01-06-2020, 15:31
Buradan söyleyeceklerim yanlış anlaşılabilir yada bazı kişilere ağır gelebilir ama benim fikrim böyle.Bu multiplayer ne yazıkki 10 üyeli discord forumlarında açılan ''1444 eu4 full dlc'' multiplayerleri gibi bir multiplayer değil.Kurallar dahilinde belirli çerçevelerde oynana bir multiplayer oyunu.Oyuncuların bir kısmı sıkıldığı için yada bazı oyuncular kuralların etrafından dönmeyi uygun buluyorsa yahut bazı oyuncular başka minor ülkelerde ki oyuncuların oyun zevklerine saygı göstermiyorsa bu multiplayer'ın yada gm nin elinde olan bir durum değil.Oyuncuların etik anlayışına bağlı bir durum.Hele oyuncular tartışıp etkinlikten ayrılıyor yada oyun zevkinin yok olduğunu iddia ediyorsa burada başka oyuncuları ve gm'yi bağlayan herhangi bir zorunlu durum yok.Aynı şekilde major ülkelerde ki oyuncular gelemiyorsa yahut etkinlikten ayrılıyor/atılıyorlarsa bu minor ülkelerde ki oyuncuların suçu olmadığı gibi minor ülkelerde ki arkadaşların herhangi bir şekilde major ülkelere kaymasının (oyuncu istemedikçe) herhangi bir zorunluluk olduğunuda düşünmüyorum.Sonuçta ben bu oyuna isviçre olarak geliyorsam oyuncuların kurallara uyacağını ve major ülkelerde ki oyuncuların ayrılmayacağını varsayarak katılıyorum.Özetle bu dediklerimi sonuca bağlarsam.Başkalarını kişisel düşünmekle suçlamanızı,kendinizle alakalı bir tartışma yüzünden oyun zevkinizin yok olduğunu iddia edip(buraya kadar sorun yok bunu yapabilirsiniz) sorumsuzca etkinlikten ayrılıp(hadi bunuda bir yere kadar tolere edelim insanlık halidir.) bununda üstüne kendi probleminizi tüm oyunculara yayıp etkinliğin işleyişinden şikayet etmenizi ve gm'den sizinkine benzer bir sorumsuzluk yapıp etkinliği sudan sebeplerle yeniden başlatmasını istemenizi,oyuncuların değişmesi gibi etkinliğin değilde oyuncuların problemlerini gm'ye yıkar üslupta konuşmanızı tamamen anlamsız buluyor,eğer etkinlikten çıkmak istiyorsanız sadece çıkmanızı ve ortalığı karıştırmamanızı şiddetle tavsiye ediyorum.Bu forumda hiçbir zaman ''istediğimiz olmadı'' temalı etkinliğe yeniden başlandığını sanmıyor,olacağını da sanmıyorum.