Bence hepsinden önce bu oyun artık ne kadar oynanabilir diye sorgulamamız lazım bu kadar olay çıktı, haydi bunu geçiyorum habire Büyük Devletlerin oyuncusu değişiyor buda oyunu eksiye götüren olaylardan bir tanesi açıkçası. Oyuna olan güven de azaldı ve huzursuzluk olduğunu da eklemekte yarar var diye düşünüyorum. Şikayetlerim bunlar, önerim ise ya yeniden bir oyuna başlayalım veya da Major Devletlere oyuncu bulalım Major Devletletler'de oyuncu yokken İsveç, İsviçre, Çin ve benzeri ülkelerde oyuncu olmasını saçma buluyorum. Ekstra olarak Rusya ve Japonya bir dönemde olsa Çin'e illaki girecekler mecburlar çünkü bir nevi , Çin'de oyuncu olması bana göre yanlış oyunun dengesini ciddi derecede bozabilir. Çin yerine başka bir ülkeyi alsa bence daha iyi olabilir. Bence bu oyunda etik olmayan pek çok olay yaşandı ve oyuna olan itimat azaldı ben bu şartlar altında devam etmek için bir sebep göremiyorum. Bugün eğer olumlu karşılanırsa tekrar başlayalım ve kuralları da değiştirelim aynı sorunların çıkmaması için hile veya kurallarda yer almaması veya kurallarda açıklık olması şahsımca bundan yararlanılması anlamına gelmiyor ki kaldı ki oyun etiğine aykırı bunun yanı sıra büyük devletler dengeyi koruyamıyor bloklaşıyorlar bu durum bence minörleri oyundan soğutan başka bir durum oluyor. Oyunda pek çok örneği vardı bunun kaldı ki dediğim gibi Majör devletlerin durmadan oyuncusunun değişmesi oyunun gidişatını ciddi etkileyen bir olay oldu. Herkes eğlenmek için oynuyor tabi ki hırs yok ama açık konuşmak gerekirse ben artık eğlenmiyorum Wayfear yukarıda çok güzel açıklamış. Oyuncular önce kendi çıkarlarını gözetmek yerine alakasız bir oyun sergiliyorlar şahsımca. Uzun bir yazı oldu, kaç kişi okur kaç kişi cevap verir bilemem ama kimsenin şahsına bir şey demiyorum burada kişiselleştirmeye gerek yok olayları sadece rahatsızlığımı dile getiriyorum.
трагедия