiltere Müttefikleri ile de uğraşmak zorunda kalmıştım. Burası tartışmalı bir konudur.