İleti Sayısı: 97
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
0
Merhaba, bir sorum var. Crusader kings'de iqta ile yönetilen bir toprakta olduğumu var sayalım. Örneğin Tripoli. Tek topraklı ve bağımsız yönettiğim ülkemi nasıl dönüştürebilirim? Yolları nelerdir? Mümkün müdür?
•
İleti Sayısı: 26,419
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
139
27-06-2018, 09:55
(Son Düzenleme: 27-06-2018, 09:55, Düzenleyen: Duman.)
Bir valiye düklük verdiğinde cumhuriyet oluyor, varisini vali yapıp yani şehir verip ardından ona cumhuriyet kurdurmayı, ardından da verasetle veya başka yollarla o karaktere geçmeyi deneyebilirsin ancak kendim deneyip yaptığım bir şey değil. Bunun yanı sıra triballerle decision aracılığıyla merchant republic olabiliyorsun.
Aşağıdaki 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Unicorn
İleti Sayısı: 66
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
0
Duman'ın dediği gibi yapabilir yada Tribal'ler ile başkentinde ki Market Town'u fullediğin zaman decisionlarda çıkar.Yalnız cumhuriyet olur olmaz ticaret limanı hakkın olucaktır dikkatli seç sonra bir sonraki seçimlerde kaybeder soğursun.
Aşağıdaki 1 üye Karyus nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Karyus nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Unicorn
Imperium:
0
mantığını araştırarak anladım fakat uygulayamadım. Bir şehre vali atadığımda, nasıl cumhuriyet kurdurtacağım? nerede nasıl bir seçenek var :D
Gözümden birşeyler kaçıyor olmalı
•
İleti Sayısı: 26,419
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
139
Seçeneklik bir durum yok, şehir yöneten birine düklük verdiğinde cumhuriyet kuruluyor oyunda. Feodal bir karakterin şehir yönettiğinde "yanlış türde ünvana sahipsin" demesiyle aynı sebepten, bir karakter "sadece" şehir yönettiğinde o tür değişiyor ve düklük aldığında feodal değil cumhuriyete dönüştürüyor.
Kendin cumhuriyete geçmenin yanı sıra, oyunda bu şekilde tüccar cumhuriyetleri oluşturarak vassallarından aldığın geliri arttırabilirsin.
•
İleti Sayısı: 66
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
0
Bölge başkenti şehir olmalı öncelikle bölgeye tıkla sana ait olan şehre sağ tıkla make capital gibi birşey demesi lazım yap onu sonra düklük ver
•
Imperium:
0
27-07-2018, 20:49
(Son Düzenleme: 27-07-2018, 20:50, Düzenleyen: Unicorn.)
Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Vassalımı bu yöntemle merc. republic yapabildim ama kendim feodal de kaldım :( Neden dönüşmedim acaba :D
** Dediğiniz gibi bekleyip, vassalımın veraset muhabbetini belki dönüşür.
•